Reklama

Reklama

Mesto tieňov

(seriál)
Slovensko, (2008–2012)

Hrajú:

Pavol Višňovský, Soňa Norisová, Róbert Jakab, Ivan Romančík st., Anton Vaculík, Jana Majeská, Táňa Radeva, Alfréd Swan, Eduard Bindas, Ladislav Hrušovský (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(20)

Napätie, úzkosť, strach. Streľba, smrť, plač – aj o tom je kriminálny seriál Mesto tieňov, v ktorom sa na pozadí fiktívnych vzťahov kriminalistov odohrajú zločiny, ktoré sa reálne stali. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (113)

Darckol 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačne najlepší slovenský seriál v ére samostatnosti (pokiaľ mi pamäť siaha :)). Výber hercov a ich vzťahy (nie veľmi zapletené, len jemne načrtnuté), príbehy a ich rozpletenie... Vydarené! Mimoriadne sa mi tiež páči fakt, že nikdy nemôžem tušiť ako daná časť dopadne - a najmä možnosť vidieť ako má (hoc úspešne) vyriešený prípad mrazivé dopady na zvyšok rodín a postavy. Tak veru, takto by mala vyzerať kriminálka (nie ako tie žvásty CSI). Pokarhať však musím väčšinu vedľajších postáv a poniektoré dialógy vyzerajú byť neskutočne spretŕhané... Dávam však plnohodnotných (!) 8,0/10 Višňovského musím pochváliť, rola mu sadla a Jakab konečne schytal poriadnu rolu :) Ostatok, samozrejme, je tiež OK, ale títo ma zaujali asi najviac. A hudba je veľkým plusom tiež :) ()

MrMysterious 

všetky recenzie používateľa

Až ťa zahreje pri srdiečku keď pri pozeraní Mesta tieňov zistíš že zo slovenskej produkcie seriálov sa medzi 99%tami (bez pardónu) sračiek raz za čas objaví aj čosi, čo má svoju hodnotu a nehanbíš sa tento výtvor prezentovať ako niečo, čo stvorila tvoja krajina. Áno, tento seriál je slovenský a som na to hrdý! ()

Reklama

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Wow! C.S.I.- Brátyslafa. ;-) Dialógy miestami zľahka bľabotavé, ale v rámci slovenskej seriálovej produkcie aj tak nadpriemer. A zvyšok len chválim. Herecké výkony výborné, snaha napodobniť americký vizuál prekvapivo fungujúca, prvý prípad veľmi zaujímavý a človeka fakt zaujíma, ako to dopadne a kto vraždil. Lepšie a autentickejšie ako nemecké "rozbombardované diaľnice". A aby toho nebolo málo, ešte je tu aj poučenie: sadistickým zabijakom je človek, ktorý holduje hongkongským akčným filmom (v tomto prípade to bolo Hard Boiled) ;-) ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 11.4.2008. Povedané slovami MILANA KŇAŽKA, "priatelia upokojte sa !". :-) Každopádne ... konečne si niekto uvedomil aký "look" má mať slovenský televízny seriál/séria, aby nevyzeral ako treťotriedna telenovela. Budem však kritický, hoci rád by som podotkol, že som na rozdiel od ostatných nečakal "CSI style" (to ste naozaj takí naivní a veríte, že sa nájde nejaký blázon čo vrazí veľké prachy do produkcie slovenskej kriminálky ?). Tvorcom MESTA TIEŇOV (v prípade, že už nakrútené epizódy budú mať úspech) odkazujem: skráťte minutáž na štandardných 45minút - a to znamená radikálne zdynamizovanie a kondenzáciu storyline, nie len vystrihnutie nejakých scén (čiže s reklamou na hodinu), nedovoľte hercom dialógy "cediť" medzi zuby a tváriť sa ultradrsne (opäť "herec" HRUŠOVSKÝ, JAKAB aj MITAŠ - chlapci uvedomte si, že civilný prejav neznamená, že sa budete tváriť ako frajeri a pritom pôsobiť ako idioti), nevadí mi rozvíjanie vedľajších línií, ale nesmie byť na úkor hlavnej zápletky, no a ZÁVER - strašne rád by som poprosil o VYHODENIE toho trápneho "cajdáku" zo záverečných titulkov. ZÁVER má byť úderný, jeden záber - strih - titulky a nejaká ORIGINAL THEME. Samozrejme to sú moje výhrady, ktoré - pokiaľ séria strhá peoplemetrové ratingy - tvorcov nemusia trápiť. A verím, že časom sa dožijem aj pôvodných príbehov a nie len recyklovaných skutočných udalostí. Takže zatiaľ priemer, časom sa uvidí. (14.4.2008) ()

Wormboy 

všetky recenzie používateľa

Zrejme jediny novodoby slovensky serial, ktory bol viac nez pozeratelny. Velka skoda slabsieho scenara, ktory vkladal do ust hlavnym hrdinom slova, ktore by normalni ludia a uz vobec nie chlapi z kriminalky (nic v zlom) v danych situaciach ani omylom nepouzili. Napriek tomu vsak ide na nase pomery o zrejme to najlepsie, co zatial slovenska novodoba televizia na poli kriminalnych serialov vyprodukovala. Uvidime, co nam ponukne Danove "Nase mesto", ak sa ho niekedy dockame. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (14)

  • Mesto tieňov vyšlo aj v knižnej podobe, napísal ju Marek Zákopčan. (marek.stone)
  • Hercov v kriminálke maskovala Beatrix Dollingerová. (marek.stone)

Reklama

Reklama