Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Robert Rath (Sylvester Stallone) je profesionálny zabijak. Keď dostane zaujímavý kšeft - zabiť mafiánskeho bossa Alana Brancha (Steve Kahan) - pri plnení zákazky narazí na mladého ambiciózneho zabijaka Miguela Baina (Antonio Banderas), ktorý má „záujem“ o tú istú obeť. Od tej chvíle sa s Bainom stretáva všade - akoby ho jeho mladý kolega vyzval na súboj o toho najlepšieho zabijaka! Ďalšou Rathovou zákazkou je mladá počítačová hackerka Electra (Julianne Moore), ktorá ukradla prísne tajné dáta a má v pláne ich výhodne predať. V hoteli, kde má dôjsť k transakcii, je ale opäť Bain, ktorý postrieľa nielen agentov Interpolu, ale aj všetkých štyroch obchodníkov. Electre sa podarí ujsť, no nie na dlho. Nájde ju totiž Rath, ktorý jej pomôže. Čoskoro ich vyhľadá i Bain, z prostého dôvodu - Rath sa má stať jeho ďalšou obeťou... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (428)

tron 

všetky recenzie používateľa

Námet je fakt super. Citlivý (!) nájomný vrah má zabiť osobu X, ale natrafí pri tom na mladšieho, oveľa agresívnejšieho konkurenta z mladej, "neslušnej" generácie (Antonio Banderas s vyklbovacím palcom parafrázuje vyklbovacie rameno Mela Gibsona zo Smrtonosných zbraní od rovnakých tvorcov). Bohužiaľ, scenár je priemerný. Ostré hrany, ktoré mu Wachowskí darovali do vienka, sa (zrejme počas natáčania?) obrúsili, prípadne úplne vyhodili do koša. Zostal "len" solídny priemer s elegantnou kamerou a zaujímavým obsadením (aj keď Desperado to miestami predsa len už príliš afektuje, trocha ako Wesley Snipes v stalloneovka Demolátor). Donner predviedol v minulosti lepšie kotrmelce, ale ani Zabijaci sa v jeho filmografii nestratia. Možno sú príliš "pokojní" a "uhladení", ale napriek tomu dostatočne draví a originálni. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Jedna z tých Stallonových klasík, ku ktorej som si nikdy cestu nenašiel. A pritom to na prvý pohľad vyzerá tak dobre, tématika nájomných zabijakov podporená výbornými hercami, na poste režiséra klasik Richard Donner a ideálny rozpočet, ale všetko kazí obyčajný, až mdlý scenár a málo akcie. Jedine úvodná polhodina mi príde úplne ideálna, obaja nájomní zabijaci dostanú svoj priestor, pričom chémia medzi nimi funguje výborne, dej je zaujímavý, dynamický a ešte aj tá akcia sa mi tu celkom páčila. Ale potom to už upadne, príchod ženského elementu pokazí čo môže, dejovo mi to už príde úplne priemerné, tempo výrazne upadne, ale stále sa na to pozerá pomerne dobre, no druhá polovica už pokazí, čo môže. Prenesenie deja do exotiky mi vôbec nesadlo, toto prostredie mi pri tomto type filmu vôbec nesedí, celý dejový motív s bankou ma absolútne nezaujímal, akcia tu už nie je takmer žiadna a finále mi vôbec nevyhovovalo. Pozerať sa na to dá už vlastne len kvôli vynervovanému Banderasovi a zaujímavému vyrozprávanému príbehu s poučením. Sklamaním je aj akcia, ktorej je nielen veľmi málo, ale je aj dosť jednotvárna a pôsobí až moc pasívne. Jedine tá úvodná polhodina mi v tomto vyhovovala, prestrelka na cintoríne a aj následná sekvencia s policajtmi sú celkom slušné, ale potom už nie je moc o čo stáť. Vizuálne sú bez problémov, ale obsahovo a zaujímavosťou mi prídu na úrovni akčných scén z priemerných seriálov, takže dá sa na to pozerať, ale chýba im akýkoľvek zaujímavejší okamih. A nevyhovovovalo mi to ani po stránke usmrtených obetí, buď v prestrelke neumrie nikto, alebo je to len o využití momentu prekvapenia a rýchleho vystrieľania všetkých v dosahu, chcelo by to aspoň jednu klasickú žánrovú prestrelku. Obsadenie stojí vlastne len na týchto troch postavách, Sylvester Stallone tu síce mohol aj niečo trochu zahrať, takto tá jeho potreba chrániť osobu určenú k likvidácii nefunguje až tak dobre, ako by mohla, ale dá sa nad to povzniesť, viac ma bavil energický Antonio Banderas, ktorý svojim scénam dáva ten správny náboj, ale Julianne Moore nepatrí medzi moje obľúbenkyne a povrdila mi to aj tu. A Richard Donner sa snaží, ale z tohto scenára viac nevyťaží. Takže nie je to zlý film, dokonca som ho už videl viackrát, ale pre mňa je to s výnimkou úvodnej polhodiny sklamanie. Chcelo by to zaujímavejší scenár, dynamickejšie prevedenie, viac akcie a odstrániť ženskú postavu, aby súboj dvoch špičkových zabijakov bol postavený na niečom zaujímavejšom, než ochrane človeka. 58% ()

Reklama

Claw 

všetky recenzie používateľa

Celkově jeden z nejlepších filmů Stalloneho tvorby. Zaujme jak dějem, tak i skvělými přestřelkami nebo herectvím Banderase a Stallona. Filmu prospělo to, že se odehrával na více pěkných místech a tím pádem nemůže nudit navíc Banderas jako totální rapl zabiják proti Stallonemu byl perfektní, kdyby tam Banderas nebyl, asi by se mi ten film tak nelíbil, ale když se to vezme kolem a kolem, jedná se o excelentní výtvor. /90% + FILM ROKU/ ()

lamps 

všetky recenzie používateľa

Žádné zklamání jsem si nepřipouštěl, protože k Richardu Donnerovi mi takové slovo prostě absolutně nepasuje. A nakonec jsem se také bavil více než dobře. Ovšem překvapivě to není ani tak zásluha Donnerovy režie nebo napínavých akčních sekvencí, ale výhradně obou hlavních představitelů, kterým jejich role seděly jako ušité na míru. Stallone jako zabiják gentleman nemá chybu, stejně jako jeho správně ujetý protivník Antonio Banderas, jenž mě speciálně hodně potěšil a předvedl parádní výkon. Stopáž sice překračuje dvě hodiny, ale všechno je tak rychle a zábavně podávané, že snímek funguje docela dobře i jako akční oddechovka a než se nadějete, míhají se na obrazovce závěrečné titulky. Pokud máte rádi kriminálky stejně jako já a pokud náhodou z nudy nevíte kudy kam, tak Nájemní vrazi by pro vás měli být tou nejlepší a nejúčinnější volbou.. ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mých nejoblíbenějších akčňáků, ve kterém se v polovině 90. let potkávají veteráni, jejichž doba končí (Sly, Donner) s nastupujícími dravými nováčky (Banderas, Wachovští) a šéfuje tomu věčný Joel Silver. Hra dvou koček o myš a téměř nonstop akční jízda podle přímočarého, ale v detailech neustále komplikovaného scénáře s noirovým feelingem má jen několik příjemně melancholických zastávek a eso v rukávu v podobě Banderasova famózně excentrického hereckého výkonu. A poprvé mi představila Julianne Moore. S těmi copánky byla vážně rozkošná. ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (21)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 50 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Film se natáčel na ostrově Portoriko v Karibském moři a v Seattlu ve státě Washington od 6. dubna 1995 do 24. července 1995. (Trajektt)

Súvisiace novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (viac)

Reklama

Reklama