Reklama

Reklama

Hačikó: Príbeh psa

  • Česko Hačikó - příběh psa (viac)
všetky plagáty
Trailer 1

Americký profesor Parker Wilson dochádza denne vlakom do práce. Jedného dňa nájde na stanici opustené šteňa japonskej rasy akita inu. Aj keď je manželka Cate najskôr proti tomu, aby si ho ponechal, láska jej manžela k psovi ju nakoniec presvedčí. Hači, ako psíka pomenujú, denne sprevádza svojho pána na stanicu a večer ho tu opäť víta. Jedného dňa však Parker zomrie a na stanicu sa už nikdy nevráti. Hačikó však verne čaká na svojho pána deň čo deň, celých deväť rokov na rovnakom mieste. Až do svojej vlastnej smrti... Legenda o nesmrteľnom pute a vernej oddanosti psa k svojmu pánovi sa v Japonsku traduje dodnes. Je dôkazom, že aj ten najobyčajnejší rituál sa môže stať najväčším a najčistejším vyznaním lásky. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (1 074)

pepo 

všetky recenzie používateľa

Útok z prvej línie na slzné kanáliky. Keď sa filmu už nedarí dojímať, začne citovo vydierať a keď sa človek cíti byť zase otupený kopne ho do hlavy. Hallstromovi by už mali konečne zakázať točiť. Bolo to síce pekné ale pod vkusnejšou taktovkou to mohlo byť úžasné. 7, 00001/10 a Marley je úplne inde...takisto ide vo finále cez čiaru ale elegantnejšie a vkusnejšie ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Ktovie, či ste ho našli vy. Možno v skutočnosti našiel on vás.“ Hrozne kruťácky film, ktorý s aku koncu (ak aspoň trochu máte radi psov) fakt nedá pozerať ("Ak musíš ísť, bež. Pochopím to. Zbohom."). Vizuálne veľmi fotogenické plemeno psa (inak ale vie byť pekný zmrd, sorry ale je to pravda) a veľmi dobrý Richard Gere (skvelá je však aj Joan Allen), ktorý raz za X rokov účinkuje v kvalitnom filme a keďže vycítil, že Hačikó je "ten" film, aj si ho - rozumne - produkoval. Scenár má mimoriadne silný potenciál. Po prvej hodine nastane prekvapivý zvrat a pýtal som sa, o čom to bude teraz (japonskú "legendu" som nepoznal). Ale bolo to snáď ešte lepšie, ako predtým. Viac kvalitných filmov o psoch! Krásne, kruté, dojemné a strhujúce. „Hačikó... ty stále čakáš.“ ()

Reklama

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Nic nepomohlo, že režíroval Švéd, stejně spáchal podbízivou sentimentální věc. Američané opět prokázali, že se nedokážou vymanit ze svých tupých stereotypů a musí točit jen podle zaběhaných šablonek. Přes krátkou stopáž strašně nudný a steriiní film. USA opět dokázali, že jsou zemí netušených možností. Kdo mohl tušit, že takový námět dokážou takhle zprasit? ()

Madison 

všetky recenzie používateľa

Prekrásny príbeh o láske, odovzdanosti, strate či smútku, ktorý ma emocionálne vyžmýkal a ktorý dokázal, že nielen ľudské vzťahy a tragédie dokážu dojímať. Citlivá jemná réžia, vynikajúci námet a najmä podmanivé klavírne tóny Kaczmarka mi sprostredkovali neobyčajný divácky zážitok. Povinne pozrieť všetci, ktorí si myslia, že v Amerike už nevedia natáčať pôsobivé príbehy. Vedia a viac než obstojne. ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Ne že by byl Hutch zrovna typ filmu, který bych vyhledával, ale slíbil jsem že se podívám (a sliby se maj plnit aspoň v dubnu, nebo co to máme za měsíc) a líbilo se mi to opravdu hodně. Děda Richard Gere je správňák, ti pejsci co hrajou různě staré podoby titulního hrdiny jsou taky hodně fajn. Verze 1.0 je nehorázně roztomilá. No a ten příběh dojme, chytne za srdce a nepustí. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (26)

  • Richard Gere (Parker Wilson) přiznal, že natáčení s plemenem Akita inu bylo velmi obtížné a získat si jejich důvěru mu zabralo tři dny. Zároveň upozornil, že jsou velmi obtížně cvičitelní a zpočátku mu bylo doporučeno neudržovat s nimi oční kontakt. (karolina.val)
  • Baseballový zápas, který Parker Wilson (Richard Gere) s Hačikem sleduje, je World Series z roku 1996, kdy New York Yankees porazili Atlanta Braves 3-2 a vyhráli 22. šampionát. (Pethushka)
  • Hachika hrali vo filme tri psy plemena Akita inu (Leyla, Chico a Forrest), pretože cvičitelia nechceli riskovať stratu nad ich kontrolou v jednotlivých scénach. Po skončení natáčania bol Chico adoptovaný trénerom Hardenom, ktorého tím psy vo filme trénoval. (whack)

Reklama

Reklama