Reklama

Reklama

V roku 2007 vstúpil do kín formou celovečerného filmu klasický komiksový fenomén Alvin a Chipmunkovia, ktorý za posledných päťdesiat rokov svojej existencie tešil a zabával už niekoľko generácií fanúšikov. Hudobný producent Dave Seville (Jason Lee) objaví tri neobyčajné veveričky, ktoré dokážu nielen hovoriť ľudskou rečou, ale aj výborne spievať. Zo spievajúcich Chipmunkov Alvina, Simona a Teodora urobí svetovú senzáciu a nekontrolovateľné trio hlodavcov sa mu odvďačí tým, že mu neustále devastuje dom, ohrozuje skvelú kariéru a prevracia život hore nohami. Vo filmovom pokračovaní z roku 2009 veveričí bratia Alvin, Simon a Teodor opäť bojujú s dôsledkami svojej popularity, povinnou školskou dochádzkou, ale aj s nečakanou hudobnou konkurenciou, ktorou je spievajúce dievčenské trio Chipettky. Aj naďalej však spoľahlivo fungujú ako „demolačná čata“ svojho kamaráta, hudobného producenta Davea Sevillea a zabávajú divákov svojimi bláznivými dobrodružstvami. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (173)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Tento film sme mali zapnutý v robote, pretože tri dievčatá, v ktorých obkolesení som sa nechtiac ocitol, to chceli vidieť a čuduj sa svete, parádne sa pri ňom bavili. Mali od 25 do 45 rokov a jedna dokonca vysokú školu. Špeciálne boli hotové z toho, akí sú tí Chipmunkovia zlatí a aký je ten dej príjemne nekomplikovaný. Čiže zo všetkého, z čoho mne bolo poriadne zle. Čisté peklo. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Rovnako ako v prípade Garfielda je dvojka skôr sklamaným. Jednak je to zápletkou, ktorá sa vôbec nemení ale ktorá je obohatená o kopec nových postáv, s ktorých minimálne celý futbalový tým a Daveov bratranec Toby v podaní Zachary Leviho, tam nemajú čo hľadať. Je to stále plné farieb a typicky chipmunkovského humoru o ktorom si myslím, že deti musia zbožňovať, ale nič iného film neponúka. Je to ukážka klišé, ktoré smerujú k nevyhnutnému a čo je horšie, príbeh nemá takú dramatizáciu ako tomu bolo v prípade prvého dielu. Nechcem povedať, že je to zlé, pretože si to na seba zarobilo, keďže sa chystá trojka, ale neponúka to nič nové a už ani tej roztomilosti tam nie je toľko, aby som dokázal privrieť oči. Hlavne dvojka bez väčšieho priestoru Jasona Leeho je pre mňa trochu sklamaním. Rutinné, nie zlé, ale v rámci žánru zbytočné pokračovanie. ()

Reklama

darkreider 

všetky recenzie používateľa

Vôbec nie tak zlé, ako sa tu väčšina horkokrvne dušuje. Príjemná rodinno detská komédia. Nemá to už ten prvotný šmrnc, ale stále je to zábava, ktorá nenadchne ani neurazí. Na jeden večer akurát. PS: experti, ktorý toto považujú za najnudnejší alebo najtrápnejší film, nevedia o čom je život a doporučujem pozrieť pár skutočných skvostov(Cable Guy, Son of the Mask), aby spoznali filmové peklo. ()

Gore 

všetky recenzie používateľa

Bavil jsem se stejně jako u jedničky. Veverky, nebo co to je za havěť, jsou roztomilý, zpívaj songy od 60. let (The Kinks v ůvodu) po současnost (Kate Perry jako debut chipgirls) a dělaj všechno pro to, aby se děti bavili (což byl záměr). Já jsem si sledování načasoval jako oddychovou podívanou ve 2 ráno v práci, abych si odpočinul od sepisování vyjádření pro inspekci ministerstva. A svůj úkol to splnilo. Uvolnilo mě to a mohl jsem pokračovat v práci. ()

Krabak odpad!

všetky recenzie používateľa

Nejhorší film, jaký jsem za poslední dobu v kině viděl. Animace je, alespoň z mého pohledu otřesná, děj ještě horší a korunku tomu všemu nasazují přímo královsky NEherecké výkony od lidí. A takovou shnilou třešničkou na zkaženém dortu, jsou hlasy těch křečků (nebo co to vlastně je), které jsou tak vysoké a pištivé, že jim neni více méně rozumnět a ke všemu z nich začne po chvíli bolet hlava. Tento film by mohl pobavit publikum ve věku 1-2 let, kdy se dítěti líbí skoro vše.--->0% ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (4)

  • Film byl distribuován pod krycím názvem Hairy Beast 2. (KucC)
  • Film vyhrál v roce 2010 Kid's Choice Awards a BAFTA Children's Awards: Kid´s Vote. (J*A*M*A*L)
  • Premiéra byla původně naplánovaná na 19. března 2010, nakonec však světlo světa spatřil již o Vánocích roku 2009. (KucC)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené