Reklama

Reklama

Mesto tieňov

(seriál)
Slovensko, (2008–2012)

Hrajú:

Pavol Višňovský, Soňa Norisová, Róbert Jakab, Ivan Romančík st., Anton Vaculík, Jana Majeská, Táňa Radeva, Alfréd Swan, Eduard Bindas, Ladislav Hrušovský (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(20)

Napätie, úzkosť, strach. Streľba, smrť, plač – aj o tom je kriminálny seriál Mesto tieňov, v ktorom sa na pozadí fiktívnych vzťahov kriminalistov odohrajú zločiny, ktoré sa reálne stali. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (113)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Priemer v každom ohľade. Priemerné herecké výkony aj priemerné príbehy. Detektívka, ktorú si môžete len tak večer pozrieť. No nestrhne a zajtra bude zabudnutá. Možno je to aj nesúvislosťou jednotlivých častí a malo nadväznosťou. Hodnotenie je tu premrštené, asi je to tým, že ide o slovenskú produkciu, tak je to trochu nadhodnotené, pretože to u nás tak kvalitne u nás nebýva. Nezamená to, že je to ale dostačujúce. Hlavne výkon Hrušovského je tu odpadom a scenár, ktorý mu je napísaný má byť akože vtipný, no je skôr trápny. ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Wow! C.S.I.- Brátyslafa. ;-) Dialógy miestami zľahka bľabotavé, ale v rámci slovenskej seriálovej produkcie aj tak nadpriemer. A zvyšok len chválim. Herecké výkony výborné, snaha napodobniť americký vizuál prekvapivo fungujúca, prvý prípad veľmi zaujímavý a človeka fakt zaujíma, ako to dopadne a kto vraždil. Lepšie a autentickejšie ako nemecké "rozbombardované diaľnice". A aby toho nebolo málo, ešte je tu aj poučenie: sadistickým zabijakom je človek, ktorý holduje hongkongským akčným filmom (v tomto prípade to bolo Hard Boiled) ;-) ()

Reklama

marlon 

všetky recenzie používateľa

V kategórii krimiseriálov zrejme to najlepšie, čo sa v českej i slovenskej produkcii natočilo. Vizuálne podmanivé, suprový zvukový doprovod, scenár i výkony hercov v pohode, no a námety jednotlivých prípadov veľmi zaujímavé (k tomu zábery na BA, ktoré potešia hlavne petržalčanov). Uvidíme, či to v ďalších sériách tvorcovia nesprznia. ()

klerik 

všetky recenzie používateľa

Konečne poriadny kopanec všetkým slovenským aj českým tvorcom seriálov... K scenáru mám niekoľko výhrad, ale má to skvelú kameru, používajú fajn filtre, super strih, hrajú sa s osvetlením... Skrátka po technickej stránke je tu všetko, kvôli čomu sa nemôžem pozerať na spackané "inscenácie" ako Ordinácia v ružovej záhrade, Ulica atď... ()

poet 

všetky recenzie používateľa

Nuž prvé slovenské krimi. Tak trochu si vravím konečne po tých našich selankách typu susedia, blbá rodinka, panelák a podobné úbohosti. Šancu dostali neznámi herci, ktorý pred kamerou vyzerajú celkom dobre. Horšie je to však z niektorými dialógmi, ktoré občas zaškrípu. Príbeh bol však celkom slušný a dokonca aj s akciou. Myslím, že sa tvorcovia nechali inšpirovať pomerne úspešnou krimi-dokumentárnou séroiu "najväčšie kriminálne prípady slovenska". Dúfam že si táto séria udrží svoj štandard a neskĺzne do melodramatických koľají.............. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (14)

  • Mesto tieňov vyšlo aj v knižnej podobe, napísal ju Marek Zákopčan. (marek.stone)
  • V jednej epizóde si zahral známy slovenský moderátor Martin "PYCO" Rausch. (marek.stone)
  • Hercov v kriminálke maskovala Beatrix Dollingerová. (marek.stone)

Reklama

Reklama