Reklama

Reklama

Mesto tieňov

(seriál)
Slovensko, (2008–2012)

Hrajú:

Pavol Višňovský, Soňa Norisová, Róbert Jakab, Ivan Romančík st., Anton Vaculík, Jana Majeská, Táňa Radeva, Alfréd Swan, Eduard Bindas, Ladislav Hrušovský (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(20)

Napätie, úzkosť, strach. Streľba, smrť, plač – aj o tom je kriminálny seriál Mesto tieňov, v ktorom sa na pozadí fiktívnych vzťahov kriminalistov odohrajú zločiny, ktoré sa reálne stali. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (113)

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Wow! C.S.I.- Brátyslafa. ;-) Dialógy miestami zľahka bľabotavé, ale v rámci slovenskej seriálovej produkcie aj tak nadpriemer. A zvyšok len chválim. Herecké výkony výborné, snaha napodobniť americký vizuál prekvapivo fungujúca, prvý prípad veľmi zaujímavý a človeka fakt zaujíma, ako to dopadne a kto vraždil. Lepšie a autentickejšie ako nemecké "rozbombardované diaľnice". A aby toho nebolo málo, ešte je tu aj poučenie: sadistickým zabijakom je človek, ktorý holduje hongkongským akčným filmom (v tomto prípade to bolo Hard Boiled) ;-) ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Áno, pozerať sa to dá, ale aký to má význam, keď je to iba seriál, ktorý recykluje stokrát videné v zahraničných produkciách. Treba uznať, že sa im z našej produkcie priblížil určite najviac, ale tráviť večeri sledovaním podobných seriálov (to platí aj o všetkých mutáciách CSI) pre mňa nemá žiadny zmysel. Treba ale podobné záležitosti nakrúcať, pretože svojich divákov si určite nájdu. ()

Reklama

PanFilmov 

všetky recenzie používateľa

No na to že je to naša prvá vec takéhoto typu som prekvapený keď som počul že prvá slovenská kriminálka myslel som že to bude podobné americkým alebo nemeckým peckám a že sa len trošku poopičíme po nich ale zatiaľ ma to príjemne prekvapuje určite si nenechám újsť ani jednu časť, aj preto lebo je to točené podľa skutočných prípadov ktoré sa na slovensku udiali. ()

Slavomír 

všetky recenzie používateľa

Spokojne zakričím s úsmevom na tvári: "The heat is on! Oujééé!!!":-))) Z mnohých stránok vynikajúco odvedená práca. Vizuál mi šepká, že celý svet je z betónu. Prevládajú odtiene modrej a modré filtre pokrývajúce dominantné mdlé a sivé farby mesta. Je to len naša maličká 400tisícová bétónová(panelová) džunglička, ale budiš. Kedže príbehy sú ISU, tak sa mohlo scenáristická partia dobre vyšantiť. Skúšal som "predvídateľnosť", pár krát mi môj tip na pokračovanie cesty deja vyšiel, no toľkokrát som sa sekol, takže pred tvorcami dávam klobúk dole. Skladám ho ešte nižšie ak si pripomeniem úžasné tóny záverečnej zvučky, ktorá navodí skutočné emócie. Dosť motania sa okolo kaše a môžem rovno povedať: Konečne máme kvalitný seriál, navyše kvalitný KRIMINÁLNY seriál. Máme byť na čo hrdí." Týmto sa slovenským tvorcom otvorila brána do novej neprebádanej oblasti. Verím, že dozrie čas a raz svetlo sveta uzrie slovenský akčný seriál. ()

Eawy 

všetky recenzie používateľa

Na kriminálny seriál od slovenskej produkcie, veľmi zaujímavé spracovanie. Výber hercov, bol v celku dobrý, no musel byť obtiažny. Bolo však príjemné, už tých mužov s tými príjemnými hlasmi(ktorými zvyčajne dabujú) vidieť. Prípady boli dosť zaujímavé.ťah s tým, že boli podľa skutočných udalostí niake to percentíčko divákov priláka. Dala by som percent viac, nebyť toho, že sa mi v niektorých častiach veľmi nepáčila kamera(vyzeralo to, že skôr, či neskôr kameramanovi vypadne z rúk) a ešte tá vec, že herci príliš dychčali.A to nemám rada. Takže takých pekných 60% ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (14)

  • Hercov v kriminálke maskovala Beatrix Dollingerová. (marek.stone)
  • "Mesto tieňov" má za sebou medzinárodný úspech - keď videla prvé nakrútené časti televízia Nova, objednala si u D.N.A. českú prerábku pod názvom "Kriminálka Anděl". (marek.stone)
  • V jednej epizóde si zahral známy slovenský moderátor Martin "PYCO" Rausch. (marek.stone)

Reklama

Reklama