Reklama

Reklama

Zombie zaútočily na letiště v Harvardville a uvrhly ho v chaos. Leon S. Kennedy a Claire Redfieldová, kteří před sedmi lety během tragédie v Raccoon City bojovali proti zločinné společnosti Umbrella, jsou zpátky. Podobně jako v předchozích snímcích série Resident Evil, i nyní jsou připraveni utkat se se zlem. Jejich protivníkem je tentokrát ničemný válečník, který poté, co přišel o celou rodinu v Raccoon City, touží po odplatě. Smrtelný G-Virus se začíná šířit a nová zmutovaná monstra se pouští do zběsilého řádění. Dokáže Claire s Leonem zastavit virus dřív, než se bude historie znovu opakovat? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (261)

markuc 

všetky recenzie používateľa

Tomuto filmu chybelo velmi malo a dostal hodnoceni "odpad". Od zpracovani (vazne nechapu, proc dnes vypada animovany film takto spatne), scenare (hrebicek do rakve skomirajici serii), rezie (nezvladnuti zakladnich filmarskych prvku), akce velmi spatna, postavy hrozne napsane a celkovy dojem skoro katastroficky - ted nejak nechapu, proc jsem dal 1*, asi za snahu (ale je to vice, nez si tento pseudo film zaslouzi mozna). ()

Němi 

všetky recenzie používateľa

Další promarněná šance. Ano, je to ten RESIDENT EVIL o řády víc než akčňáky s Millou, ale především příběh je pěkná nuda. I to lehce týmové pojetí nebyl dobrý nápad a myšlenka "po Racoon city" byla dopředu minimálně divná. Samotné zombie uvidíte asi ve třech scénách, jinak je tu pořád jakýs panáček Mrkáček. Animace je podprůměrná a ztvárnění lidí téměř hnusné, všichni se pohybují jak loutky na provázkách, o nějaké fyzice nemůže být řeč. Bohužel ani scénář nic nezachrání a klišé proslovy by působily trapně i ve hře. Ty tři hvězdy jsou z nostalgie, občasné citace pro zasvěcené a i přes obrovské nedostatky za určitou zábavnost filmu. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Je to stále viac Resident evil ako všetky filmové adaptácie dokopy aj napriek logickému odklonu v deji, Raccoon City už bolo napokon vyčerpané dosť a príbeh zákonite potreboval novú krv. A ten nie je na pomery herných predlôh vôbec zlý, samotné letisko a záverečná polhodinka pripomínajúca to najlepšie zo série nesklame, absencia kvalitného jadra však už mrzí o to viac. Pred vygradovaním, ktoré sa udeje akoby mimochodom, to chcelo viac zombie a blúdenia laboratóriami WilPharmy , atmosféra by tým určite neutrpela. Stal sa však presný opak. Aj trochu zastaralá animácia sem tam mierne ruší, výsledný produkt si však stále udržuje istú mieru zábavnosti a nostalgikov potešia všadeprítomné narážky na druhý herný diel, vrátane dabérov hlavných hrdinov. So špičkovými animákmi neporovnávať, istá dávka nostalgie je priam nutná, nezaujatému divákovi totiž Resident Evil: Degeneration nedá vôbec nič. ()

BadoXXII 

všetky recenzie používateľa

Veľkých fanúšikov hernej série to jednoducho musí potešiť. Ja sa však za nijakého veľkého fanúšika nepokladám a aj keď som hrával druhú časť veľmi rád, film ma nezaujal. Animácia už predsa len pokročila a táto bola v kurze tak pred 8 rokmi. Nebol by to však taký problém, keby bol pútavejší príbeh a zaujímavejšie nápady. Úplne však chápem, že pre niekoho to je naozaj veľmi príjemná nostalgická spomienka na vystrašené noci strávené pri hrách. Ja by som si to však vedel predstaviť oveľa lepšie. 45% ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Nakoľko rok 2017 nám nepriniesol len katastrofu v podobe filmu Resident Evil: The Final Chapter, ale máme sa dočkať ešte aj pokračovania animovanej Resident Evil série vo filme: Resident Evil: Vendetta, myslím si, že by nebol zlý nápad sa pozrieť predtým ešte na dva predchádzajúce filmy z tejto série. Nepozeral som tieto filmy, nakoľko som mal obavy, či sa z toho podarí spraviť dobrú sériu a ľudia mali na to veľmi zmiešané názory. No musím priznať, že po tom, čo som teraz dopozeral "Resident Evil: Degeneration", mám pocit, že je to film, ktorý sa viac orientuje na to, čo sa udialo v hre, než všetko, čo dal Paul W.S. Anderson do svojich filmov. A na jednej strane je to super, na druhej mám občas pocit, že niektoré veci nie úplne fungujú. V prvom rade človek musí poznať jednotlivé hry, musí vedieť čo sa udialo a mať aspoň trošku prehľad. Pretože to ani nie je film podľa videohry, ale naopak sa niekde medzi tie hry vsúva. Je to super, pretože tu máme Leona a Claire a skutočne mám pocit, že sú to postavy a hrdinovia, ktorých som si obľúbil. A nie herci, ktorí sa im snažia dať nejaký výzor. Úprimne. Porovnajte si tohto Leona s týmto. Pre mňa je to obrovský rozdiel. A okrem toho Leon v tomto filme je skutočne pán, ako si ho pamätáme z hier. Claire je rovnako vynikajúca a celkovo si momentky s nimi užívam. Dokonca musím povedať, že som si obľúbil aj postavu Angely a ani hlavný zloduch nie je najhorší a v mojich očiach funguje dobre. Animácie sú miestami vynikajúce, no v iných momentoch mám pocit, že potrebovali na to ešte trošku vyzrieť. Postavy vyzerajú skvele, no miestami niektoré akčné scénky alebo pozadia sú trošku nedokončené. Každopádne od toho, aby sa animácie zlepšili sú sequely, a uvidíme čo spravia tam. Film ale podľa mňa trošku padá na tom, že musíme poznať už postavy z hier. Film nám ich nijako nepredstaví. Je tu veľmi dobrá úvodná scénka na letisku so zombíkmi, no potom už skoro vo filme vôbec nie sú. A je to viac vyšetrovanie krimi udalosti, než niečo iné. Ale je to celkom okey, a na druhú stranu aj v hrách sme toho veľa vyšetrovali. Možno by som len chcel vo filme viac akcie a mať viac momentov, kedy by som mal pocit, že je tu hlavne horor. Plus záverečný boss súboj by sa viac asi ujal v hre. Pretože trvá akosi moc dlho. Celý film viac menej pôsobí, ako keby sme tu mali sfilmovanú videohru. Ale na druhú stranu to vyzerá oveľa lepšie, než posledné filmy od Andersona. Uvidíme ako to dopadne pri pokračovaniach, no mám pocit, že táto séria bude hry reprezentovať oveľa lepšie. Stačí len urobiť pár ďalších dôležitých krokov v pokračovaniach. Hodnotenie: C+ ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (7)

  • Claire Redfieldová, jíž namluvila Alyson Court, si vezme deštník (anglicky umbrella), který má tutéž barevnou kombinaci jako logo společnosti Umbrella – předchůdce farmaceutické WilPharmy. (Benjamin-L)
  • Claire Refield, Leon Kennedy a Ingrid Hunnigan sú jediné postavy, ktoré sú v hre i vo filme nahovorené rovnakými hercami. (beso74)
  • Jediný film série produkovaný firmou Capcom, ktorá je zároveň tvorcom aj hernej série "Resident Evil". Filmové adaptácie majú na svedomí produkčné firmy Screen Gems a Sony Pictures. (beso74)

Reklama

Reklama