Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Romantický dobrodružný príbeh sa odohráva v 14. storočí a rozpráva o túžbe človeka zmeniť vlastný osud. Neurodzený William Thatcher (Heath Ledger) sníva už od detstva sen o rytierskom živote, rytiermi sa však môžu stať iba muži šľachtického pôvodu. William a jeho priatelia - dobrosrdečný Roland a Wat sú svedkami smrti svojho pána, rytiera Hectora, tesne pred víťazstvom v turnaji. William sa navzdory hroziacemu trestu rozhodne obliecť brnenie mŕtveho bojovníka a v mene prežitia dokončiť boj. Tým začne Williamova premena na urodzeného sira Ulricha von Lichtensteina z Gelderlandu. Cestou na prvý rytiersky turnaj stretnú čudáckeho spisovateľa Geoffa Chaucera, ktorý sfalšuje Williamov rodokmeň a dopomôže mu tak k urodzenosti. Geoff sa stane členom Williamovej spoločnosti. Pridá sa k nim aj Kate, mladá žena, ktorá po smrti svojho manžela prevzala jeho kováčske remeslo a dokáže Williamovi vyrobiť špeciálne ľahké, ale pevné brnenie. William stretne na turnaji  krásnu šľachtičnú Jocelyn a zamiluje sa do nej. Proti nemu však stojí nemilosrdný vojvoda Adhemar (Rufus Sewell), odhodlaný zničiť jeho sen... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (643)

Roman.Ticka 

všetky recenzie používateľa

Slušná a vtipná romantická oddechovka, i když mohla být kratší. Zvláštní spojení moderní hudby s minulostí vůbec nerušilo. Williamovo "služebnictvo" bylo jak parta HIC, moc se mi líbil Mark Addy. Záporák Rufus má na to ten správný ksicht. Ale nejvíc to jiskřilo mezi rytířem a Jocelyn, slušelo jim to. A ta líbací scéna nakonec....!! ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Po všetkých stránkach predvídateľné, ale má to šmrnc, nadhľad a vtip. Ale zase nie po celý čas a iba do určitej miery. Nie sú tam aj napriek po music chvalabohu žiadne popkultúrne odkazy a mladí herci sú celkom sympatickí. Prečo to trvá výrazne cez dve hodiny a prečo to má dokonca aj SE, to nechápem (umelecký presah ním asi režisér nezamýšľal) a neviem, či náhodou princeznina komorná a tá kováčka neboli krajšie, ako Shannyn. Vlastne nechápem, prečo sa tá kováčka do Williama nezaľúbila, mohla byť z toho aspoň poriadna dráma. Že sa jedná o film na víkendové popoludnie, vhodný pre trávenie rezňa so zemiakmi v žalúdku, netreba opakovať. ()

Reklama

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Skvelá zábava s dobre zvládnutými žánrami. Slušný príbeh, ktorý je podtrhnutý neobvyklým hudobný doprovodom, klasickou romantikou, taktiež skvelý výber lokácii, super kostýmy, humor a perfektné herecké obsadenie. Presne to sa mi to tom lubi a tým si ma film aj získal. Má to síce dve hodiny, ale Brian Helgeland skvelo zmiešal romantiku okorenenú vtipom a akciou, takže nuda nehrozí. Ten soudntrack je prekvapivo fajn, ale ešte z neho doteraz nechápem :-) 85% - 4* ()

Phobia 

všetky recenzie používateľa

Jednalo by se o zcela klasický romantický příběh o tom, kterak mladý chudák k titulu rytíře a k princezně přišel, kdyby ovšem tento fim nebyl ozvláštněn moderní hudbou, moderními kostýmy, moderním chováním a výrazivem postav. Nakolik se tento mix historie a současnosti povedl, to už samozřejmě záleží na názoru a věku každého z nás. Já jsem z toho přinejmenším rozpačitá, ale 10 - 12 let zpátky by se mi to možná líbilo. Momentálně můžu říct jedině: "Středověk pro čtenářky Brava, fujtajxl!" 51% ()

golfista 

všetky recenzie používateľa

Velmi příjemné překvapení, které si napsal, režíroval i produkovali Brian Helgeland. Po scénáři ke "Spiknutí", přidal režii u "Odplaty" a v "Příběhu rytíře" přidal i produkci. Film je plný dobrodružství, romantiky, super muziky, krásných žen a výborných záběrů ze soubojů. Takový moderní Fanfán Tulipán. Zajímavá je i velká účast českých herců a ostatních tvůrců. Pro pobavení mohu jen doporučit. ()

Galéria (70)

Zaujímavosti (38)

  • Když Chaucer (Paul Bettany) poprvé představil „Sira Ulricha“ (Heath Ledger), dav lidí nejdřív vůbec nereagoval, protože čeští komparzisté nerozuměli tomu, co herec říká. Tato reakce byla ve filmu nakonec ponechána. (Karlos80)
  • Šľachtic, ktorého meno si Heath Ledger (William) vybral, Ulrich von Liechtenstein, bol skutočný rytier žijúci v rokoch 1200 – 1275. V roku 1227 sa zúčastnil turnaja vo Valticiach. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama