Reklama

Reklama

Lovecká sezóna právě začíná... V létě 1974 vyráží čtyři přátelé na víkendový výlet tábořit v lese. Během cesty jsou ale přepadeni a omráčeni. Když se proberou z bezvědomí, slyší zvuk lovecké trubky. O tom, že se kořistí stali právě oni, není pochyb. A lov? ... Začíná. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (251)

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Tenhle norský lovecký příběh přináší nezvratný důkaz toho, že zdegenerovaní a krvežízniví burani nejsou jen doménou amerického jihu, ale i evropského severu. Děj je však stejný - několik nesympatických a drzých městských floutků a nán se vydá tábořit do temných a neprostupných lesů, ve kterých se jim od místních bodrých sedlačisek dostane takového přivítání, jakého si zaslouží. Moc rád bych se někdy dočkal podobného filmu z českého prostředí - komando pupkatých a zpocených taťků v nátělnících by po lese nahánělo partu namyšlených a rozjívených Pražáků, aby je pak v hrůzném finále umlátilo šiškami lovečáku nebo ukamenovalo švestkovými knedlíky. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Strašne nedomyslený film, tu nič nebolo z kostolným poriadkom. Postavy sa chovali ako totálny primitívi, celé spracovanie bolo strašne neoriginálne. Z tejto lesnej maškarády nie som vobec nadšený, ale to sa mi ani nemôže nikto čudovať, keď film nič nové neponúka, stále len ta všedná slasharovská (nezaujímavá) linka, ktorá po čase omrzí a tu omrzela veľmi skoro. Kto môže uveriť rozprávočke, že skúsených lovcov preserie jedna vyfintená blondína. Za dve veci sa oplatí pozrieť tento film a to za efektivitu vražd, ktorá mala svoje čaro a za atmosféru, ktorá v tomto filme mala svoje uplatnenie. ()

Reklama

Makky 

všetky recenzie používateľa

Atmosféra, exteriéry, herci a napätie boli super. Stopáž bola tiež výborná a na "pohodový" večer je tento film ako stvorený. Aj brutalita bola primeraná a vôbec nebola nútená. Dojem mi kazí len nezmyselné správanie postáv, úvodné naťahovanie a vysvetlenie. Prečo to vlastne robili? Ale ono je to pri takýchto no-brain hororoch bežné. Taktiež sa ponúkali rôzne vychytávky, celkovo sa dalo z celého priebehu vyťažiť viac. Škoda... ()

Gorehound 

všetky recenzie používateľa

Rovdyr je profesionálna práca kdesi na pomedzí slasheru a exploitation. I keď neprichádza s ničím vyložene novým, "buranskú" tématiku spracováva veľmi dobre. Kamera neuhýba pred gore, herecké výkony sú veľmi slušné a utrpenie uveriteľné. Dobré je aj to, že sa film nepokúša všetko polopatisticky vysvetliť, skvelé sú zábery na "loviacich" buranov len do výšky trupu. Pochváliť možno aj "hudbu", temné dunenie, ktoré skvelo stupňovalo napätie. ()

oje 

všetky recenzie používateľa

Nepodařilo se. Lesy v sobě pro horror skýtají velký potenciál ale tady ho nedokázali využít. Rovněž příběh ničím nezaujme. Takovýhle běhání po lese bez nějak zvlášt povedené atmosféry by mohl natočit každý. Severská produkce tak po několika světlých momentech trochu zklamala. Jako ztrátu času bych to nepopsal ale film mně zkrátka ničím nezaujal. Až na pár děsivějších momentů o žádný zázrak nejde. Jako lepší alternativa horroru v lese se mi zdá Jezero Smrti, celkem slušný norský snímek Temné Lesy nebo terror zdeformovanců v Pachu krve. Alternativa: Eden Lake, Vacancy, Villmark. ()

Galéria (10)

Zaujímavosti (1)

  • Písnička, která hraje na začátku filmu v autě, je „Wait For The Rain“ od Davida Hesse. Ve 20. minutě hraje „En Spennende Dag For Josefine“ od Inger Lise Rypdal. Ta samá písnička pak hraje na konci filmu. (Duoscop)

Reklama

Reklama