Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller podľa literárnej predlohy Roberta Harrisa je napínavým príbehom spisovateľa, ktorého najmú, aby spísal pamäte britského premiéra. Nie je však prvým autorom, ktorý sa podieľa na tomto literárnom projekte. Po tom, čo more na opustenú pláž vyplaví telo jeho predchodcu, situácia začína naberať nebezpečné obrátky. (STV)

Zaujímavosti (59)

  • Hoci je film situovaný do Massachusetts, keď predavačka lístkov na trajekte požiada Ducha (Ewan McGregor) o výber druhu lístka, používa britské slová "single" a "return" namiesto amerických výrazov "one-way" a "round-trip." (Pat.Ko)
  • Na bežiacom texte pre CNN počas správy je slovo "British" napísané nesprávne ako "Bristish." (Pat.Ko)
  • Keď Duch (Ewan McGregor) stratí spojenie na svojom mobilnom telefóne, počujeme rýchly zaneprázdnený signál. Keď sa mobilné telefónne spojenie stratí, telefón zvyčajne vypne. Neobjavuje sa nikdy iná zvuková signalizácia, ako napríklad tón pre volanie alebo rýchly zaneprázdnený signál pri odpojení. (Pat.Ko)
  • Keď Duch (Ewan McGregor) nastupuje do BMW, systém BMW Connected Drive sa okamžite zapne. Avšak na jeho spustenie nie je potrebný určitý čas, pretože musí nadviazať spojenie so satelitmi, aby fungoval správne. Systém BMW Connected Drive nemôže fungovať v garáži (nie je tam žiadny kontakt so satelitmi na poskytovanie navigačných informácií). (Pat.Ko)
  • Lang (Pierce Brosnan) spomína článok v "London Times". Hoci je pravda, že Londýnčania svoj denník označujú iba ako "The Times," nachádzal sa v USA, kde sa "The Times" bežne vníma ako newyorský novinový titul. Lang použil výraz "London Times" pre svoje americké publikum. (Pat.Ko)
  • ŠPZ na spustenom BMW na trajekte a neskôr aj na aute, ktorým jazdí Duch (Ewan McGregor), obsahujú päť alfanumerických znakov: 9G8 G7. Kombinácia, počet a poradie alfanumerických znakov na tejto ŠPZ sa výrazne odchyľuje od predpisov massachusettského dopravného oddelenia. (Pat.Ko)
  • Keď CNN ukazuje, ako sa darilo rôznym trhom, uvádza Dow s poklesom o niečo menej ako 50 bodov a potom aj S&P so stratou o niečo menej ako 50 bodov. Ak by S&P bol dole o 50 bodov, pravdepodobne by bol Dow dole medzi 400 a 500 bodmi. (Pat.Ko)
  • Šetrenie bývalého britského premiéra ICC by malo brániť spolupracujúca britská vláda (čo zahŕňa, okrem iného, vykonanie britského vyšetrovania). Článok 17 Rímskeho štatútu uvádza, že prípady sú prípustné iba vtedy, keď vlastný súdny systém štátu je skutočne neschopný alebo neochotný vyšetrovať alebo stíhať podozrivý zločin. (Pat.Ko)
  • V strede filmu Duch (Ewan McGregor) podčiarkne všetky výskyty mena "Ruth" (Olivia Williams) v rukopise. Neskôr v filme podčiarkne rôzne slová, vrátane mena "Ruth", ktoré už nie sú podčiarknuté. (Pat.Ko)
  • Označenie žltou a čiernou pruhovanou bójou, pozorovanou z trajektu, je európsky typ a nie je bežné ho nájsť vo vodách USA. (Pat.Ko)
  • V januári, keď sa film odohráva, nie sú na stromoch listy ani zelená tráva v Massachusetts alebo na Cape Cod. (Pat.Ko)
  • Keď sa Duch (Ewan McGregor) oblieka po noci strávenej s Ruth (Olivia Williams), oblieka si jednofarebnú košeľu krémovej farby. Potom opustí dom v BMW. Keď ho vidíme kontrolovať rukopis hneď pred domom Emmeta, má na sebe košeľu so vzorom (kockovanú). (Pat.Ko)
  • Keď sa BMW Connected Drive pokúša dostať Ducha (Ewan McGregor) na správnu cestu, zastaví pred motelom. V prvom zábere je tam krémové auto, ktoré je zaparkované priamo vedľa jeho auta. Po tom, ako kamera sa zamerala na jeho tvár, toto auto zmizne. Znovu sa objaví po rýchlej zmene záberu. (Pat.Ko)
  • Keď Duch (Ewan McGregor) dorazí do Edgartown v požičanom BMW a zaparkuje na parkovisku, jeho vozidlo je znázornené tak, že blokuje iné auto, ktoré je zaparkované pod pravým uhlom k jeho vozidlu. V ďalšom strednom zábere je jeho vozidlo znázornené o dobrých 6 stôp alebo viac ďalej a neblokuje iné vozidlo. V ďalšom strednom zábere, keď Duch otáča svoje vozidlo, aby nasledoval pokyny GPS, začína z pôvodnej pozície, kde blokuje iné vozidlo. (Pat.Ko)
  • Akcent Ruth (Olivia Williams) sa náhodne mení medzi veľmi britským vyšším spoločenským akcentom a mierne nižším spoločenským akcentom. To by mohlo byť náznakom toho, že si musela "vylepšiť" svoj akcent, keď sa vyšvihla po Langovom (Pierce Brosnan) kariérnom rebríčku a má problémy, ako to robia Angličania, udržať túto pretvárku, najmä v čase emocionálneho stresu. (Pat.Ko)
  • Keď Duch (Ewan McGregor) stojí pred domom Paula Emmetta a pozerá sa do poštovej schránky, všetky listy boli odoslané na adresu Belmont, MA 02324. Toto je PSČ pre Bridgewater, ktorý je vzdialený 40 míľ. Poštové smerovacie číslo Belmont je 02478 (Pat.Ko)
  • Dom profesora Paula Emmetta sa nachádza v Belmonte, husto obývanom vnútornom predmestí Bostonu, ktoré je vzdialené len 3 míle od Harvardskej univerzity. Profesorov dom je však zobrazený v izolovaných hlbokých lesoch (Pat.Ko)
  • Spiatočný lístok na trajekt za auto do Martha's Vineyard stojí 135 dolárov, čo je oveľa viac ako 40 dolárov, ktoré zaplatil Duch (Ewan McGregor). (Pat.Ko)
  • Čierne auto prenasledujúce Ducha (Ewan McGregor) lesom mení modely. Na začiatku prenasledovania je to auto Chrysler LHS, okolo roku 2002. Keď nastúpi na trajekt, je to Chrysler 300, približne v roku 2009. (Je možné, že dve skupiny zlých ľudí sledujú Ducha, ale táto možnosť nie je zvýraznená.) (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (viac)

Polanski loví hvězdy

Polanski loví hvězdy

27.09.2010

Je zase na svobodě a chystá nový film. Proč ne? Muž ve stínu je pro mnohé jedním z filmů roku a důkazem, že Roman Polanski je pořád prvotřídní režisér. Drama God Of Carnage je adaptací divadelní hry,… (viac)

Do vězení, z vězení

Do vězení, z vězení

01.10.2009

Tento týden se roztrhl pytel se zprávami kolem vězení a vězňů – těch filmových i těch skutečných. Jak už určitě víte, ve Švýcarsku byl za své 30 let staré hříchy zatčen Roman Polanski a bude to mít… (viac)

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (viac)

Reklama

Reklama