Reklama

Reklama

Írsky osadník sa zamiloval do susedovej dcéry. V deň, keď ju chce požiadať o ruku, nájde jej rodinu sčasti vyvraždenú, pričom niekoľko ľudí zmizlo. Čo sa stalo s jeho milovanou? Uniesli ju alebo zabili? Vojenský veliteľ je presvečený, že masakra je dielom indiánov. A tak sa skupina dobrovoľníkov vyberie s vojakmi pátrať po indiánoch a nezvestnej žene. Na cestách zachytia správy o desivých Zahrabávačoch, ale nikto poriadne nevie, čo sú zač. Kapitán nechce meniť svoje pôvodné plány a ďalej stopuje indiánov. Dobrovoľníci si myslia, že idú po zlej stope a rozdelia sa v pátraní na vlastnú päsť. Netušia, že kráčajú priamo v ústrety najväčšiemu nebezpečenstvu a všetkým z nich pôjde o život (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (89)

gumli 

všetky recenzie používateľa

Pravda je,že film sa dosť ťahá,má hodne pomalé tempo.A preto môže niekoho nudiť.No ja som bol z ním spokojný.Bytosti sú dosť odpudzujúce,ale lepšie ich ukážu až na konci filmu,čo je škoda.Film je tiež hodne tmavý,čo je tiež na škodu.Komu sa páčili filmy napr.séria Tremors,tak tomu by sa mal páčiť aj tento film.Rozľahlá préria môže byť dosť desivé miesto,ako ukazuje tento film.Horrorových westernov nie je mnoho,a ešte k tomu s takýmito tvormi.A film má aj rasový podtext,kruté zaobchádzanie s indiánmi.Rozhodne stojí za pozretie. ()

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Překvapivě celkem dobré to je. Posouvá se to poměrně pomalu, ale na rozdíl od jiných westernových hororů, co jsem nedávno viděl (The Wind, Kosti a skalp), tady ta atmosféra celkem funguje. Má to i zajímavý nápad (i s trochu originálními příšerami), dobře se na to dívá, příběh mě dokázal zaujmout a sice tam jsou zbytečné scény, ale jinak to funguje překvapivě dobře. Akorát se to celé dalo daleko líp promyslet, protože takhle to stojí jen na postupného odkrývání toho, o co jde a to je odhaleno až po hodině filmu... Taky ten konec mi přišel strašně uspěchaný. Ale jinak celkem dobrá práce, ani bych to nezařadil do kategorie "neurazí, nenadchne", navzdory mému hodnocení, ale on si ten film podle mě víc prostě nezaslouží. 3* ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Jedenásteho augusta 1879 boli v Dakote zmasakrované dve rodiny osadníkov. Štyria ľudia boli surovo zabití a šesť žien a detí bolo unesených. Je silné podozrenie, že to spáchali indiáni. Skupina mužov sa ich vyberie hľadať do indiánskeho teritória. Chcú zachrániť zajatcov a pomstiť svojich druhov. Ich výprava sa však zmení na boj o vlastný život. V rozľahlej, divokej prérii na nich totiž číha omnoho väčšie nebezpečenstvo ako sú indiáni. Brúsia si na nich zuby zakopávači (The Burrowers). Americký film "Stopy zmiznutých" je kombináciou westernu a horroru. ** ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Po negatívnych skúsenostiach akými boli Dead and the Damned či Undead or Alive som na mix hororového a westernového žánru v ostatnej dobe stratil chuť a aj nad projekciou Burrowers som preto chvíľu váhal. Našťastie som si tento kúsok nakoniec pozrel a urobil som dobre. Kombinácia westernu s hororovými elementmi tu funguje výborne, navyše sa v podstate jedná o monster horor a tých v posledných rokoch nebolo nakrútených veľa, našťastie sa však trend točenia tohto typu filmov začína pomaly opäť obnovovať. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Spojenie horror a western ma vždy fascinovalo, ale je veľmi malo takýchto spojení, ktoré sú aspoň priemerné. A tento je myslím si čistý priemer. Lebo na monštrách sa pohrali a asi aj zhltli najväčší balík financií. Preto sa muselo šetriť inde a to napríklad na hercoch, tí teda boli hlboko podpriemerní. Len tých chybičiek v tomto filme je veľa. Spomeniem, ale len niekoľko, nechce sa mi to až tak rozpisovať. Najväčším negatívom bol scenár, keby sa viac sústredil na logickejšie uvažovanie postav a aj na to, aby tu bolo monštra a aj ich boj s človekom viacej vidieť. Bolo tu toho veľa, ale skoro všetko sa dialo mimo zaber. Potom atmosféra, tej som tu čakal oveľa viac, aspoň prostredie bolo na to stvorené, ale ani to film nevyužil. Škoda toho, lebo keby sa s tým viac pohrali a monštra by bolo viacej vidieť od začiatku, tak by stal určite za viac. Takto len slabe 3* ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo v Novém Mexiku po dobu 22 dní. (Corpsegrinder)
  • Vzhled monster se upravoval a měnil po dobu 3 let. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama