Reklama

Reklama

Mesto tieňov

(seriál)
Slovensko, (2008–2012)

Hrajú:

Pavol Višňovský, Soňa Norisová, Róbert Jakab, Ivan Romančík st., Anton Vaculík, Jana Majeská, Táňa Radeva, Alfréd Swan, Eduard Bindas, Ladislav Hrušovský (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(20)

Napätie, úzkosť, strach. Streľba, smrť, plač – aj o tom je kriminálny seriál Mesto tieňov, v ktorom sa na pozadí fiktívnych vzťahov kriminalistov odohrajú zločiny, ktoré sa reálne stali. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (113)

mandes 

všetky recenzie používateľa

Keby som tento seriál videl a nevedel že ho točíme my tak mu dám tri a označím ho za priemernú kriminálku z nemeckej produkcie. Ale na to čo som videl za posledných 15 rokov od nás ma naozaj šokovalo v prvom rade technické spracovanie. Už opening a vynikajúca profesionálna kamera hovorila že tu bude niečo inak. Hudba správne depresívna dobre pomáhala vytvárať atmosféru . A od hercov som čakal len kŕčovitú trpnosť z pre afektovanými výkonmi, ale dočkal som sa solidných výkonov aspoň v hlavných mužský rolách u ktorých skvelo fungovala charizma a sympatie, jednoducho som sa pri nich necítil trapne . Príbeh prvého dielu ma až tak nedostal. Dal by som mu tri a pol ale verím že seriál ponúkne ovela lepšie kúsky. PS: A to že sa seriál točí podla skutočných prípadov je OBROVSKE PLUS+ / lenže nakoľko sa skutočných prípadov drží je už otázne ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Veru tak Slováci si natočili vlastnú CSI a poviem, že ma úroveň milo prekvapila. Dej neskĺza do zbytočných premrštených či extrémnych fatálii, drží si stále svoje tempo, tajomno, napätie a taktiež herecké výkony sú na naše pomery až moc fajn zahrané. Uvidím čo povedia ďalšie časti ale zatiaľ po prvom diely spokojnosť, aj keď je vidieť že dnešný vizuálny trend, neobíde ani nás, tak ako aj miestamy roztrasená kamera čo by bola asi jediná väčšia nezvládnutá vec. „Najlepšia televízna tvorba zo Slovenska minimálne za posledných 5rokov.“ ()

Reklama

esterdemi 

všetky recenzie používateľa

Keď som zistila, že je to slovenský seriál takmer som sa rozhodla to ani nepozerať. Asi je to také nepatriotické, ale po Priateľkách, Paneláku a Normálnej rodinke si myslím, že nie úplne nepochopiteľné. Ostala som dosť prekvapená, keď som sa nakoniec rozhodla to kuknuc. Bolo to dobré. Nie je to síce CSI Las Vegas, ale páčilo sa mi to. Minimálne , po prvej časti som sa rozhodla pozrieť si druhú (to sa mi v poslednej dobe pri slovenských seriáloch nestávalo) . + vrátila sa mi viera, že aj slovenský herci vedia hrať a v telke nemusia vždy vyzerať ako preafektovaní blázni a nevyhnuťne ma rozčuľovať. . ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 11.4.2008. Povedané slovami MILANA KŇAŽKA, "priatelia upokojte sa !". :-) Každopádne ... konečne si niekto uvedomil aký "look" má mať slovenský televízny seriál/séria, aby nevyzeral ako treťotriedna telenovela. Budem však kritický, hoci rád by som podotkol, že som na rozdiel od ostatných nečakal "CSI style" (to ste naozaj takí naivní a veríte, že sa nájde nejaký blázon čo vrazí veľké prachy do produkcie slovenskej kriminálky ?). Tvorcom MESTA TIEŇOV (v prípade, že už nakrútené epizódy budú mať úspech) odkazujem: skráťte minutáž na štandardných 45minút - a to znamená radikálne zdynamizovanie a kondenzáciu storyline, nie len vystrihnutie nejakých scén (čiže s reklamou na hodinu), nedovoľte hercom dialógy "cediť" medzi zuby a tváriť sa ultradrsne (opäť "herec" HRUŠOVSKÝ, JAKAB aj MITAŠ - chlapci uvedomte si, že civilný prejav neznamená, že sa budete tváriť ako frajeri a pritom pôsobiť ako idioti), nevadí mi rozvíjanie vedľajších línií, ale nesmie byť na úkor hlavnej zápletky, no a ZÁVER - strašne rád by som poprosil o VYHODENIE toho trápneho "cajdáku" zo záverečných titulkov. ZÁVER má byť úderný, jeden záber - strih - titulky a nejaká ORIGINAL THEME. Samozrejme to sú moje výhrady, ktoré - pokiaľ séria strhá peoplemetrové ratingy - tvorcov nemusia trápiť. A verím, že časom sa dožijem aj pôvodných príbehov a nie len recyklovaných skutočných udalostí. Takže zatiaľ priemer, časom sa uvidí. (14.4.2008) ()

kolemjdouc 

všetky recenzie používateľa

vzhledem k tomu ,že jsem jako první viděla Místo zločinu Č.B. oceňuji tak vysoko Slováky.To většinou na mě má vliv.Dává mi to možnost srovnávat.Stíny nejsou moc vysoká laťka pro konkurenci ale pokud ani tak na ně nikdo nedosáhne, nemá moji přízeň.Vzhledem k tomu, že už  po prvních minutách se mi kroutily z českého scénáře palce na nohou nad tou trapností co vidím..A navíc zablokované hodnocení....Proto tak vysoko hodnotím tohle.Vytkla bych kameru která je až příliš detailní.Spíš by se měla soustředit na celkový prostor.A do středu umístit klíčový moment.Někdy mi to přijde, že kameramana může dělat ten, kdo unese kameru na rameni..:-)Námět :Divoké devadesátky je na hodně dlouho nevyčerpatelný.Otázné je, kdo se k těm zločinům dostane.Když vycházelo najevo kdo byl zapleten. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (14)

  • Hercov v kriminálke maskovala Beatrix Dollingerová. (marek.stone)
  • 2. řada se natáčela již v roce 2008, ale do vysílání se dostala až v roce 2012. (fabecc1222)

Reklama

Reklama