Reklama

Reklama

Detektív Danny Fischer sa pri policajnej akcii v New Orleanse chystá zatknúť nebezpečného zločinca Milesa Jacksona aj s jeho mnohomiliónovým lupom. Jackson sa aj so svojou priateľkou dá na útek, skončí v putách, ale jeho priateľka nešťastnou náhodou príde o život. Miles z jej smrti viní Dannyho a sľúbi mu odplatu. Presne po roku si detektív vypočuje znepokojujúci telefonát od Milesa, v ktorom mu zločinec stručne povedané povie – oko za oko, zub za zub. Miles ušiel z väzenia a prichystal pre Dannyho nebezpečnú hru na dvanásť kôl s takmer nerozlúštiteľnými úlohami a hádankami, ktoré však musí všetky splniť. V opačnom prípade príde jeho priateľka Molly, ktorú Miles uniesol, o život. Danny, ktorému Miles už zničil dom a auto, sa púšťa do zdolávania týchto čudesných dvanástich kôl bez istého výsledku... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (301)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Štandardné akčné béčko, ktoré si požičiava so superhitov ako NEBEZPEČNÁ RÝCHLOSŤ či SMRTONOSNÁ PASCA 3. Najviac ma však mrzí, že kedysi akčný macher Renny Harlin tu podáva výkon hodný do ,,direct to DVD,, filmov a to čo niekedy vo svojich filmových peckách dokázal, tu vidíme len na malilinkej ploche. A podobne ani John Cena sa asi nikdy nestane veľkým akčným hercom. Na to by potreboval ani nie tak originálny scenár, ale lepšieho režiséra. ()

KarelR 

všetky recenzie používateľa

Nařachaný mix Smrtonosné pasti 3 a Nebezpečné rychlosti, kterému zoufale chybí lepší záporák a hlášky. I přesto povedené akční béčko, v němž se Harlin ani nesnaží příliš experimentovat a pere do diváka jednu demolici za druhou. Výjimečně měl totiž kliku na scénář, který mu poskytuje pro akci dostatek prostoru a nakonec se ukáže být i o chlup chytřejším, než byste čekali. To vše samozřejmě v rámci návratu do devadesátek, kde podobné skopičiny pravidelně prováděli Schwarzenegger s Willisem. Cenovi sice chybí jejich charisma (ani ty supr adidasky to nezachrání) a jeho dedukční schopnosti nemají obdoby, ale 12 kol dlouhou hru na buldozer a pána na drátě utáhne bez problémů. Říkám víc takových filmů, při neskutečném finále na mě totiž dolehla obří vlna nostalgie. Kde jsou ty časy, kdy se podobných výplachů točilo několik do roka... 7/10 ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Mám rád akční filmy, tak nějak při jejich sledování očekávám trochu toho nereálného hrdinství a jsem smířen s tím, že dobře mířená rána přebije chvilkovou absenci logiky. Proto mi nedělalo větší problém smířit se s tím, že zločinec Miles během dvou týdnů sprintu před zákonem dokázal připravit tucet vychytralých soutěží pro sympatického detektiva Dannyho, jenže Harlin při svých oblíbených výbuších zignoroval existenci fyzikálních zákonů tak okatě, že tentokrát jsou ty tři hvězdy o dost slabší než obvykle. ()

predators 

všetky recenzie používateľa

Ale no tak, zase tak špatné, jak se tu povídá, to není. Ano, není to Bruce Willise a jeho John McClane, možná ani padouch se nevyrovná jeho sokům, ale všechny ty honičky a pastičky v sobě jistou šťávu měly, ikdyž jsou podobné těm z jiných filmů. A já se bavil. Od začátku do konce... :-) 75% ()

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

John Cena byl jediným důvodem proč jsem se na film podíval. Po zhlédnutí byl také jediným světlým momentem filmu. Jinak je to totiž kolosální sračka s totálně dementním příběhem. V rámci žánru se jedná o silný podprůměr. Nicméně věřím, že John Cena se teprve rozjíždí! Zato schopnosti režiséra poněkud slábnou. Lepší 2*. ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (11)

  • Oproti kinoverzii obsahuje DVD verzia, tzv. Extended Cut, viac násilia a vulgárnych výrazov. (m.a.t.o.)
  • Detektív Danny Fisher (John Cena) nosí hodinky značky Girard-Perreagux. (dyfur)

Súvisiace novinky

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (viac)

Reklama

Reklama