Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co se stane, když se třicetiletá sekretářka z Queens Julie Powell jednoho dne rozhodne, že během jednoho roku uvaří všech 524 receptů z klasické kuchařky "Mastering The Art Of Frech Cooking", kterou v roce 1961 napsala Julia Child? Nakoupí spoustu másla, na internetu rozjede blog s názvem Julie/Julia project a dá se do práce. A co když se podle tohohle příběhu rozhodne natočit film Nora Ephron (Když Harry potkal Sally, Samotář v Seattlu)? Napíše scénář, do hlavních rolí obsadí Meryl Streep a Amy Adams a pustí se do práce. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (387)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Vo filme zaznie veta: "Je to len dlhý, nudný zoznam receptov." Plne súhlasím. Spočiatku aj nejaké recepty zaujali. Ale od momentu, keď tam Amy hodila umelých homárov do vriacej vody a jeden z nich akože vyskočil, sa mi to znechutilo. A Meryl za toto nominácia na Oscara? To už môžu potom dať nomináciu aj Pepovi Vojtkovi za imitáciu Bon Joviho. ()

Ernia 

všetky recenzie používateľa

První polovina fakt za 5*, naprosto dokonalý hlášky, vtipný situace, rychle to ubíhalo, doplněné perfektní hudbou. Druhá polovina je našpicovaná trapnýma dlouhýma proslovama, ubohou (ale zřejmě nezbytnou) vložkou, kdy opustí manžel úspěšnou manželku .. to byl zase trapas, na takový 2,5 hvězdičky max. Takže nakonec 4* a velké díky Meryl za další super film, výbornou roli a Meryl-fans partě za nezapomenutelné 2 hoďky v kině =) ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Snímka, ktorej dominuje herecký výkon Amy Adams, rozpráva s ľahkosťou dva pozoruhodné ľudské príbehy, v ktorých nejde len o varenie, ale aj o osobné problémy alebo vonkajšie vplyvy. Veľmi nudná a nevydarená snímka o varení. Normálne mám také snímky na háku, ale tu hrala Amy Adams a preto som si to nemohol nechať ujsť. Bohužiaľ tu nevyzerala ani atraktívne s chlapčenským účesom a to nehovorím o odpudivej Meryl Streep s trvalou. Jediným plusom bola jedna doba, v ktorej sa dej odohrával a to konkrétne rok 1949. Rozhodne sa jedná o snímku, na ktorú si po týždni ani nespomenieme a preto nemá najmenší dôvod byť niekomu odporučená. Hodnotenie dvíha len retro doba a Amy. Inak sa nič nevydarilo. ()

Dexter1 

všetky recenzie používateľa

Veľmi príjemný film, na ktorom je potešujúce najmä to, že vznikol jeden príbeh z dvoch knižiek. Film, pri ktorom Meryl získala už svoju 16 nomináciu na Oscara netreba pozerať s úplne prázdnym žalúdkom. Celý film sa tam varia neuveriteľné dobroty a už po takej polhodine sa pristihnete ako pregĺgate sliny. Každopádne tu ide perfektnú oddychovku, pri ktorej nie koniec vôbec dopredu jasný. ()

Lyli 

všetky recenzie používateľa

Tenhle snímek mě vrátil ve vzpomínkách do mých kulinářských začátků... Měla jsem kuchařku Vaříme s Barbie. Bylo mi asi 5 a rozhodla jsem se udělat něco úžasného. Smíchala jsem jablko, Uherák, jahodový sirup a tvrdý sýr. Né, že bych ochutnala, ale bylo to skvostné na oko! Vysoká gastronomie, která byla nedoceněná. Prostě holá nespravedlnost. A k filmu? Byl příjemný...velice. ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (22)

  • Komik napodobující Julii Child v televizní show je Dan Aykroyd. (CliffLee)
  • Meryl Streep byla za roli Julie Childové nominovaná na Oscara v kategorii "Nejlepší herečka v hlavní roli". Je to její šestnáctá nominace na sošku v kariéře. (Sekmen)
  • Meryl Streep přibrala během natáčení 7 kilo. (Ernia)

Reklama

Reklama