Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do města terorizovaného zločinci přijíždí nezávisle na sobě tajemný tulák (Josh Hartnett) a mladý japonský válečník Yoshi (Gackt). Každý zde má své vlastní poslání. Když se konečně potkají, rozhodnou spojit své síly a společně bojovat proti zkorumpované vládě Nicoly (Ron Perlman) a jeho femme fatale Alexandry (Demi Moore). Celý děj je zasazen do unikátního fiktivního světa, kde se střetává realita s fantazií, do světa, kde si nemůžete být jisti ani vlastní půdou pod nohama. (LadySoir)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (175)

Doudis19 

všetky recenzie používateľa

Film/ Divadelní hra z post-apokaliptického východu, nejvíce svým stylem podobný/á Millerově Spiritovi, ovšem daleko zábavnější a s řadou v budoucnu dozajista kultovních postav. Především Hartnettův "cowboy ve světě beze zbraní" kouřící elektronickou cigaretu je bez přehánění "boží". Samozřejmě, že Bunraku pro své kartonové kulisy, groteskní vsuvky i ostatní vizuální výstřednosti není filmem pro řadového diváka, pokud se vám však kupříkladu loni zamplouvalo podobné válčení Scotta Pilgrima, rozhodně neváhejte. 7/10 ()

kaposlav odpad!

všetky recenzie používateľa

Pravda je taká, že som to stiahol len kôli plagátu, ale ten bol jediný na čo sa dalo pozerať. Už od počiatku bolo jasné, že to bude druhoradý film. Súdim tak podla vizuálnej stránky. Ten pokec v úvode ma donútil si pozreať aspoň 25 minút, ale k ničomu to neviedlo. Trápne tanečky, akože bojové umenie a podobne. To nie je nič pre mňa. Možno tak v osemdesiatych rokoch a v prvej polovičke dävedesiatych. ()

Reklama

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Ďalší príklad toho ako dokonalá a inovatívna forma ničí obsah. V prvom rade musím ale priznať, že sa na to dobre pozeralo. Každé miesto, priestor, maketa, alebo scéna boli podfarbené účelovým vizuálom a celý koncept spadal do príbehu perfektne. Moshe tak vytvoril živé mesto plné uličiek, zákutí, barov a temných miest, ktoré doslova núti po turistickom autobuse. Teda presne to čo Sin City. Hartnett, Harrelson a dokonca aj Gackt po hereckej úrovni znesiteľný. Dokonca by som povedal, že sa do filmu hodili ako nikto. Ženské postavy sú na tom horšie. Moore nevyužitá a rovnako aj kráska Kaiho. Na druhú stranu záporáci ako McKidd a Perlman sú konečne správny sonofabitches akých by mal mať každý film o hrdinoch. Myšlienky vo filme sú prezentované bez pátosu, alebo klišé. Doplňujú príbeh a dopomáhajú celému konceptu vytvorenia hrdinu. Problém je dĺžka. V nej sa bohužiaľ Moshe stráca natoľko, že sa dostáva do príbehu logika a tá nepustí. Niektoré scény totiž vďaka nej prestanú dávať zmysel - ako sa McKidd dostane vždy rýchlo do úkrytu, keď hrdinov čaká naozaj strastiplná cesta, aby sa tam vôbec dostali? Podotýkam niekoľkohodinová. Nebyť tohto a tiež konceptu oddych, súboj, oddych, súboj a skrátenie o 20 minút bolo by to seriózne a nedocenené guilty pleasure. Takto je to bohužiaľ priemer, ale vnímam ho omnoho pozitívnejšie ako väčšinu filmov čo dostanú odo mňa tri hviezdy. ()

ivan_drago 

všetky recenzie používateľa

Tak tady vítězí forma nad obsahem, což vůbec není na škodu.... Celý příběh se prakticky odehrává v divadelních kulisách velmi alternativní budoucnosti říznuté třicátými léty 20. století... Veškeré choreografie soubojů a všech možných bojových umění jsou koncipovány jako muzikálová a taneční vystoupení a vůbec celý film je jako fantastická výtvarná kompozice. Z herecké obsazení mi vyloženě vyčnívá Woody Harrelson. Navíc jsou ve filmu vyskakující obrázky... ()

Dellamorte 

všetky recenzie používateľa

Že John / Ron / Woody sú neoddeliteľnou súčasťou Môjho filmového sveta ,to už spomínať nebudem. Komixovky silne nekonzumujem a je Mi u p*d*le , ako sú sfilmovateľne nesfimovateľné. Svojho času Ma rozbil na črepy " Kung- Fu Hustle " a teraz to vyšlo zase. Tie farebné štvorčeky prehohodené z papiera na plátno , Ma proste " berú " .Prečo Hustle...? lebo Ma silne prepadol " hustle axe ! dance "....a to Mi nevybúcha z hlavy nikto. V tomto prípade silne " žrateľný plagiát " a ani Demi necloní , čo som prekvapená. Zbytok bol náležite podaný Mojím VERBALným miláčikom. ()

Galéria (75)

Zaujímavosti (11)

  • Celosvětová premiéra proběhla 11. září 2010 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (pornogrind)
  • První koncepty Bunraku začal vytvářet Guy Moshe již v roce 2006. (Terva)
  • Ve filmu hraje i japonská rocková hvězda Gackt Gamui, pro něhož to znamená první mezinárodní film, ve kterém si zahrál. (Terva)

Súvisiace novinky

Josh Hartnett trénuje karate

Josh Hartnett trénuje karate

05.02.2008

Sympaťák Hartnett střídá ambicióznější role s těmi odlehčenými. Podivnost Bunraku (podle tradičního japonského loutkového divadla) bude asi patřit spíš k těm druhým. Film se odehrává ve fiktivním… (viac)

Reklama

Reklama