Reklama

Reklama

George Simmons (Adam Sandler) je slávny komik ktorý zistí, že trpí nevyliečiteľnou chorobou a zostáva mu menej než rok života. Krátko na to stretne Iru Wrighta (Seth Rogen), ktorý vystpuje v rovnakom klube, no zatiaľ sa ešte neprebojoval medzi tých lepších stand-up komikov a nepresadil sa medzi nimi. George si najme Iru ako osobného asistenta a ponúkne mu miesto predskokana v svojich predstaveniach. Rýchlo sa z nich stanú dobrí priatelia, ktorí si navzájom pomáhajú. Keď George zistí, že jeho choroba ustupuje a bývalá priateľka sa k nemu vracia, začne zvažovať, čo je pre neho skutočne dôležité a čo dáva jeho životu zmysel. (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer

Recenzie (435)

predators 

všetky recenzie používateľa

...nechci se chlubit, ale myslím si, že rozumím srandě. Funny People jsem ale nerozumněl vůbec! Ani jedno vystoupení, jediný záběr, žádná rozumná věta nevedla k tomu, abych se trochu zasmál. Je fakt, že od Setha Rogena nic jiného, než koule, péro, shit, ass a suck, čekat nemůžu, ale že k něčemu podobnému klesne i Adam Sandler, to už je i na mě moc! Byl bullshit, celý film a funny people vůbec nebyli funny :-) 20% ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Podobne ako ostatní si myslím, že Komici majú svoje plusy aj mínusy, no pozerali sa príjemne. Hlavným mínusom je samozrejme stopáž. Chcelo byť povedaného i ukázaného veľa a skladanie mozaiky si vypýta istý čas - ale tých 10 -20 minút dolu by sa určite dalo stiahnuť hoci len dynamickejším strihom. Na druhej strane je nálada snímky akoby v tempe života, nie akčného filmu. Čo príjemne prekvapí a udrží pozornosť diváka, sú naozaj mnohé skvele postavené scény, vypiplané režisérom aj hercami, z ktorých srší cynizmus a irónia života. Záverečný posudok - je to dlhé, ale raz si k tomu sadnite a pozrite sa. Plusy určite vyvážia mínusy. Ja končím na 3,5 hviezdičke. ()

Reklama

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Má to svoje úžasné momenty, mnoho výborne napísaných dialógov, sympatických hercov (všetko valcuje Eric Bana) a celkovo je od Apatowa odvaha ponúkať "svojmu publiku" takto poňatý film, ale... mal som dojem, že to nikdy neskončí!!! Najdlhší film tohto roka, bez ohľadu na minutáž. Je to rozbité a v druhej polovici to zrazu stratí pojem o tom, kam to chce kráčať a čo to chce vlastne povedať, takže sa z toho postupne stáva utrpenie, ktoré neprehluší ani Banova austrálčina a Leslieino džavotanie. Už dávno som nemal taký dojem veľkého tvorčieho potenciálu zmiešaného s obrovskou tvorčou bezradnosťou. ()

JFL 

všetky recenzie používateľa

Funny People mají jediný problém - je to velmi chytrý film vytvořený v mantinelech hlavního proudu. Pracuje tedy s určitými schématy a klišé, ale současně je obměňuje a nově realizuje. Kdyby takhle vypadla celá hollywoodská produkce, pak by to mělo velmi blahodárný vliv na kvalitu celé kinematografie a také na náročnost diváků. Další problém tkví v tom, že režisér má za sebou dva úspěšné a proslulé filmy, jenže jeho novinka je krokem trochu jinam a především dál. Apatow se ukazuje jako plně vyspělý autor a bravurní scenárista, který po dvou filmech, kde zkoušel, co si může dovolit, nyní pokročil dál a plně ustanovil svůj styl. Už nepracuje s formátem teenagerské ani romantické komedie, nýbrž melodramatu, přičemž způsob jakým Funny People mísí hrubozrnný humor se sentimentem a tragičností dokládá především dramaturgickou preciznos Apatowa. Výsledkem je úsměvně tragický i líbivě jízlivý film o stescích a emocionálních konfliktech vtipných lidí, aneb jsou hrubozrnné vtipy o smrti vtipné, když je říká někdo, kdo umírá? ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

Judd Apatow se vrací a zase to bere trošku z jiného soudku a tentokrát už ne moc komediálně. Což v tomhle případě není vůbec na škodu, protože Apatow umí napsat postavy, kterým člověk věří každý jejich slovo a prostě diváka zajímá, jak to s nima dopadne. Příběh je taky výborně napsanej, každá postava tady má svůj příběh a vůbec se to pod tím návalem příběhů a situací film nerozpadá na jednotlivé scénky. Drží to pohromadě jako celek a je to nádherně civilně natočený. I když ne, že by se Apatow vzdal svých prasáren to určitě ne, ale nejsou tam nijak násilně přidaný takže to působí zcela přirozeně. A vtipný situace jsou opravdu vtipný. Herci jsou taky prvotřídní Adamem Sandlerem počínaje, kterýmu tyhle role neskutečně sednou a Ericem Banou konče, který si svojí roli neskutečně užívá. Jenom škoda, že to Apatow vždycky přežene s tou stopáží, protože dvě a půl hodinky je na podobný typ filmu opravdu moc a tempo filmu taky není jedno z nejrychlejších. Jinak ale spokojenost a Apatow zase jednou dokázal, že umí skvěle pobavit i oslovit. ()

Galéria (28)

Zaujímavosti (16)

  • Scenárista a režisér Judd Apatow a Adam Sandler boli spolubývajúci na priváte počas štúdií, keď ešte ani jeden z nich nič neznamenal. Boli takí chudobní, že obaja spávali na matracoch na dlážke. Množstvo zážitkov z toho obdobia bolo inšpiráciou pre vznik tohto filmu, Adam Sandler bol potom jasnou voľbou pre postavu. Jedno malé video natočené v tom období bolo použité na začiatku filmu. Mali sa použiť aj ďalšie reálne archívne zábery, ale nakoniec z toho zišlo. (martin1m2)
  • Adam Sandler sa cítil previnilo, keď hovoril nechutné vtipy o ženách vo filme, kvôli svojim dvom dcéram. (Flipper)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené