Reklama

Reklama

Chlapec A

  • Slovensko Ten chalan (viac)
Trailer

24-ročný Eric Wilson (Andrew Garfield) si odsedel vo väzení 14 rokov za vraždu malého dievčatka, ktorú spáchal v detstve. V tlači bol známy len ako „Chlapec A“. Keď ho podmienečne prepustia na slobodu, aby v skúšobnej dobe začal nový život, Eric vystupuje pod falošným menom Jack Burridge, aby sa vyhol mediálnemu humbugu. S podporou svojho probačného úradníka Terryho (Peter Mullan), ktorý sa k nemu správa láskavo a otcovsky, Eric vykonáva prácu skladníka a zamiluje sa do Michelle (Katie Lyonsová). Pokojný život sa skončí vo chvíli, keď ho vypátrajú médiá. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (347)

Webb 

všetky recenzie používateľa

Britský snímek o chlapci, jenž se díky špatným vlivům dostal na mnoho let do vězení. Z něho pak vychází jako napravený člověk snažící se začlenit do společnosti, bohužel stále pronásledovaný minulostí. Našel si práci, poznal nové lidi a činy minulosti skryté na dně řeky se postupně vyplavují na hladinu, kde tak snadno neuniknou veřejnému zraku. Pocity ze zhlédnutí mám ale chudší než jsem očekával. Herecké výkony jinak povedené, scénář zručný (který ale nepřekvapí), příběh a jeho zpracování je už slabší a režie pouze průměrná. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Minulosť nie je dôležitá, podstatná je súčasnosť. Takto by to mohlo fungovať vo svete, kde žijú empatickí, inteligentní ľudia, ktorí si dokážu zachovať nadhľad nad situáciou. Lenže v takom svete bohužiaľ nežijeme. Výborný scenár a réžia britskej snímky, ktorá dokáže emocionálne aj svojim tempom zasiahnuť diváka. Problémom je to, že jej premisa je trochu nereálna. Od odsúdenia 9 ročných detí za vraždu, po vypísanie finančnej odmeny na chlapca, ktorý bol po 14 rokoch prepustený z väzenia. Ako z westernu. Riešila by takúto záležitosť verejnosť po toľkých rokoch? Musel by zostať takýto človek inkognito? Ale nechajme úvah, film je to silný. ()

Reklama

Kaka 

všetky recenzie používateľa

Osobitá a patřičně syrová výpoveď odsouzeného kluka-vraha, který se po vypršení trestu v dospělosti snaží začlenit do normálního života, zmítaný psychickými problémy a dilematy. Úvodní polovina skvělá. Výborná práce se střihem a kamerou, spousta náznaků a nejednoznačné odpovědi. Druhá je trochu víc předvídatelná a zbytečně zpomalí. Pořád si však udržuje dramatickou linku celkem slušně vysoko a Garfield umí být i boží, herecky silný v nemainstreamovém bijáku. ()

mat.ilda 

všetky recenzie používateľa

Vezměte hromádku malých, ale osobnost formujících dílků a složte je do celku - rozmnoží se na hromadu neštěstí... přesně takový osud byl připraven pro Erica - zasloužila se o něj především nejbližší rodina - jaké to musí být, vracet se do domova, kde tě nemilují, kde nemáš zastání před zlým světem, z nelásky a lhostejnosti podvědomě utíkáš pod ochranu ještě většího zoufalce, než jsi sám, s ještě větší nenávistí v srdci. A i když se zázrakem zvedneš z prachu a výčitek, zase je strach hlavním pocitem, vstáváš i usínáš s otázkou, kdy tě minulost dožene a přes všechno, co ti namlouvají, víš, že ten pravý trest přijde ve chvíli, kdy konečně začneš žít. A já, z pozice diváka a svědka teď nevím, jestli zaslouženě, jistě, každý má dostat druhou šanci, jinak to však budou vidět rodiče mrtvé dívky... Velmi dobře je do příběhu zakomponována i druhá linie, která potvrzuje, že dětství jen napůl po sobě zanechává vztahové vzduchoprázdno. Hezký a zároveň i krutý film, stejně, jako sám život. Výborní Andrew Garfield a Peter Mullan. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Skvele zahraná a natočená dráma o chalanovi s veľkým bremenom z minulosti, ktorého sa pokúša zbaviť a začať nový život. Jedna z drám s veľkou filozofickou úvahou. Je vôbec možné začať od znova a svoju hroznú minulosť hodiť za hlavu? Väčšinou to žiaľ nejde a tento film krásne rozoberá všetky dôvody prečo je tomu tak. Hlavná postava celý čas žije s jednou veľkou dilemou, ktorá ho tlačí ako 100 kilové závažie. Priznať sa milovanej osobe, alebo to celý život pred ňou dusiť? Na jednej strane je túžba po priznaní a úľave, na strane druhej je strach z odhalenia. Pekne rozpracovaný vnútorný nepokoj úprimne polepšeného chalana a tiež aj výborne zahraný. Snímok ma preto veľmi navnadil a až do samotného konca som bol nadšený. Škoda len toho záveru, ja by som ešte aspoň 5 minút potiahol a pár vecí bližšie vysvetlil. Ono je celkom pekné, že autori nechali priestor na divákovu vlastnú úvahu, ale občas sa žiada poznať aj názor autora. 85/100 ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (5)

  • V 56. minutě, když se Terry (Peter Mullan) vrací domů a najde svého syna spát na gauči, je slyšet komentář z dostihu, který v dabované verzi jmenuje koně Lady Anne, Koran a Grifel. Jsou to jména ze slavné deskové hry „Dostihy a sázky“. (Dvojirakri)
  • V jednej z retrospektívnych scén sa mladí Eric a Philip hrajú na Spider-Mana, vystreľujú imaginárne pavučiny a predstierajú let pomedzi mrakodrapy. Herec stvárňujúci dospelého Erica, Andrew Garfield, si neskôr zahral Spider-Mana vo filme The Amazing Spider-Man (2012). (tomashrabek)
  • Film je voľne inšpirovaný skutočnou udalosťou z roku 1993, kedy dvaja chlapci uniesli a zavraždili trojročného Jamesa Bulgera. (Avathar)

Súvisiace novinky

Saoirse míří do Ameriky

Saoirse míří do Ameriky

06.04.2014

Saoirse Ronan patří mezi současné nejtalentovanější mladé herečky. Již ve svých třinácti letech byla nominována na Oscara za vedlejší roli ve filmu Pokání a od té doby jde z filmu do filmu. Nyní bude… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené