Reklama

Reklama

Pasca na dne mora

  • Česko Černé moře (viac)
Trailer

Zlovoľný kapitán ponorky Robinson (Jude Law) zostaví posádku plnú skrachovaných existencií a vydá sa s ňou hľadať ponorku z druhej svetovej vojny potopenú na dne Čierneho mora, o ktorej sa hovorí, že je plná zlata. Lenže pod hladinou mora, v stiesnenom prostredí ponorky, sa medzi posádkou začne šíriť chamtivosť a zúfalstvo. Rastúca nedôvera v celú akciu spôsobí, že si muži začnú ísť v záujme vlastného prežitia po krku... (TV Markíza)

(viac)

Videá (23)

Trailer

Recenzie (141)

Hapretor 

všetky recenzie používateľa

Spíš nuda. Nic záživného. "Propast" od Camerona je jen jedna. I když jde o jiný žánr. Black sea mě v druhé půli začlo silně nudit. Jude Law se fakt snažil a jeho ruský akcent byl "sexy", ale bylo to k ničemu. Celá zápletka stojí na jednom kokotovi, co mu hrábne a jedním útokem na člena posádky pošle vše do kopru. Přišlo mi k smíchu, jak tak zkušený kapitán si přizve tak nestabilní charaktery a heterogenní posádku, která si jde hodně brzo po krku. Takže místy i komické. Však málo. ()

divak84 

všetky recenzie používateľa

kdo má rád armageddon tak si jistě dopřeje armageddon pod vodou ve spoelčnosti dementních postav, které se ženou za bohatstvím tak slepě, že najednou se raději povraždí navzajem, aby kapitán donutili si vynořit na vzduch. ultimátní twist snad jen dokresluje ultimatnější 18letý dement s liverpoolským nařečím a parchantem na cestě. celkem zklamání. neříkám, viděl jsem i horší, tohle má aspon mizernou (ano , tohle je kompliment) atmosféru, ale jinak nic co by si zasloužilo víc než 2 hvězdy... nechápu co takový dexter099 na tomhle filmu tolik miluje... jediná scena která stojí za to je odtah voziku se zlatem okolo propadliště.. jinak ten film vaří z vody ()

Reklama

peiton 

všetky recenzie používateľa

Univerzálny JUDE LAW v dobrodružnej výprave za zlatom v hlbokých vodách Čierneho mora.Za mňa osobne a možno zaujato tu Jude Law dokazuje svoje kvality aj ako herec a v samotnom snímku i ako vodca skupiny novodobých/moderných podmorských pirátov rôznych národností.Zatvorení v obmedzenom priestore bez možnosti úniku s ľudmi ,,hladnými" po zlate je riziko samo o sebe.Skúste si len tipnúť ako táto prekérna situácia môže skončiť.Musím sa priznať,že viac ako trocha ma otravovali všetky tie odborné výrazy zo sveta fungovania ponoriek atd.(a bolo ich nie málo) predsa len nie som odborníčkou na ponorky.Zo snímku sála strašne veľa testosteronu a ku koncu som bola i celkom rada,že to skončilo.Tento snímok by som možno mohla označiť typickou mužskou záležitosťou. ()

RedAK 

všetky recenzie používateľa

Mňo, známe to asi všichni. Jedenáct let se dřeme pro jednu společnost, obětujeme jí veškeré svoje úsilí, vypotíme si na ní masivní bicáky, pošleme ji až na samý vrchol a nakonec nám nějaký dvacetiletý cucák na pozici manažera, jehož životní protřelost začíná a končí u objevení nového vlasového gelu se zvýšeným obsahem přidaného ejakulátu, nevyplatí ani pořádné odstupné, protože taťka říkal řiď to tady jak totální pičus, takže sesbíráme poslední zbytky sebeúcty, naverbujeme posádku složenou výhradně z nechutných nemytých polodementních houmlesů s dechem co by porazil i světaznalou hajzlbábu a jdeme ponorkou brázdit hlubiny temného oceánu a hledat ztracený poklad! No dobře, všichni to asi neznáme, obzvláště ta pasáž s ponorkou se asi nestává každý den, uznávám, nicméně nejspíš tušíte, co se tím snažím říct. Nějak si ty prachy zkrátka získat musíme. Teda jak kdo, pokud jste neschopná štětka co odmakala za život sotva dvě směny u mekáče a tak si každý večer vozíte roztahanou kundu na vrásčitém párku, abyste dostaly onen vytoužený kožíšek od vitóna, tak si vás ty prachy najdou tak nějak samy, ale tady Žid Láv je zkrátka muž činu, takže jde a koná! A koná to docela nudně, nezáživně a úplně na hovno. Jistě, já jakožto mladý cucák s ejakulátem ve vlasech asi nedokážu ocenit onu neopakovatelnou atmosféru oldschoolového thrilleru, jak tu tvrdí všichni ti mazáci, ovšem to mi nezabrání, abych si na tom vyléčil ty svoje slavné komplexy z malého péra a poslal to do hajzlu s jednou hvězdou. Já vám nevím. Příště bych raději sledoval, jak sedmdesátiletý Eskymák dvě hodiny ve smyčce recituje návod na instantní nudle od Vitany, což by bylo nepochybně zábavnější. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

We're sinking! We're sinking! What are you sinking about? We're sinking about Black Sea. Long Time, No Sea! Zručne natočený oldschoolový ponorkový thriller/dráma, ktorý trochu zaspal dobu a vypadol akoby z deväťdesiatych rokov, no zabudol priniesť čokoľvek iné, nové alebo inovatívne. Počas civilného úvodu to síce vyzerá na netradičnú drámu umiestnenú do ponorky, s takmer až mafiánskou podzápletkou a hrdinami s poznačeným osudom z nižších sociálnych vrstiev. Úvod je však len povinným oboznámením sa s aktérmi a zámienkou, aby sa do tej ponorky vôbec išlo. Ďalej je už Black Sea tým najtypickejším podmorským thrillerom s honbou za pokladom, ktoré sa hlavne v deväťdesiatich a začiatkom dvetisícich rokov objavili na plátnach kín, prípadne aspoň na televíznej obrazovke. Pár tmavých, prípadne červeno osvietených miestností v ktorých sa pohybujú postavy a postupuje sa podľa tradičnej dejovej stavby. Tu je potrebné zaučiť nováčika, hneď na to sa niečo pokazí, vedú sa dlhé minúty debát, opäť sa niečo pokazí, ďalšie minúty debát, jeden výstup z ponorky do šíreho tmavého oceánu, ďalšie minúty debát, klesá sa ku dnu a dramatický koniec. Chápem, že v týchto stiesnených priestoroch sa už asi nedá vymyslieť nič objavné a Kevin MacDonald ani ten „ponorkový štandard“ nenatočil nijako novátorsky. Napriek dlhým minútam debát sa divák o postavách dozvie len minimum, väčšina z nich je iba obyčajné mäso na porážku u ktorých je vopred jasné, že sa im pri situáciách s opravou ponorky musí niečo stať, aby to zdramatizovalo dej. V popredí celého filmu je akurát solídne hrajúci Jude Law, ale ani jeho postava za celý film nijako neprirastie k srdcu. Black Sea síce má pár efektných scén (napríklad výstup z ponorky po zlato), slušne napätú záverečnú pätnásť minútovku s valiacou sa vodou a nie zase až tak úplne predvídateľné vyústenie s preživšími postavami, ale celkovo vo filme nejde o nič iné ako o to, že sa sto minút pohybuje pár Rusov a Angličanov v uzavretých miestnostiach starej zhrdzavenej ponorky a naťahuje medzi sebou bez výrazného ozvláštnenia, či už z režisérovej strany, zo stránky scenára alebo hercov. Ako dráma to kvôli úplne nevýrazným vedľajších postavám nezaujme, keďže ich osud nemá na diváka žiaden dopad a ako thriller to začína fungovať až vo samotnom závere, ktorý to celé slušne vyburcuje, ale to mi prišlo na tie zdĺhavé predošlé minúty, kedy hapruje nie tá ponorka ale hlavne tempo filmu, dosť málo. Ako taká jednohubka sa Black Sea dá bez problémov stráviť, podobné ponorkové thrillery sa dnes už toľko netočia takže medzi všetkými tými sci-fi komiksovkami to pre niekoho môže predstavovať osvieženie, akurát tu nečakať nič viac ako dobre natočený, ale len ten najtypickejší ponorkový thriller/drámu so známymi situáciami a odhadnuteľným vývojom deja. Režisér má po technickej stránke remeslo v malíčku, ale s takýmto scenárom, ktorý pravdepodobne ležal niekde v šuplíku bez jedinej zmeny takmer 20 rokov tu nič viac ani natočiť nešlo. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Galéria (57)

Zaujímavosti (13)

  • Jakmile se potápěči dostanou do německé ponorky, tak už nejsou připojení na hadice se vzduchem. (Maulincio)
  • Jude Law strávil tři dny na britské ponorce, aby se připravil na svou roli. (Maulincio)
  • Černomořská flotila, před kterou se schovávají pod vodou, je velký operativně-strategický útvar ruského (a dříve sovětského) námořnictva působící od konce 18. století v Černém a Středozemním moři. Plavidla černomořského loďstva kotví v několika přístavech na pobřeží Černého a Azovského moře, zatímco jeho letectvo a infrastruktura jsou dislokovány na různých místech na Krymu a v Krasnodarském kraji v Rusku. Flotila zahrnuje dva raketové křižníky Projekt 1164 Atlant (Moskva) a Projekt 1134B (Kerč), raketový torpédoborec třídy Projekt 61 (Smetlivyj), dvě raketové fregaty třídy Projekt 1135 Burevestnik (Ladnyj a Pytlivyj), tři tankové výsadkové lodě třídy Projekt 1171 (Saratov, Orsk a Nikolaj Filčenkov) a čtyři tankové výsadkové lodě třídy Projekt 775 (Cezar Kulikov, Novočerkassk, Jamal a Azov), ponorky třídy Projekt 641B (B-380 Svjatoj kňaz Georgij) a Projekt 877 (B-871 Alrosa) a Projekt 636 (B-261 Novorossijsk), tři protiponorkové fregaty třídy Projekt 1124 (Alexandrovec, Suzdalec a Muromec), torpédový člun třídy Projekt 1145.1 (Vladimirec), čtyři minolovky třídy Projekt 266 (Kovrovec, Turbinist, Ivan Golubec a Vice-admiral Žukov), dvě raketové korvety třídy Projekt 1239 (Bora a Samum) a dvě raketové korvety třídy Projekt 1234 (Štil a Miraž), pět raketových člunů třídy Projekt 1241 (R-60, R-71, R-109, R-239 a R-334), pět člunů zajištění KM-593, KM-731, KVM-332, KVM-702, BUK-645, a poté několik desítek plavidel různého typu jako jsou malé protiponorkové plavidla, minolovky, průzkumná plavidla a další. Tyto informace jsou k roku 2014.
    (Maulincio)

Reklama

Reklama