Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Tiana sníva o tom, že raz bude mať vlastnú reštauráciu a usiluje sa čo najskôr si na ňu zarobiť. Keď ju jej priateľka z detstva, bohatá Charlotte La Bouffová požiada, aby pripravila občerstvenie na výročný ples, Tiana ctíi, že je neďaleko svojho cieľa. Charlottin otec chce na plese dcére predstaviť princa Naveena, za ktorého by ju rád vydal. Chudobný rozmaznaný mladík ešte predtým zájde za čarodejníkom Facilierom, ktorý mu sľúbi, že svojimi čarami mu zlepší život. Namiesto toho princa zmení na žabiaka. Kúzlo môže zmeniť jedine žena, ktorá princa pobozká z čistej lásky... (TV JOJ)

(viac)

Videá (7)

Trailer 1

Recenzie (247)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Vizuálne a hudobne strhujúci animák, kde sa deťúrencom bude zo všetkých tých prekrásnych obrázkov a gagov hlava krútiť a tí skoršie narodený si budú pri dokonalom dobovom hudobnom doprovode klepkať s chodidlom do rytmu a zabudnú, že už dávno niesu deťmi. Disneyho štúdio by opäť mohlo vsadiť na kartu menom ,,klasická animácia,, a zabávať nás takýmto spôsobom aspoň raz za rok. ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Tak dobre teda, prihodíme jednu navrch, za to že to malo v dnešnej dobe klasický Disneyovky nádych s modernou zápletkou (a skvelý slovenský dabing). Ako už je zvykom u Disneyoviek, tak aj tu sú postav fajn a je s nimi zábava. Humor je skvelo zvládnutý a aj vďaka strihu a hudba má štýl. Je to taká klasika, ale má nápady a celý ten priebeh je niečim zaujímavý, či už dobrodružstvom alebo románikom medzi hlavnými žabacími postavami. Skratka Disneyovka, ktorá v dnešnej dobe má fajn animáciu a vie zabodovať. 80% - 4* ()

Reklama

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $105miliónovTržby USA $104,400,899Tržby Celosvetovo $267,045,765Tržby za predaj Blu-ray v USA $10,760,967Tržby za predaj DVD v USA $109,021,359║ Konečne! sa Animačné štúdio Disney zobudilo a opäť sa vrátilo ku klasickej kreslenej rozprávke, mne urobili radosť, lebo po tej hromade CGI rozprávok čo v poslednej dobe vznikajú mi strašne začali chýbať klasické 2D rozprávky. Svieži príbeh, slušná zábavnosť, chytľavé pesničky a nečakaná dramatická vložka s prichádzajúcim záverom prinášajú silný zážitok, samozrejme nejde o vrchol tvorby ale ako návrat k starej dobrej kreslenej klasike to určite poteší. Nadmieru uspokojí aj Slovenský dabing a pekné pesničky! /videl v kine: 80%/ ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Je celkem radost se v roce 2014 dostat k pět let starýmu animáku, který vypadá úplně stejně, jako Popelka ze 40. let.To na animácích od Disneyho miluju asi nejvíc, že i v týhle době na vás dýchnou tou přenádhernou starou kresbou.Co se týče příběhu je to klasické klišé, podle šablony kterou si Disney drží už po generace.Tahle doba postrádá tak dobrého tvůrce, jakým byli Clements s Muskerem v dobách, když vytvořili nejlepší animák a to Aladina.Dal bych víc, ale ty písničky sou otravnější než obvykle.60%. ()

JFL 

všetky recenzie používateľa

Princezna a žabák je disneyovka klasického ražení – barvičky, hudební čísla a tradiční významy. Při pohledu na filmografii režisérského dua představuje jejich novinka průnik klasik jako Malá mořská víla a Aladdin s invenční Planetou pokladů, z níž přejímá atrakci přesazení starého příběhu do nevídaného prostředí. Bohužel narozdíl od Planety pokladů postrádá ambice oslovit i náročnější diváky a namísto mnohoznačnosti či pokrokovosti přichází s konzervativním poselstvím, které halí do zdánlivě progresivního vyprávění – co naplat, že hrdinkou je kariéristicky smýšlející děvče, když se ji její sen o vlastním podniku splní pouze pokud restauraci povede ne sama, ale spolu s manželem. Více v recenzi na Aktuálně.cz. ()

Galéria (139)

Zaujímavosti (24)

  • Farba oblečenia kamarátov hlavnej hrdinky sa počas tancovačky mení. Pri pozvaní si je možné všimnúť fialovú pri jednej a oranžovú pri druhej postavičke, pri podávaní večere si už farbu šiat ale zamenili. (D1705)
  • Jde o první muzikál Walt Disney Animation Studio od doby snímku Kráska a zvíře (1991), ve kterém všichni dabéři postav doopravdy zpívají. (Epistemolog)
  • Po uvedení filmu do kin bylo hospitalizováno se salmonelou více než 50 dětí. Důvodem bylo pusinkování žab. (Athree)

Súvisiace novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (viac)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené