Reklama

Reklama

Iron Man 2

  • USA Iron Man 2
Trailer 1

Tony Stark, majiteľ veľkej zbrojárske firmy a vynálezca špeciálneho obleku Iron Mana, odmieta snahy vlády o vydanie svojej technológie pre potreby armády a tvrdí, že nepriatelia štátu sú vo vývoji o desaťročia pozadu. Na jeho veľké prekvapenie sa na pretekoch v Monze objaví podivný muž, ktorý vo veľmi podobnom obleku vyvolá najskôr autonehodu pretekárskych áut, a následne napadne Starka. Útočníkom je potetovaný rabiát Ivan Vanko, zneuznaný potomok ruského vedca, ktorý kedysi pomáhal Tonyho otcovi založiť Stark Technologies. Keďže s ním má nevyrovnané účty, chce sa mu pomstiť na jeho synovi. Okrem toho si dobre rozumie s elektrinou, má dva elektrické biče, schopné čokoľvek a kohokoľvek preťať napoly. To vysvetľuje jeho prezývku Whiplash. Vanka z väzenia unesie Tonyho konkurent Justin Hammer, ktorý chce, aby mu tajne vyrobil obleky Iron Mana. Vanko však sleduje len svoje záujmy a začne pracovať na takzvaných drondoch - vojnových robotoch. Pre seba si vyrobí svoj vlastný oblek Iron Mana a na výstave technologických vojnových noviniek pomocou svojho tajného softvéru a robotov napadne divákov aj Tonyho Starka. Čeliť nepriateľom pomáha Tonymu jeho verná a zamilovaná bývalá asistentka Pepper Pottsová, ktorá sa medzitým stala riaditeľkou Stark Industries. Nová Tonyho asistentka Natalie Rushamanová dokáže viac, než dáva najavo a jej úmysly nemusia byť celkom čisté. Jej skutočné meno je totiž Natasha Romanoff a je to superhrdinka Čierna vdova. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (1 555)

gudaulin 

všetky recenzie používateľa

Film, kde z každého záběru je znát nadupaný rozpočet, kde je vidět vyšperkovaný vizuál, spousta digitálních triků, takže to tam hezky bouchá, poletuje, objevují se šokující technické vynálezy a roztomilí robůtci. Na plátně defiluje spousta hvězd, které jsou vesměs nevyužité a jen jako dekorace a tam, kde se objevují, nemají moc co hrát, protože samotný příběh stojí za zlámanou grešli. Je to typ snímku pro celou rodinu, který by bez jakýchkoli problémů mohl zkonzumovat i můj 8letý syn, protože svět a dění, které ukazuje, je když ne přímo infantilní, tak zoufale nedospělé. Tam, kde chcete vyjít trhu vstříc tak, abyste maximalizovali zisky a přilákali co nejvíc diváků, musíte jít zákonitě s nároky na obsah dolů. Protože mi osm už párkrát bylo, o děj jsem ztratil záhy zájem a osudy hrdinů mi byly ukradené stejně jako zrnko písku na Sahaře. Celkový dojem: 40 %. ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Vše při starém. Dokud je Downey sám sebou (a nebo Starkem, chcete-li) je to většinou zábavné, jakmile nasadí hledí a dojde řada také na jinou než slovní akci, tak začíná nuda, rutina a... jedna nuda navrch. Příště by to chtělo podstatně více podobně "tokavých" komediálních scén v duchu té ve Starkově bývalé ředitelské kanceláři a mnohem méně akce. Nebo režiséra, který ji umí. ()

Reklama

Adrian 

všetky recenzie používateľa

Downey sa snazi co mu jeho sarm staci, ale ani jeho vykon nedokaze zakryt scenarom slabo vyuziteho zaporaka v podobe Rourkea a neschopnost rozhodnut sa, o com vlastne dvojka ma byt. Ci v trende druhych dielov nacriet viac do duse i minulosti hlavneho hrdinu a priniest tak temnejsi a vaznejsi pribeh (s reflexiou na stav americkych vojenskych sil), alebo nezavazne blbnut a vytesovat sa, ze v hlavnej ulohe mame skveleho chlapika improvizatora. Vysledok nie je ryba ani rak, ale ako tak dychajuci morsky hybrid, kde uz nefunguje ani vztah Tonyho s Pepper. Nevadi mi malo akcie, vadi mi, ze jej absencia nema adekvatnu nahradu. ()

genetique 

všetky recenzie používateľa

Takýmto tempom sa Jon Favreau sa pomaly vyšplhá na úroveň Michaela Baya. Dabing v kine síce trošku pribrzdil kvalitu zážitku, ale pokiaľ nerátam tento fakt, tak film mal naozaj čo ponúknuť. Originalitou príbehovej zložky tvorcovia určite vytreli zrak tým, ktorí sa báli sklamania a tradičných obáv z poklesu kvality druhých častí. Dej bol veľmi zaujímavo rozkúskovaný a divák tak nemá počas sledovania pocit, že je to len jednoduchý vyvarený zlepenec. Akcia na vysokej úrovni, charizme postavy Tonyho Starka nevyprchal náboj, hlášky síce nenabrali také tempo aké určila prvá časť, ale rozhodne mali aspoň rovnakú razanciu. Viac som toho čakal od využitia potenciálu postavy Whiplasha (Mickey Rourke), rovnako ako som viac čakal od záverečného fightu, ktorý bol síce náramne veľkolepý, no pomerne krátky. Tretí prílet tohto plecháča by týmto pádom bol pre mňa bola určite očakávanejší, než tretí nástup robotov z planéty Cybertron. 90%. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Už jednotka bola zlatou strednou cestou medzi puberťáckym Spider-Manom a temným Temným rytierom. Dospelé, ale pritom odľahčené. Dvojka je v podtexte temnejšia, ale na povrchu stále veľmi zábavná. Akurát zábavu nečerpá z komiksovej akcie, ale z dialógov, fórikov (scéna s jahodami je proste pecka!) a bez výnimky oduševnených hercov. Slabšie ako jednotka? Kdeže. Pichnúť tam pre lepšie tempo ešte jednu väčšiu akčnú scénu doprostred filmu a nemám výhrady. ()

Galéria (150)

Zaujímavosti (173)

  • Když Tony (Robert Downey Jr.) zjišťuje, kdo je Ivan Vanko (Mickey Rourke), můžeme vidět fotografii, na níž je Ivan zatýkán. Jedná se ovšem o skutečnou fotografii, na níž vidíme Mickeyho, který byl před lety zatčen kvůli drogám. (Kubaaa97)
  • Většinu kytarové hudby obstaral Tom Morello, který měl cameo v prvním filmu. Tom je velkým komiksovým fanouškem, který vlastní tisíce komiksů a mezi jeho nejoblíbenější postavy patří právě Iron Man (Robert Downey Jr.). (Kubaaa97)

Súvisiace novinky

Spectacular Music of Hollywood

Spectacular Music of Hollywood

07.12.2023

Zahajovací koncert třetího ročníku Composers Summit Prague představí světové skladatele filmové hudby na jednom pódiu, kde osobně oddirigují svá nejznámější díla. Mezi významné osobnosti patří… (viac)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (viac)

Olivia Munn u X-Menů

Olivia Munn u X-Menů

15.04.2015

V Iron Manovi 2 se mihly hned dvě herečky, které čeká superhrdinská budoucnost u konkurence. Nejdřív se studiu 20th Century Fox zalíbila Kate Mara, která poslala Tonyho Starka na slyšení do… (viac)

Reklama

Reklama