Reklama

Reklama

Priamy kontakt

  • Česko Přímý kontakt (viac)

VOD (1)

Bývalý príslušník amerických špeciálnych jednotiek Mike Riggins dostane v balkánskom väzení ponuku od amerického atašé Connellyho, že môže získať slobodu aj peniaze výmenou za záchranu Američanky Any Galeovej, ktorú uniesli na príkaz neľútostného vojenského veliteľa Karadžova. Mikovi sa podarí Anu oslobodiť, hneď potom však zistí, že historka s únosom bola len trik, ako ju dostať z tábora, kde pracovala ako dobrovoľná lekárka. Vojak a jeho chránenka sa zrazu stanú cieľom bezohľadných vládnych, polovojenských a zločineckých organizácií, ktoré ich prenasledujú. Všetci chcú zabiť Rigginsa a zmocniť sa Any. Mike nemá koho požiadať o pomoc. Nepriatelia sú stále bližšie a on musí nielen priviesť Anu do bezpečia americkej ambasády, ale aj odhaliť pravdu a spoznať jej skutočnú totožnosť. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (96)

waska 

všetky recenzie používateľa

A bůh stvořil filmovou kategorii "C". O herectví se tady nedá mluvit, to je prostě další drsňácký protagonista Dolpha Lundgrena, kterého "zdatně" doplňuje Michael Paré. Těch nesmyslů a očividných chyb ve filmu se také dá napočítat pěkných pár desítek možná i víc. Je to naprostá zhovadilost, ale aspoň mě lehce potešil generál Drago. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Od filmu Blackjack natocil Dolph Lundgren konecne zase pozeratelny film. Je to blbe? Ano velmi, scenar ako keby bol napisany v 80 rokoch. Ale co sa tyka akcie, tak sa neustale nieco deje. Film obsahuje 4 celkom dlhe nahanacky, niekolko prestreliek, jeden velkolepy vybuch vojenskej zakladne na zaciatku a explozivne finale na konci. A to vsetko stalo smiesnych 6 mega. Je pravda, ze neustalu akciu zakamuflovali tym, ze vyhadzuju do vzduchu opustene budovy kratko pred samovolnym zrutenim, a superdrahe sportaky znacky Trabant, Skoda, Lada a vojenske auta maju tiez dobrych 30-40 rokov. Oproti predchadzajucej Lundgrenovke Diamantoví psi, kde bolo vrcholom zrutenie jedneho auta do utesu je to setsakramantsky pokrok. Aj posledne Seagalovky s rozpoctom 12-15 mega vyzeraju oproti Direct Contact uboho. Dalsim plusom je, ze sa Lundgren v solidne choreografovanych bitkach celkom snazil bez okateho pouzitia kaskadera a strihac mu to nepokazil gulometnym strihom ako je bezne v poslednych Seagalovkach. Direct Contact je sice neskutocne stupidny, zastaraly film, ale tentokrat si zasluzi aj privlastok akcny. Co je oproti poslednym ukecanym Lundgrenovkam s minimom akcie velky pokrok. 5/10. ()

Reklama

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Najít na tomhle něco pozitivního je stejně obtížné, jako najít pouhým okem veš ve fešném kožichu generála Draga! Možná to, že se pořád něco děje, ale musíte si odmyslet jak.. Lundgren připomíná podnapilého ledního medvěda s paralýzou obličeje a po kapsách nosí granáty jak hroznový cukr, zrychleným automobilovým honičkám schází jen utíkající jednotka Keystonských poldů s obušky, střelba nekryjících se postav má takřka westernové parametry (ta dvojitá na fotbalovém stadionu byla obzvláště výživná), chvilku se tam mihne pozoruhodná Volha pick-up(!) a vše završí zlotřilý agent Míša Paré, který to nevydrží a prostě se rozprskne smíchy. Můj první Přímý kontakt s Lernerem musí být i poslední, protože na tohle prostě nemám. Ani kdyby vymyslel nějakou blbost, třeba parybu ve Venezii.. ()

omega_SK 

všetky recenzie používateľa

Béčko ....priam učebnicové. Keby som mal vypisovať tú kopu nelogických ba až absurdných blbostí z tejto zlátaniny, tak z toho bude román. Heh a vraj Dolph-ov comeback :)))) ....to by najprv musel vedieť hrať ....toto čo predvádza by som určite za herectvo neoznačoval. Rádoby recenzenti čo tomuto dali 4 či 5 hviezdičiek asi ešte v živote nevideli kvalitný film. ()

Antaeus 

všetky recenzie používateľa

V prdeli na konci sveta kdesi v Zakarpatskej Rusi nášho superhrdinu naháňa slovenská armáda po krajine, ktorej meno si už nepamätám. Situácia bude vyriešená starosvetským direktom do benzínovej pumpy, čoho výsledkom sú mŕtvi zlosyni a žiadny civili. Explózia je očividne nastavená na štandardnú selekciu zlozadkov od tých ne-zlozadkov. Pre istotu však je náš superhrdina aj ostrostrelec, ktorý uzinou trafí snajpera do hlavy a to po tasení rýchlosťou, pri ktorej kobra iba pučí oči a sypí závisťou. A kľudne aj na 100 metrov! Nasleduje ďalšia scéna, po nej ďalšia a ďalšia. Rejžo sa nejak extra ani nenamáhal scény spojiť nejak vospolok, a tak si naša ústredná dvojka stihne oddýchnuť akurát na povinný se.. Ehm.. Akčné scény sú úsmevné, príbeh jednoduchý (čo mne osobne zas tak nevadilo, aspoň som ho pochopil) a tak jediné, čo ma naozaj zaujalo bola oná "princezná", ktorej "záchrana" sa odrazu mení v únos, aby sa z neho opäť stala záchrana (iba doplním, ze počas týchto zmien stále sedí po boku toho istého maníka v tom istom aute. Pecka, že?). No a ja aby som si išiel od zvedavosti všetky chlpy v nose vytrhať, čo že je to za ženštinu, že sa kamaráti s ruskou mafiou aj americkou tajnou službou? A navyše o týchto svojich kontaktoch ani netuší? To je hádanka, čo že! Ono celkovo je tu koncentrácia blbostí na minútu filmovú vysoko nad únosnou mierou. No našťastie sa film neberie zas tak vážne, čoho jednoznačným dôkazom je záverečná scéna, v ktorej figurujú okrem ústrednej dvojice aj pojmy ako "smer" a "západ" a "slnko". Film odporúčam predovšetkým ako podmaz ku ľubovoľnej činnosti. Proste ide o film, pri ktorého "kvalite" vyniknú filmy aspoň o niečo kvalitnejšie. Rovnako ako vynikne priemerná dievčina popri škaredej kamarátke.. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (14)

  • Keď postavy utekajú s taxíkom Mercedes, v scénach mimo vozidla je viditeľný iba vodič a dievča chýba, ale keď sa kamera vracia späť do auta, dievča je stále tam a neskrýva sa. (Johnny.ARN)
  • Vlajka fiktívnej východoeurópskej krajiny Gorna má rumunské trikolóry s albánskym orlom. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama