Reklama

Reklama

Shiraz

  • Nemecká ríša Das Grabmal einer großen Liebe (viac)
India / Nemecká ríša / Veľká Británia, 1928, 97 min

Recenzie (5)

Narciska 

všetky recenzie používateľa

Zvláštní. Nečekala bych takový film před skoro sto lety. Myslím tím to, kolik toho má říci a jak dobře byl udělaný. Fascinující je i děj, kam vede a jak, že zabaví i diváka dnešní doby. A je tak srozumitelný, i když je němý, bez zbytečných krucánků. ()

PetraMishka 

všetky recenzie používateľa

Krásná indická pohádka s nádhernou výpravou, detailně propracovanými kostými, slušnými hereckými výkony a zajímavým dějem. Zrovna tady opravdu nemám co vytknout a navíc díky slušnému tempu a příjemné délce se na to koukalo jedna báseň. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Najstarší indický film, aký som mal zatiaľ možnosť si pozrieť, aj keď správne ide o koprodukciu. Porovnanie s rok starším Prapancha Pash je namieste, pretože tiež pripomína viac rozprávku než historickú drámu. Akurát herecké výkony sú ešte o niečo topornejšie. Rozprávku o stvoriteľovi najslávnejšej a najveľkolepejšej indickej pamiatky - Taj Mahalu, a jeho neopätovanej láske. Začiatok s únosom bol celkom fajn, keď sa dej presunie do paláca, stráca tempo a je vyslovene, podobne ako kamery, statický a využíva len palácové intrigy. 3/4 filmu robí mladík všetko pre to, aby sa dostal k unesenej dievčine a ona mu na oplátku povie, že ho neľúbi a že je šťastná tam, kde ju uniesli - to ma rozsekalo natoľko, že som sa musel zasmiať. Ďalšou vecou, ktorá stoja za pozornosť a ktorá Európa zaskočí je povaha princa. Napriek šľachetnému vykresleniu sa neštíti takých vecí ako je vypichnutie očí tvorcovi Taj Mahalu či zabitie votrelca slonmi pre jeho neochotu prezradiť toho otroka, ktorý ho do paláca vpustil. ()

Galéria (13)

Reklama

Reklama