Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka studentů archeologie vedená profesorem E.A. Johnstonom (Billy Connolly), pracuje na vykopávkách hradu ve francouzském údolí Dordogne Valley. Vědci nečekaně najdou převratný objev - stroj času, který omylem dopraví jejich profesora do 14. století, konkrétněji do období Stoleté války mezi Francií a Anglií. Jeho jedinou nadějí na záchranu je syn Chris (Paul Walker), asistent André Marek (Gerard Butler) a několik studentů. Odvážní cestovatelé v čase jsou nuceni podniknout smrtelně nebezpečnou osmihodinovou výpravu do minulosti, aby na nepřátelském území našli profesora dřív, než ho navždy pohltí dějiny... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (13)

  • Testovacia projekcia filmu sa uskutočnila v apríli 2003, avšak po negatívnych ohlasoch divákov sa šéf štúdia Paramount Pictures, Sherry Lansing, rozhodol, že bude prestrihaný a koniec nahradený iným, alternatívnym koncom. (beso74)
  • Bitka o Castlegard, zobrazená v tomto filme, nemá žiaden historický základ. (beso74)
  • Kompozícia Jerryho Goldsmitha bola zamietnutá, nahradil ho Brian Tyler. Goldsmithova hudba vyšla len ako "Music Inspired by the Film". (Kubrickon)
  • Natáčanie prebehlo v kanadskom meste Terrebonne, v Laurentinských horách a tiež vo východnej časti černošskej štvrte blízko Montrealu. (Greenpeacak)
  • Filmový štáb navštívil rôzne európske hrady z konca 14. storočia, aby hrady a mestá vyzerali realisticky. (Greenpeacak)
  • Vo filme Gerard Butler hovorí, že je zo Škótska a v skutočnosti herec naozaj pochádza zo Škótska. (Shakers)
  • Anna FrielDavid Thewlis byli spolu již dva roky, a to od roku 2001. Právě David Thewlis dostal v té době již svojí manželku Annu Friel do tohoto projektu. Původní Lady Claire měla být Uma Thurman, ale ta roli odmítla kvůli natáčení a přípravám filmu Kill Bill (2003). (PhoenixTears)
  • Film byl natočen na motivy stejnojmenné knihy Michaela Crichtona. (Beckett51)

Súvisiace novinky

Zemřel autor Jurského parku

Zemřel autor Jurského parku

05.11.2008

Je tomu tak – rok 2008 je mimořádně „bohatý“ na pády hvězd z filmového nebe. Ledger, Heston, Newman, Minghella... a teď Michael Crichton. Ten se proslavil hlavně jako bestsellerový spisovatel, ale… (viac)

Reklama

Reklama