Reklama

Reklama

Forenzná psychiatrička Dr. Cara Jessupová (Julianne Mooreová) postavila celú svoju kariéru na výskume a odhaľovaní podstaty rozdvojenia ľudskej osobnosti a spoľahlivej diagnostike duševnej poruchy  schizofrenikov. V súdnej sieni často svedčí ako expert a jej názory a poznatky o schizofrénii poslali na trest smrti aj tých vrahov, ktorí svoje zločiny skutočne spáchali v stave duševnej choroby a namiesto trestu by sa mali ísť liečiť. Cara je síce oddaná vede, ale verí aj v Boha a svoju vieru nestratila ani po  tom, čo jej manžela brutálne zavraždili. Jej dcéra Samantha na rozdiel od svojej matky veriaca nie je. Po jednom veľmi znepokojujúcom súdnom procese predstaví Care jej otec Dr. Harding (Jeffrey DeMunn) svojho nového pacienta Adama (Jonathan Rhys Meyers). Čím viac sa Cara o Adamovi dozvedá, tým väčšmi sú jej život aj životy jej blízkych v ohrození. Keď sa doktorka zoznámi s pacientovou minulosťou, jej svet sa začína boriť a ona začne pochybovať o Bohu aj vede. Cara musí čo najrýchlejšie odhaliť závoj Adamovho tajomstva a nestratiť pri tom svoju vieru, inak bude celá jej rodina v nebezpečenstve. Adam testuje Carine racionálne uvažovanie až do krajných medzí. Postupne sa jej odhaľuje ako nositeľ viacerých osobností, ktoré patrili obetiam nedávnych vrážd... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (343)

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Do poloviny dobré. Oba hlavní představitelé odehráli své vysoké standardy a zdálo se, že i scénáristé odvedli poměrně slušnou práci. Jenže zhruba v polovině šlo všechno do kopru. Ve chvíli, - SPOILER- kdy se objevila bába, dědek s kamerou a úplně připitomělá legenda, jsem měl sto chutí odejít. Nicméně zůstal jsem a ptal se jen proč to museli zase a opakovaně zku*vit. Tak snad (pokolikáté už?) příště. 50% ()

malylada 

všetky recenzie používateľa

Tak horor, který si dělá áčkové ambice, vzhledem k hereckému obsazení a docela mě překvapilo, že se nedostal do kin. Netradiční záležitost, s velice dobrým nápadem v poklidném thrillerovém tempu než horovém. Možná až moc dlouhá zápletka, která se začíná příliš zamotávat a kde jsem si nebyl úplně jistý, zda to působí uvěřitelně , neboť náhody přicházejí, jak se hodí. Celý děj směřuje směrem, který mi osobně nesedl. Vše je velmi dobře natočeno, ale po hororové stránce bych asi sáhl po jiném podobném filmu......6/10 ()

Reklama

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Sympatická J.Mooreová, která umí dobře hrát, je zmítána pochybnostmi o svých pravdách ohledně tak zvaného rozštěpení osobnosti. Pro mne působivý mysteriozní thriller na hranici horroru ( takovéhle věci se běžně nedějí, ne? a trocha strašení zde také je), s výbornou hudbou i kamerou, několika nádhernými atmosféricými momenty - auto projíždí ponurou pozdně zimní krajinou, třepetající se noty na prádelní šňůře, či chvíle zamyšlení a ohrožení. Pro našince je asi problematický motiv víry v Boha a její ztráty, obecně se ale na to dá dívat tak, že pokud člověk ztratí jakoukoliv víru, je sám ztracen. Divák si postupně vybaví rozličné duchařské horrory zejména asijské produkce, ale třeba i Pojídače hříchů, nebo Akta X. Za hlavní postavu, výše vyjmenované a skvěle temné přírodní scenérie dávám 4*. A potěšily mne záběry na dva plakáty - Joy Division a Night of the Living Dead... ()

swamp 

všetky recenzie používateľa

Docela zajímavě rozjetý mysteriózní thriller s Julianne Moore v hlavní roli forenzní psychiatričky, ovdovělé matky malé holčičky. Moore se dostane do rukou případ mladého muže, který trpí jakousi schizofrenií... časem však psychiatrička začíná rozplétat klubko, které ji zavede daleko od domova (a hluboko do historie), zatímco by ale měla dávat pozor právě na dceru, protože nebezpečí je blízko. V závěru však bohužel začíná tempo klesat (jak bývá zvykem) a vše je zamotané až moc uměle - neschopnost scenáristů z filmu úplně prýští. Nemluvě o zcela posledním záběru filmu. Holt si musíme počkat na nějaký další pokus. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Odkaz v niektorej z minuloročných výtlačkov Cinemy ma navnadil na premyslený, napínavý horor so šokujúcim záverom a kvalitnými hercami. Kvalitní herci tu sú, ale vlastne sa tomu aj divím, pretože s tými inými položkami to tak žhavé určite nie je. Čiže z prepracovaného scenára sa časom stal mierny mišmaš, napínavé je to iba vtedy, ak to, čo sa odohráva na obrazovke, dáva aj zmysel a "šokujúci" záver spôsobil iba mierne vykrútenie kútika mojich úst a pozdvihnutie obočia. ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (3)

  • Film sa natáčal v Pittsburghu (Pensylvánia, USA). (Arsenal83)
  • Vo filme hrá Julianne Moore postavu, ktorá sa volá Cara Harding. V snímke Stratený svet: Jurský park (1997) stvárnila postavu s veľmi podobným menom - Sarah Harding. Obe postavy sú lekárky. (misterz)

Súvisiace novinky

Režisérské rošády

Režisérské rošády

16.11.2010

Remake klasické sci-fi ze 70. let Loganův útěk a nová adaptace vesmírného eposu Duna jsou opět bez režisérů. Na Logana se vykašlal uznávaný tvůrce reklam a videoklipů Carl Erik Rinsch, který si v… (viac)

Thriller s přísně utajenou zápletkou

Thriller s přísně utajenou zápletkou

29.02.2008

Hvězda extravagantní série HBO Tudorovci Jonathan Rhys-Meyers nezanevřel ani na účinkování v celovečerních filmech. S jeho jménem je už nějakou dobu spojována do současnosti přenesená adaptace… (viac)

Reklama

Reklama