Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skúseného vedca a vulkanológa Harryho Daltona (Pierce Brosnan) vyšlú, aby preskúmal nezvyčajnú aktivitu sopky. Rozhodol sa pre spoluprácu s očarujúcou Rachel Wandoovou (Linda Hamiltonová). Je mu jasné, že so sopkou nie je čosi v poriadku a snaží sa presvedčiť svojho šéfa, aby odsúhlasil evakuáciu Dantes Peak. Ale proti ľudskému životu stoja aj ekonomické záujmy. Prístroje nezaznamenávajú nič mimoriadne a nikto nechce riskovať veľké finančné straty. Bezmocnému Harrymu uverí len starostka mesta, ale napriek tomu nestihne podniknúť nevyhnutné kroky, potrebné pre záchranu ohrozeného obyvateľstva. Zemetrasenie spôsobí náhlu erupciu, sprevádzanú prúdmi nebezpečnej horúcej lávy a množstvom horúceho popolu. Obyvatelia Dantes Peak sa nachádzajú v smrteľnom nebezpečenstve. Harrymu a Rachel sa celkom náhodou podarí ukryť v podzemí. Príde však záchrana včas? Vyslobodí ich zo starého dolu, ktorý je teraz zatavený do lávového obalu skôr, ako sa im minú zásoby jedla a vzduchu? (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (241)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Neviem prečo som mal v pamäti, že tento film je tým komornejším z dvojice filmov o výbuchu sopky z toho roku. Asi preto, že kým sa rozpúta peklo, tak to trvá hodinu a zároveň sa to na rozdiel od Volcano odohráva v nejakom malom zapadákove. Škoda, že tá hodina v ktorej sa budujú vzťahy vôbec nefunguje a tak vám budú všetci okrem Bonda a Sarah Connorovej u prdele. Dočkáme sa aj všetkých tých otravných klišé o hlavnom hrdinovi, ktorý všetkých varuje s predstihom, ale nikto mu neverí alebo pes skákajúci na poslednú chvíľu pred dopadom ničivých následkov. Aspoň, že film nie je tak extrémne blbý ako Volcano. Je len nudný. Teda až do chvíle erupcie sopky. To sa konečne rozpútajú deštrukčné scény, ktoré sú veľkolepé a po trikovej stránke stále celkom cool. Aj keď zub času sa aj na nich už trochu podpísal. Takže výsledkom je o chlp lepší film ako Volcano ale iba o pár mega menší prepadák. Holt, ani jeden film divákov príliš nezaujal. 4/10. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Tento film je rozhodne lepší ako film Sopka (1997) s T. L. Jonesom. Myslím si, že toto je jeden z najlepších katastrofických filmov s touto tématikou. Aj keď musím dať za pravdu názorom, že sú tu nelogické veci, resp. ani reálnosť tu nie je bohvie aká a nakoniec áno, aj hlavný hrdina utečie pred týmto živlom - je to dosť klišé. Ale to už je typický znak prakticky všetkých obdobných katastrofických filmov. Tieto veci netreba brať až tak vážne. Dej a scenár tohto filmu majú veľmi slušnú úroveň, najväčšie plus si tu zaslúžia výborné špeciálne efekty a akčné scény. Dobré herecké obsadenie. Linda Hamilton ukázala, že vie hrať aj sexy mamičku a nie len akčnú psychopatku z Terminátora. Film určite nie je hlúpy, ak ho berieme ako film pre diváka a nie pre nejaký vedecký obzor. ()

Reklama

lamps 

všetky recenzie používateľa

Neškodná hollywoodská hračička, chytře orientující své omezené ambice do sféry nápaditě dobrodružného rodinného snímku. Okrajově ve stylu Twistera - s horším vizuálem a méně chytlavým akčním drajvem, zato však s neméně sympatickými hrdiny a uvěřitelnějšími hero-scénami, které jsou sice určeny k zábavě u domácího kina a s volume pořádně doprava, ale nesnaží se (snad jen s jednou výjimkou) dělat z diváků blbce (jako to prováděla stejně stará Sopka). Vzhledem ke kvalitám je zdejší hodnocení opravdu hodně zcestné.. 80% ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Soundtrack John Frizzell: 1. Main Titles [5:30] ,2. The Close Call [1:43] ,3. Trapped In the Crater [5:03] ,4. On the Porch [2:31] ,5. The Evacuation Begins [4:12] ,6. The Helicopter Crash [1:28] ,7. Escaping the Burning House [2:32] ,8. Sinking On Acid Lake [2:37] ,9. Stuck In the Lava [1:44] ,10. The Rescue [3:05] ()

3DD!3 

všetky recenzie používateľa

Vydařený katastrofický thriller se skvělým Piercem Brosnanem v hlavní roli, hodně dobrými triky a s nádhernými lokacemi. Je to právě krásná příroda, která dělá Dante's Peak tak milý a útulný i když se rozkládá pobíž spící sopky. O to jsou pak záběry zpustošeného a popelem pokrytého městečka děsivější. Nejlepší katastrofický film devadesátých let. ()

Galéria (37)

Zaujímavosti (63)

  • V barovej scéne (čas cca 48 minút), večer predtým, ako má Harry (Pierce Brosnan) a tím opustiť Dante's Peak, Paul (Charles Hallahan) kráča za Rachel (Linda Hamilton) a Harrym a volá Rachel skutočným menom Linda (vo VHS verzii). (Pat.Ko)
  • Malý rybársky čln, ktorý Harry (Pierce Brosnan) použije na únik pred erupciou, ako aj rodina Rachel (Linda Hamilton), vidíme na nej registračnú značku štátu WA, no plavidlá registrované v štáte Washington používajú skratku WN (čas cca 1 h 11 minút). (Pat.Ko)
  • Pierce Brosnan keď zacítil oxid siričitý, povedal, že zacítil to isté, keď bol na Filipínach, keď vybuchla sopka Pinatubo. Sopka vybuchla 15.6.1991. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama