Reklama

Reklama

Detektív Danny Fischer sa pri policajnej akcii v New Orleanse chystá zatknúť nebezpečného zločinca Milesa Jacksona aj s jeho mnohomiliónovým lupom. Jackson sa aj so svojou priateľkou dá na útek, skončí v putách, ale jeho priateľka nešťastnou náhodou príde o život. Miles z jej smrti viní Dannyho a sľúbi mu odplatu. Presne po roku si detektív vypočuje znepokojujúci telefonát od Milesa, v ktorom mu zločinec stručne povedané povie – oko za oko, zub za zub. Miles ušiel z väzenia a prichystal pre Dannyho nebezpečnú hru na dvanásť kôl s takmer nerozlúštiteľnými úlohami a hádankami, ktoré však musí všetky splniť. V opačnom prípade príde jeho priateľka Molly, ktorú Miles uniesol, o život. Danny, ktorému Miles už zničil dom a auto, sa púšťa do zdolávania týchto čudesných dvanástich kôl bez istého výsledku... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (11)

  • Scenárista Daniel Kunka pôvodne umiestnil dej filmu do Chicaga, ale Renny Harlin sa rozhodol natáčať v New Orleans. (m.a.t.o.)
  • Oproti kinoverzii obsahuje DVD verzia, tzv. Extended Cut, viac násilia a vulgárnych výrazov. (m.a.t.o.)
  • V scénach, kde Danny šoféruje požiarnicke auto, sedel v kabíne naozaj John Cena. Auto však bolo upravené tak, že malo aj druhý volant, ktorý bol mimo záberu kamier. Pomocou neho kontroloval riadenie profesionálny vodič. (m.a.t.o.)
  • Renny Harlin odmeňoval každodenne najužitočnejšieho člena štábu fľašou fínskej vodky, a to počas celej doby natáčania. (m.a.t.o.)
  • John Cena priznal, že má strach z výšok. Napriek tomu v jednej zo scén zlaňoval budovu, a to bez zastúpenia kaskadérom. Tento zážitok bol preňho natoľko nepríjemný, že chcel skončiť s natáčaním filmu. (m.a.t.o.)
  • John Cena trénoval s policajným oddelením mesta New Orleans, aby sa pri automobilových naháňačkách nemusel nechať zastúpiť kaskadérom. (m.a.t.o.)
  • Detektív Danny Fisher (John Cena) nosí hodinky značky Girard-Perreagux. (dyfur)
  • Náklady na výrobu: $22 mil. USD (ČSFD)

Súvisiace novinky

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

Dvanáct úkolů pro Harlina a Cenu

18.02.2008

Renny Harlin se z béčkového bahna, v němž uvízl kdysi dávno díky propadáku Ostrov hrdlořezů, už asi nikdy nevyhrabe. A přitom jeho nový projekt 12 Rounds, který začne natáčet v New Orleansu přesně za… (viac)

Reklama

Reklama