Reklama

Reklama

Legenda o sovích strážcoch

  • Slovensko Ga'Hoole: Legenda o strážcoch (viac)
Trailer 1

Hlavnou postavou je mladý soví chlapec Soren, ktorý je okúzlený historkami svojho otca o strážcoch Ga'Hoolu - mýtickej skupine okrídlených bojovníkov, ktorí kedysi bojovali za záchranu všetkých druhov sov. Zatiaľ čo Soren sníva o tom, že jedného dňa sa pridá ku svojím hrdinom, jeho brat Kludd túži byť otcovým obľúbencom miesto Sorena. Kluddova žiarlivosť má ale pre oboch hrôzostrašné následky. (TV Markíza)

(viac)

Videá (8)

Trailer 1

Recenzie (776)

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Nechal jsem si to trošku proležet hlavou. Zack Snyder stvořil nádherný animák, parádně se na něj kouká, animace je neskutečná, ale je to až moc bláznivý. Vždyť dojem na mě mají udělat soví strážci, soví princezny a králové, soví panoši a soví rytíři. Netvrdím, že sovy nemají hezký kukuč, ale je to prostě hrozně divný. Psi nebo kočky ještě fungujou ale abych fandil sovám, to už se mi zdá dost přehnaný. Nakonec ale hudba parádní a závěrečná scéna fantastická. Přes divný, i když svým způsobem epický nápad, je to nádherný animák. Tak nádhernou animaci jsem snad ještě neviděl. ()

Hakha 

všetky recenzie používateľa

Jsem asi jeden z mála, kterého trailer nechával chladným a očekával jsem průšvih... ale nakonec jsem shlédl vydařenou pohádku, kde Zack Snyder svůj rukopis nezapře. Vizuální orgie, sovy a souboje jsou strašně fajn, jen mě místy iritoval dětinský humor... I když se zde nachází pár hluchých míst, tak jsem měl po shlédnutí příjemný pocit a hlavně jsem se nenudil, proto hodnotím 4 hvězdičky... ()

Reklama

genetique 

všetky recenzie používateľa

Snyderovi som dal po desiatich minútach takmer po papuli, ale po pár scénach sa začne príbeh rozpínať do obrovských rozmerov a je v ňom všetko, čo má správna rozprávka pre dospelejšie publikum mať. Svižné tempo, humorne ladené sekvencie, občas dôraz na morálne hodnoty, nejaké to ponaučenie. Čo je však dôležitejšie, Snyder si zachoval povesť vizuálneho mága a ja som doma pred obyčajnou 126''tkou sedel ako na filmovom olympe. 3D vizualizácia mohla mať dvojnásobný účinok, teraz ľutujem, že som ju prepásol. 85%. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Jak jsem od Snydera cekal, je tu paradni animace, skvela vizualni stranka plna ruznejch spomalovacek, odlesku a zaberu, ktery by uspely ve velkofilmu a taky paradni hudba. Bohuzel to je k pochvaleni asi tak vse. Jednak proste nemoh sem se prenest pres fakt, ze je vse v podani sov. Ale to by ani tak nevadilo, problem je s pribehem, ten je absolutne predvidatelnej a jednoduchouckej. Zasadni problem ale je, ze se Snyder nemoh rozhodnout, co chce vlastne tocit. Jestli detskej animak nebo animak pro dospely. Takle se tu stridaj infantilni momenty a sceny, ve kterejch se sovy kamaradi, uci se, jen tak blbnou a ktery jsou v podstate o nicem a k nicemu (mimochodem veskery vycviky jsou asi nejaky prostrihany, protoze jednu chvily se tak maximalne motaj jak hovada a za minutu uz sebejiste litaj) se scenama temnejsima a drsnejsima, kde na sebe sovy nalitavaj a rubou se. Ve vysledku to tak ale neni ani drsny fantasy ani komedie. Je sice fakt, ze zaverecna bitva mi spravila chut, ale stejne to vic nez 3* neda. ()

Botič 

všetky recenzie používateľa

Snyderovo soví koma kino a animovaný bonbónek, který neví čí je! Zprvu zalepí divákovi pusu dechberoucími scenériemi a dokonalou hloubkou 3D obrazu, jenže v prostředku je to právě dialogová vata, která příběh zpomaluje na samotnou míru únosnosti a nikoliv obraz. U Snydera novinka? Roztomilost - neroztomilost. Soví Megatron však plátnu vládne pokaždé, kdy se na něm objeví. Průlet bouřkovými mraky nebo ohnivým polem je skutečně vrcholem filmu! Na devadesátiminutový snímek, je to ale málo! Take to the Sky se Snyderem se protentokrát nekonalo. ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (15)

  • Vo filme sa objavia tieto druhy sov: plamienka driemavá, sova pásikavá, rod Phodilus, pôtik kapcavý, ketupa rybárka, kuvik zemný, výr skalný, výrik škriekavý, sovička kaktusová, plamienka dlhonohá, sova bradatá, výr bielobradý, myšiarka ušatá, plamienka škrabošková, krahula hôrna, rod Glaucidium, výrček červenkastý, pôtik škripľavý, myšiarka močiarna, beluňa tundrová, plamienka sadzová, plamienka bodkovaná, sova škvrnitá, výrik choliba a výrček škvrnitý. (ČSFD)
  • Název filmu se v průběhu jeho výroby měnil. Nejprve byl v originále nazván Guardians of Ga'Hoole, později byl přejmenován na Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole. (Zbyisek)
  • Mladá sovička Eglantine je jediná, která v originále nemá australský přízvuk. (Arbiter)

Súvisiace novinky

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

23.10.2011

„Otec filmových X-Men“ momentálně natáčí triky nabité fantasy dobrodružství Jack the Giant Killer. Pak chtěl v žánrových vodách zůstat s remakem kultovního Excaliburu Johna Boormana, ale studio… (viac)

Kdo se ujme Supermana?

Kdo se ujme Supermana?

06.10.2010

Kandidátů na režii nového Supermana byla spousta (Tony Scott, Darren Aronofsky...), nakonec ale studio Warner podepsalo smlouvu se Zackem Snyderem. Je to překvapivý tah, zejména když přihlédneme k… (viac)

Kdo zastaví 3D šílenství?

Kdo zastaví 3D šílenství?

04.02.2010

Asi až diváci, kteří se někdy v blízké či vzdálenější budoucnosti tímhle fenoménem nasytí a přinutí Hollywood, aby se nesnažil servírovat jim všechno trojrozměrně. Nebudeme se vracet k tomu, kdo to… (viac)

Další Evropané v Hollywoodu

Další Evropané v Hollywoodu

09.03.2009

Dva zajímaví evropští tvůrci upsali duši Ďáblu... ehm, Hollywoodu. Získat Oscara (nebo alespoň nominaci) v kategorii „nejlepší neanglicky mluvený film“ je obvykle začátek cesty k režírování nějakého… (viac)

Reklama

Reklama