Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kutyil s.r.o. je voľné pokračovanie seriálu Susedia. Hrdinami ale už nie sú Lászlo a Ildikó, ale Lajos (Andy Kraus) a Tünde (Viki Ráková) Gyönörűovci. Okrem nich diváci spoznajú aj ich dcéru Emese (Michaela Szoczová). Lajos pracuje ako kutil a jeho opravy sú vždy komické. Nechýba ani pomaďarčená slovenčina a tak často krát zábavné slovné spojenia. (marek.stone)

(viac)

Recenzie (176)

tron 

všetky recenzie používateľa

„My sme s Považanom kamaráti, aj keď musím dodať, že je to debil.“ Prvá séria mala čaro. Svojím spôsobom. Kraus ako scenárista vykradol vlastných (a Marcinových, pochybujem, že s jeho dovolením, navyše ten ho predbehol "Normálnou rodinkou") „Susedov“. Len sa postavy inak volajú a pohybujú sa v hnusných „tmavých“ kulisách. Pokiaľ ale necháme bokom jeho svedomie (v "Susedoch" pre zmenu kopíroval "Ženatého so závazkami", on proste tieto veci robí), ostane nám zručný sitkom. Ten okrem už otrepaných „susedských" gagov (najmä maďarsko-slovenský jazyk a popletenosť ústredného Maďara, Kraus v tomto začína byť rovnako nevtipný, ako keď Skrúcaný ZASA hrá opitého dedinčana) ponúka predovšetkým slušný kasting („polda“ Potměšil ako sused-kňaz, Bystriansky ako televízny kolega, Šimun ako vynervovaný režisér, Szöcsová ako prsnatá dcéra). Fajn priemer za 60%, ktorý neurazí, ale ani neponúkne nič nové. Bohužiaľ, druhá séria išla kvalitou výrazne dole: tých zopár sympatických hercov bez žmurknutia vyrazila (Šimun, Bystriansky) a tie, čo ostali, sa začali otrávene opakovať (Ráková je ako herečka hnus, úplne túto profesiu uráža a to mám rád aj filmy s Van Dammeom). Scenáre sa z ešte ako-tak zaujímavej televízie presunuli do nudného domu a pribudli nudné postavy (Tlučková, už fyzicky nesympatický Topoľský). Za prvú sériu 60%, za druhú 40%, tretia vďakabohu nevznikla. ()

Janega odpad!

všetky recenzie používateľa

Mal to byť sitcom nadväzujúci na úspešných Susedov, avšak je z toho len slabý odvar. Ráková v roli uletenej Maďarky už nie je vtipná a Kraus paraduje už aj sám seba. Humor je silený, plytký až trápny. Herecké obsadenie je na počudovanie (preboha, ako prišli na Ladslava Potmešila?!). Celkový dojem je dosť chabý. ()

Reklama

Krissty 

všetky recenzie používateľa

Ty postavy jsou hloupé, až to bolí! A ta jejich maďarština mi pěkně leze krkem. Ale dá se říct, že se skoro u každého dílu aspoň jednou zasměju nebo aspoň pousměju, takže na odpad to určitě není... Ale Potměšil je fajn, jeho scény sice nedrží seriál nad vodou, ale aspoň je blíž k hladině, než kdyby tam Láďa nebyl. ()

Kovaja 

všetky recenzie používateľa

Neskutečná nálož!!! Maďarská rodinka Děneréovcou na Slovensku ve Velkém Bieli to umí pěkně roztočit a sousedi Kečkeméty a Farkašová se musí mít pěkně na pozoru. A nejen oni. I soused farář jich má někdy plné brýle. Největším tahounem a perlou je Andy Kraus. Jazyk manželů Tunde a Lajoša který je směsicí maďarské slovenštiny je úžasný!!! Jejich názvy Sivečkin, Nem, Igen a další sedí jako prdel na hrnci. Nesnížil bych hodnocení ani jednomu dílu ze všech. Ach joo být tak další epizody. Jo a nesmím zapomenout na ozdobu 1. série Iboju která dodala pověstnou korunu a stejně jako Lajoš i já jsem její odstavení oplakal. Prostě toto Nem dopadne dobře!!!:-)) prestala som:)) ()

janesX 

všetky recenzie používateľa

No, je to vtipnejšie ako "Profesionáli" a zábavnejšie ako (tým istým scénaristom napísaný) Panelák, ale: už zakrátko to celé začína nudiť, a to z jasného dôvodu - asi 85% všetkých vtípkov a humorných situácií čerpá na použitej "pomaďarčenej" slovenčine. Stále dokola tie hry so slovíčkami začnú pôsobiť ako dvakrát počutý ten istý vtip, k tomu ešte trápny. Zdá sa že Andy Kraus v tej dobe scénaristicky ešte len začínal a teda že sa bude pomaly zlepšovať, ako každý v každom inom remesle, no nestalo sa. Evidentne je stále vyťažený a ide mu len o kvantitu. ..A kvalita stále nikde, ani po rokoch. Vážne sa tiež pýtam, ako to už niekto tuna spomenul: Čím nás to tu ešte stále kŕmia a dokedy?! ()

Galéria (63)

Zaujímavosti (12)

  • Lacko (Andy Kraus) oslovil Anabelu (Zuzana Tlučková) jej menom v celom seriáli len párkrát, inak ju označoval rôznymi slovami začínajúcimi sa na písmeno „A": Amélia, Anastázia, Annamária, Análbéla, Aurélia, Anakonda, Akvabela, Antigona, Afrodita, Artmedia, Andromeda, Arizóna, Agrippina, Auróra, Amnézia, Alabama, Ambasáda, Agónia, Artróza, Arabeska, Arytmia, Abeceda, Antónia, Analógia, Amplitúda, Agresia, Anomália, Arašida, Akrobacia, Andalúzia, Avokáda, Amorália, Agronómia, Astronómia. (fugyx)
  • Úvodná znelka je upravená verzia znelky animovaného seriálu A je to! (1976). (PATWIST)
  • Celá prvá séria bola natočená v rekordne krátkom čase, a to za 19 dní. (Jozef.Payfen)

Reklama

Reklama