Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Martin Riggs a Roger Murtaugh majú chrániť korunného svedka Lea. Popri tom však vedú neľútostný boj s Ruddym, juhoafrickým konzulom, ktorý stojí za drogovým syndikátom a praním špinavých peňazí. Obaja detektívi majú dostatok dôkazov, ale Rudd a jeho zabijáci pod rúškom diplomatickej imunity nerušene pracujú ďalej. Riggs, prezývaný Smrtonosná zbraň, sa uchýli k nevyberaným metódam a využije proti Ruddovi aj jeho príťažlivú sekretárku. Medzi gangstrami a obidvoma policajtmi vypukne nevyhlásená vojna. Murtaugh so šťastím unikne nastraženej bombe a Riggsov karavan sa po stretnutí s Ruddovými mužmi zmení v rozstrieľanú trosku. Nezničiteľní detektívi však pomaly získavajú prevahu a Rudd sa chystá na ústup. Schyľuje sa k rozhodujúcemu stretnutiu v priestoroch losangelského prístavu. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (585)

Falko 

všetky recenzie používateľa

Aj pri tejto casti opät neplati to, ze dvojky su horsie ako jednotky. Donner to rozbehol hned na zaciatku filmu pri nahanacke zlocincov, pricom kolegovia v kancelarii stavkovali, ci Riggs a Murtaugh dobehnu zlocincov alebo nie, co posobilo celkom humorne. V kazdej casti nam pribudne nejaka hollywoodska hviezda, tentokrat to bol svedok Joe Pesci, ktoremu aj ked slo o zivot, vzdy ma dokazal pobavit. Paseraci drog su tu aj so svojou diplomatickou imunitou este drzejsi a odpornejsi, ako v jednotke. Nezabudnutelna scena: bomba pod toaletou... 16.11.2008 _______ Mel Gibson - (Martin Riggs) +++ Danny Glover - (Roger Murtaugh) +++ Joe Pesci - (Leo Getz) +++ Patsy Kensit - (Rika van den Haas) +++ Steve Kahan - (kapitan Ed Murphy) +++ Darlene Love - (Trish Murtaugh) +++ Joss Ackland - (Arjen ´Aryan´ Rudd) +++ Derrick O´Connor - (Pieter ´Adolph´ Vorstedt) +++ Hudba: Michael Kamen, Eric Clapton, David Sanborn +++ Produkcia: Joel Silver, Richard Donner +++ ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

„Diplomatic immunity! - It's just been revoked!“ Riggs a Murtaugh tentokrát musí čelit Apartheidu, záludnému toaletnímu teroru i skutečnosti, že se na filmu už tolik nepodílel Shane Black, jenž měl k nelibosti producentů pro Lethal Weapon Gibsona nachystaný poněkud tragičtější osud. Možná proto občas stojí scénář na podobně vratkých pilířích, jako měl ten dům jihoafrických diplomatů, ale co bychom té sehrané dvojici neustále lamentujících detektivů neodpustili.. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Lethal Weapon si ešte udržuje klasickú 80kovú atmosféru, akú poznáme z Policajta z Beverly Hills, alebo 48 hodín. Cítiť tu ale aj posun vpred, takže film dnes nepôsobí nijako archaicky alebo smiešne, ako mnohé kriminálky z onoho obdobia. V podstate dostanete to, čo očakávate, solídne napísaný kriminálny príbeh, pár zapamätaniahodných scén a aj tú romantiku. Čo by ste ešte od mainstreamu 80tych rokov chceli viac. ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

Dvojka je rozhodně více komediálnější, než jednička. Akce se tu najde především na konci filmu. Opět jde spíše o humor. Skvělý Mel Gibson spolu s Danny Glovere zde předvádějí opět skvělý herecký výkon. Dále mě bavil i herc Joe Pesci. Hudba podobně skvělá jako v jedničce. Film už se nebral tak vážně jako u jedničky, což vůbec nevadí. Dvojka má o trochu větší spád než u jedničky. Opět jsem se výborně bavil, takže celkově hodnotím na 97% = ***** ()

kitano 

všetky recenzie používateľa

Vzhladom na to, ako vacsinou koncia pokracovania, Lethal Weapon 2 uz lepsie hadam dopadnut nemohol. Pravda je, ze uz nic nebude take zabavne ako prve stretnutie Murtaugha a Rigsa, ale s tym sa treba proste zmierit. Pribeh sice mierne povadane zacina z banality, avsak potom sa znova rozbehne ten zabavny kolotoc drsnych hlasok, akcie a humoru. Oproti jednotke je vsak pokracovanie atmosfericky dosti odlisne a odlahcenost nahradila vaznejsia a temnejsia atmosera. Nieje to ale zapor a treba ocenit, ze Donnerovi sa podarilo priniest do filmu trochu zmeny. Obrovskym plusom je potom aj soundtrack, ktory akcnym scenam dava skutocne gule a spad. Jednotka bola dokonala, dvojka udrzala vysoko nastavenu latku. Nic vsak nieje ako poprve...(8.8/10) ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (29)

  • Když studio Warner Brothers nedalo zelenou smrti Martina Riggse (Mel Gibson), scénárista Shane Black odstoupil z prací na druhém díle. (HellFire)
  • U nás vydaná DVD verze pod hlavičkou Warner Bros je o dvě minuty kratší (108 minut). Byly vystřiženy některé závěrečné scény - Riggs (Mel Gibson) zabije dva mafiány poté, co jej hodí do vody ve svěrací kazajce; finální souboj mezi Riggsem a Vordstedem (Derrick O'Connor) byl zkrácen a chybí scéna, kdy Arjen Rudd (Joss Ackland) postřelí Riggse. (tequilla)

Reklama

Reklama