Reklama

Reklama

VOD (1)

Nové dobrodružstvá známej dvojky, hazardéra Martina Riggsa (Mel Gibson) a jeho usadlého kolegu Rogera Murtaugha (Danny Glover), začnú vo chvíli, keď si chcú užívať chvíle pohody na Rogerovej jachte. Nielenže je tu s nimi Leo Getz (Joe Pesci), ktorý sa teraz živí ako súkromný detektív, ale okrem toho sa stretnú s čínskou mafiou, keď ich jachtu takmer zničí veľká nákladná loď. Policajti zasiahnu a objavia v podpalubí desiatky čínskych prisťahovalcov, ktorých tu čínska mafia predáva ako lacnú pracovnú silu. Celú akciu má na starosti chladnokrvný a nemilosrdný hongkongský zabijak Wah Sing Ku (Jet Li), ktorý dokonale ovláda bojové umenia a bez milosti zabije každého, kto by mohol jeho poslanie ohroziť. Jeho úlohou je zohnať dostatočné množstvo peňazí a podplatiť čínskeho generála, ktorý má za financie prepustiť Štyroch otcov - vodcov povestných triád, zatknutých a exportovaných do Spojených štátov. Riggs s Murtaughom si poradia s niekoľkými Singovými zabijakmi. Napriek tomu si uvedomujú, že nebezpečenstvo nehrozí len im, ale aj ich rodinám. Zhatia plán na odkúpenie Štyroch otcov, keď pred generálom odhalia Wah Sing Kuov podvod s bankovkami. V následnej masakre zahynú nielen gangstri a generálovi vojaci, ale aj traja zo štyroch mafiánskych vodcov. Jedným z nich bol aj brat Wah Sing Kua, ktorý je odhodlaný sa kruto pomstiť. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (511)

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Posledný diel veľmi úspešnej série Leathal weapon sa riadi heslom: "to najlepšie na koniec". Ako sme si zvykli v každej časti je nová tvár, ktorá zotrváva aj do ďalších častí. V dvojke to bol Joe Pesci a v trojke to bola Rene Russo. V tejto pribudol detektív Lee Butters (Chris Rock), ktorý pomáha našim dvom neohrozeným policajtom a celé to tam príjemne spestruje svojími vtipnými hláškami. V úlohe čínskeho mafiána sa predstavil Jet Li, ktorý sa vďaka tomuto filmu stal známym aj v Hollywoode. Dá sa povedať, že táto časť je najakčnejšia z celej série, čomu dopomáha aj neuveriteľné množstvo výbuchov, ale nie sú tu až také dobré gagy ako v predošlých dvoch častiach. Hudbu k filmu robil opäť Erik Clapton a Richard Donner ukázal, že je majstrom akčných komédií. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Skutočne prvý kvalitný americký film, ktorý skĺbil kung-fu bitky s "klasickou" akciou. A potom prišiel Matrix... Oproti prvým dvom filmom stráca na atmosfére, no je to napínavé a budete sa baviť o to viac ak si dopodrobna pamätáte predošlé filmy. LW4 je už však točená pre iného diváka, no akcie sú najlepšie natočené z celej série... ()

Reklama

kingik 

všetky recenzie používateľa

Čtvrté pokračování je nejslabší ze všech. Problém je ve scénáři, který není tak propracovaný, jak jsme byli zvyklí u předešlých dílů, ale pouze mírně kopíruje charaktery a situace, které už jsme viděli, s tím rozdílem, že inovativní postupy nefungují. Od Joea Pesciho předpokládáte, že svého Lea bude hrát, jak ho znáte, a tak je vyloučeno se mu zasmát, a když se zasmějete, tak leda tomu, jak je trapný. Gibson s Gloverem nic nezkazí, a i když Gibson znatelně zestárl a chybí mu ten uličnický a nevyzpytatelný výraz ve tváři z minulých dílů, stále je ve formě a střílí a kope mu to dobře. Hlavním tahákem je Jet Li, jehož neuvěřitelné choreografie vás dostanou, ale ze soubojů s ním se dalo vytěžit i víc. Nepochválím práci střihače, jeho nůžky v některých scénách zahálely až moc. A tak se tohle pokračování nezařadí mezi skvosty thrillerového žánru, ale jen mezi ucházející průměr. ()

Ruut 

všetky recenzie používateľa

Jeden počtvrté za sebou naříká že je starý a že chce jít konečně do důchodu. Druhý skončil s bláznivinama a taky začal žvatlat že je starý a už nestíhá. Uff no díky Šílený Mele. Uplně se mi ted nabízí otázka o čem že by sakra mohla při takovemto vývoji být chystaná petka? Že by Martin Riggs, toho času vetchý muž o holi, chodil navštevovat Rogera do ehm hospicu? No ono když na sérii co je postavená na hláškách je to nejslabší právě ty hlášky je dost velký průser. Nevěřil bych že to nekdy napíšu ale v tomhle díle je to nejlepší "jen" bezchybná akce a fenomenální Jet Li v roli "němého" asijského záporáka. ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Úžasný návrat legendy.Stále vtipné,svižné a akční.Můj 2hý nejmilejší díl.Řiká se rejže,čuláku :-) Skvělý návrat a skvělé zakončení,v rodinném duchu,který je znát v každém záběru.Pár výtek by se našlo,určitě to nemuselo být tak moc komediální a dost nechápu že Riggs je tady jako unavený stařík,když ještě ve trojce lámal otočky a sprintoval jako maratonec a tohle je o pouhých 6let později,nic méně je to královská zábava a opravdu povedený a hlavně i dojemný konec nejlepší akční série všech dob.95% ()

Galéria (88)

Zaujímavosti (40)

  • Keď sa v záverečnej prestrelke v prístave Martin Riggs (Mel Gibson) pýta Rogera Murtaugha (Danny Glover), koľko má v pištoli nábojov, Murtaugh odpovie, že 2 náboje. Potom vystrelí na čínskeho vojaka dvakrát, takže by už nemal mať v bubienku žiadny náboj, ale v dalšej scéne mieri a vystrelí na Wah Sing Kua (Jet Li), ktorí sa uhne, a zasiahne jeho brata (Conan Lee). (Insomnia)
  • Jeffrey Boam, scenárista predošlých dvoch dielov, napísal scenár aj k štvorke, no napriek tomu, že sa ľuďom vo Warner Bros. páčil, nebol nakoniec použitý. Hlavná linka jeho scenára sa točila okolo neonacistických aktivít v USA. Scenárista v jednom rozhovore po premiére filmu povedal, že scenár o falšovaní čínskych peňazí ťažko vytvorí napätie zodpovedajúce predošlým dielom Smrtonosných zbraní. (m.a.t.o.)
  • Butters (Chris Rock) má ve filmu zbraň M1911A1 ráže .45 ACP. (dc125)

Súvisiace novinky

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

Pátá Smrtonostná zbraň se hýbe kupředu

29.01.2020

Podle producenta Dana Lina jsou herečtí veteráni Mel Gibson a Danny Glover připraveni vrátit se ještě jednou naposled do legendární akční série Smrtonosná zbraň. Producent potvrdil, že on a režisér… (viac)

Jet Li je celý zafačovaný!

Jet Li je celý zafačovaný!

24.03.2007

Nebojte, hvězda bojových umění neutrpěla žádné vážné zranění během natáčení fyzicky náročného kousku na zlomeniny všech druhů a otřesy mozku tu přece máme Jackieho Chana. Jet Li však oficiálně… (viac)

Reklama

Reklama