Reklama

Reklama

Snímek Cvokař představuje pestrou mozaiku hollywoodských postaviček: všechny tápou, všechny v tom velkém a zkaženém Městě andělů zkouší najít pravdu. Neurotický agent trpící obsedantně-kompulzivní poruchou, puberťačka neschopná vyrovnat se s matčinou smrtí a posedlá sledováním filmů, obstarožní herečka se svým nešťastným manželstvím i snaživý, ale Hollywoodem opomíjený mladý spisovatel... všichni mají jedno společné: psychiatra Henryho Cartera. Ironií osudu je, že Carter, na kterého se všichni s důvěrou obracejí, je z nich asi nejbezradnější. Tento prominentní cvokař s hvězdnou klientelou se ve skutečnosti není schopen vzpamatovat z nedávné osobní ztráty. Dny tráví pokuřováním trávy a přestává dbát na svůj zevnějšek. A co hůř - ztrácí veškerou dřívější víru ve svou schopnost pomoci pacientům. Střídavě tragický a škodolibě komický film Cvokař podává svědectví o síle mezilidských pout a připomíná, že nikdo z nás nemůže být sám. (Magic Box)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (191)

Subjektiv 

všetky recenzie používateľa

Opět zase jednou sada rozkouskovaných a tím rozmělněných osudů několika postav, které navzájem pojí jen tenké nitky, učesaná do jednotící, na výraznější autorský projev rezignující hollywoodské všepodoby, která si neumí odpustit umělou osudovost společných, šťastných, v jistém ohledu rázných a též nepravděpodobných konců. Je to smutné, protože každý hrdina tohoto filmu by unesl svůj vlastní slušný film. Slabé ***. ()

zsn 

všetky recenzie používateľa

Nuda. Slabé, velmi slabé. Přijde mi, že ani lepší by to být nemohlo... Vlastně konec mohl být tragičtější... Celé to bylo vlastně o ničem. 2* za kameru a Kevina, který tento snímek povznesl z nebeské země do úrovně sklepního podlaží. Nechci to víckrát vidět ani kdyby tam lítali pečení holubi do h*by. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Los Angeles je mesto kde má film, sebevraždy a húlenie (drogy všeobecne) tradíciu. Toľko k posolstvu filmu. To ostatné je iba omáčka, variaca sa v hrnci zdanlivo spletito previazaných niekoľkých príbehov, ktoré by mali pripomínať Altmanove Prestrihy, ale ich údernosť a hĺbku alternujú iba melancholickým hudobným doprovodom. Stojíme síce pod nápisom Hollywood, ale pozeráme sa skôr na malý festivalový film, ktorý akosi nevie, čo má presne svojmu divákovi povedať, takže sa spolieha hlavne Spaceyho, ktorý to podľa tvorcov celé svojou "americky krásnou" charizmou akože má utiahnuť a v kombinácii s tou hudbou vyvolať v divákovi falošný pocit, že videl hodnotné umelecké dielo. Postavy sa náhodou len tak na ulici v tomto megapolise stretávajú, púšťajú dôležité scenáre na zem v momentoch, keď za nimi stojí človek, o ktorom sa v nich píše a tak podobne. Ja som videl iba fajn film, ktorý zapadol z celkom objektívnych príčin. Filmov tohoto typu je proste veľa. Ale strata času to pre fanúšika filmu nie je. ()

Triple H 

všetky recenzie používateľa

Ako sa vyhrabať zo sračiek a nájsť stratenú chuť do života. Klasický feel-good americký film, ktorý mi sadol ako uliaty. Zostal mi po ňom dobrý pocit a to sa počíta. Koniec mi prišiel síce priveľmi rýchly, odbytý a nepravdepodobný, ale čo už. Herci všetci veľmi dobrý, okrem Spaceyho ktorý bol vynikajúci. To predovšetkým kvôli nemu sa oplatí film pozrieť a len kvôli nemu dávam také vysoké hodnotenie. ()

rowdys 

všetky recenzie používateľa

Takéto malé filmy mi chutia zo všetkých najviac. Vybuchujúcich helikoptér je v nich väčšinou pomenej, no je v nich viac entuziazmu z pradenia zapnutej kamery než kde inde. Nemám síce veľmi v obľube vykonštruované príbehy no tento mi neprekážal. Podozrievam scenáristu, že to chcel najprv vydať knižne, má to všetky atribúty beletrie. Dejová línia je spočiatku dosť roztrieštená ale postupne dostáva tvar Svätoplukových prútov a všetko je v poriadku. Happyend bol síce dosť typický, no napriek tomu som z neho mal radosť. Spaceyho mám rád, no má svoj určitý afekt, ktorý jeho fanúšikovia radi prehliadajú. Nestranne môžem povedať, že tu som ho neregistroval, tragické figúrky mu sedia, asi má dobrého hollywoodskeho psychiatra, od ktorého si to mohol odpozerať. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (2)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu Sundance 2009. (Terva)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama