Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skúseného vedca a vulkanológa Harryho Daltona (Pierce Brosnan) vyšlú, aby preskúmal nezvyčajnú aktivitu sopky. Rozhodol sa pre spoluprácu s očarujúcou Rachel Wandoovou (Linda Hamiltonová). Je mu jasné, že so sopkou nie je čosi v poriadku a snaží sa presvedčiť svojho šéfa, aby odsúhlasil evakuáciu Dantes Peak. Ale proti ľudskému životu stoja aj ekonomické záujmy. Prístroje nezaznamenávajú nič mimoriadne a nikto nechce riskovať veľké finančné straty. Bezmocnému Harrymu uverí len starostka mesta, ale napriek tomu nestihne podniknúť nevyhnutné kroky, potrebné pre záchranu ohrozeného obyvateľstva. Zemetrasenie spôsobí náhlu erupciu, sprevádzanú prúdmi nebezpečnej horúcej lávy a množstvom horúceho popolu. Obyvatelia Dantes Peak sa nachádzajú v smrteľnom nebezpečenstve. Harrymu a Rachel sa celkom náhodou podarí ukryť v podzemí. Príde však záchrana včas? Vyslobodí ich zo starého dolu, ktorý je teraz zatavený do lávového obalu skôr, ako sa im minú zásoby jedla a vzduchu? (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (241)

Nach 

všetky recenzie používateľa

Jeden z těch zajímavějších katastrofických snímků na téma erupce sopky. A rozhodně zajímavější, než akční katastrofický snímek Sopka, která shodou okolností světlo světa spatřila ve stejném roce, jako Rozpoutané peklo. Pokud si chcete představit, co potkalo Pompeje a jak by to vypadalo dnes, Rozpoutanému peklu dejte šanci, neboť jde o stejný typ erupce jako proběhla ta u Vesuvu roku 79 n.l. Dejte tomuto snímku šanci i v případě, že jen máte rádi katastrofické filmy. Neboť i takové fanoušky tento snímek potěší. 75% ()

kinej 

všetky recenzie používateľa

Dosti nezáživný katastrofický film. První část je vlastně jen nudné čekání na to, až se konečně NĚCO seběhne a když už na TO konečně přijde, je to krátké a nezáživné. Postavy jsou napsány trapně podle klasické šablony, akční scény jsou pitomé až trapné. A konec, takový prostě nečekáte, protože film vlastně skončí, než se stihne něco odehrát. ()

Reklama

campix 

všetky recenzie používateľa

Malebné americké městečko Dante's Peak se zdá být skoro dokonalé, nebýt stejnojmenné sopky,která ční nad městečkem a výrazně naruší poklidný život všech obyvatel. Zachráncem by měl být geolog Pierce Brosnan. Klasický příběh, kdy dává příroda lidem totálně nafrak, Pierce má pravdu,ale nikdo mu nevěří a pak je již na vše pozdě. Naprosto průměrný thriller. ()

S.Quentin QUALE 

všetky recenzie používateľa

Lepší než Tommy Lee Jones. Sice scénáristicky charakterově taky místy přiblbé, ale zato disasterově mnohem realističtější a obsažnější. Takhle by se to přibližně opravdu stalo. Otřesy, blesková povodeň, kamenná lavina. Pro mě nejlepší=nejvěrohodnější katastrofický film o sopce. 75% ()

pan Hnědý 

všetky recenzie používateľa

Jsou filmy, které můžeme sledovat každý rok (díky Tv programu) a stejně mu zůstaneme věrní. A právě ROZPOUTANÉ PEKLO je jeden z těch filmů. Krásná příroda, městečko podobné Twin Peaksu, skvělý Brosnan, příjemný příběh a na svůj rozpočet perfektní efekty! Radši dám dvakrát po sobě tenhle kousek než Jacksonovo Volcano. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (63)

  • V jednom bode sa uvádza, že zariadenia na meranie sklonu (tiltmeter) nastavené okolo hory neregistrovali žiadne zmeny v tvare hory. Keď sopka Mt. St. Helens sa chystala vybuchnúť, takéto zariadenia zaznamenali zmenu v uhle pohľadu zeme, kde boli umiestnené, čo naznačovalo masívny podzemný tok magmy, ktorý spôsobil nábeh hory na severnej strane. Na základe týchto údajov boli schopní spraviť niekoľko pomerne presných odhadov o povahe nadchádzajúceho výbuchu. Skutočnosť je taká, že pri sopke St. Helens vedci veľmi podcenili množstvo energie, ktorá sa nahromadila. Vedúci vedec z USGS si zriadil svoju pozorovateľskú stanicu takmer priamo proti nábehu hory namiesto toho, aby ju umiestnil bokom, pričom predpokladal, že vzdialenosť šiestich míľ bude bezpečná. Avšak keď sopka vybuchla, výbuch bol omnoho väčší, než sa očakávalo, vedec zomrel a jeho telo nikdy nenašli. (Pat.Ko)
  • Zemetrasenia boli dostatočne silné k zničeniu budov, ale stromy pozdĺž chodníka zostali neporušené. (Pat.Ko)
  • Malý rybársky čln, ktorý Harry (Pierce Brosnan) použije na únik pred erupciou, ako aj rodina Rachel (Linda Hamilton), vidíme na nej registračnú značku štátu WA, no plavidlá registrované v štáte Washington používajú skratku WN (čas cca 1 h 11 minút). (Pat.Ko)

Reklama

Reklama