Reklama

Reklama

Panelák

(seriál)
Slovensko, 2008, 1221x45 min

Scenár:

Andy Kraus

Hrajú:

Diana Mórová, Marián Miezga, Juraj Slezáček, Božidara Turzonovová, Vladimír Kobielský, Mirka Gális Partlová, Branislav Bystriansky, Róbert Jakab (viac)

Obsahy(1)

V roku 2008 prinesie na televízne obrazovky nový seriál televízia JOJ, ktorý síce nijako nenadväzuje na veľmi úspešných Susedov, ale majú čo-to spoločné. Hlavným tromfom a zároveň osobou, ktorá má zaručiť divácky úspech, je Andy Kraus, ale tentoraz už len v pozícií scenáristu a pred kamerou bude hlavným lákadlom veľmi populárna herečka z predchádzajúceho seriálu Susedia Viki Ráková. Seriál Panelák má obsahovať desať hlavných hrdinov v rámci piatich rodín a bytov a sledovať ich osudy. Príbeh seriálu sa začína odvíjať príchodom novej postavy Agáty ( stvárňuje ju už zmieňovaná V. Ráková), ktorá sa do veľkomesta prisťahovala z vidieka a prostredníctvom ktorej budeme poznávať ďalších obyvateľov paneláka a teda susedov novoprisťahovalkyne.

Prvá klapka pri nakrúcaní má dátum 14. januára 2008 a už v pondelok 18. februára 2008 bude odvysielaná prvá časť seriálu. Pôvodný zámer počíta so zhruba 200 dielmi (oficiálne uvádzané je 193 tridsaťminútových dielov) a preinvestovaných má byť cca 130 miliónov korún. Ale tieto čísla sa budú istotne meniť v závislosti od ukazovateľov peoplemetrov (teda diváckej priazne) a slovenský divák je pomerne nevyspytateľný a preto bude zaujímavé sledovať, akú dlhú životnosť bude mať nový seriál. (pravo)

(viac)

Recenzie (342)

Janega odpad!

všetky recenzie používateľa

Andy Kraus sa dušoval, že v 8. sérii prijde veľkým zmenám. Okrem zvučky a premaľovaného bytu Švehlovcov som žiadne výrazné zmeny nepostrehol. Skôr by bolo treba zmeniť tvorcov seriálu (Kraus by už mal predať štafetu). Ale kde zoženiete lepších, keď všetky slovenské seriály sú na hovno? 14. 1. 2013: Po dvoch rokoch úplného ignorovania som sa rozhodol pozrieť, čo majú v Paneláku nového. A rovnako ako pred dvoma rokmi je to stále... kravina. Jediným plusom je ten nový krásny byt v podkroví, do ktorého by som sa rád nasťahoval. ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Nemyslím si, že si tento seriál zaslúži také nízke hodnotenie. Sledujem to iba občas a aj to iba letmo popri surfovaní po csfd,ale sledovanosť to má obrovskú, takže hodnonie nás filmových maniakov je dosť zkreslené a neobjektívne. Myslím že by sa našli väčšie sračky. Pre mňa to nie je,nedokázal by som to pozerať pravidelne a pozerať to kvôli tomu, len aby som niečo pozeral, tak to už vôbec nie.Objektívne 40%. ()

Reklama

borec999 

všetky recenzie používateľa

Slovenská Ulica- nekonečný denný seriál o bežnom živote, ktorý bol tak úspešný a tak pozeraný najmä preto, že bol prvý. Kraus našiel dieru na trhu a Panelákom sa po konci Susedov znova dostal do "prvej ligy". Len škoda že po nej prakticky nič lepšie neponúkol. Ak mám v krátkosti niečo vyzdvihnúť, tak sú to určite niektorí herci ako napr. Braňo Bystriansky-zabrzdený Imriško, Janka Nitschneiderová s manželom(Turzonovová a Slezáček), či Štúr s Malachovským v úlohách robotníkov, ktorí seriál na čas oživili a viackrát pobavili. Inak mi nič výraznejšie v pamäti na seriál neutkvelo, len to že s pribúdajúcim časom to bolo už len stále to isté, pričom sa menili postavy, podobne ako aj vzťahy a životní partneri jednotlivých postáv.. V závere seriálu sa v tom Paneláku vyspal snáď každý s každým... 30% ()

DJ Rocco iNc odpad!

všetky recenzie používateľa

Najlepšie diely paneláku boli odvysielané v roku 2009 a 2010. A odvtedy tento seriál padol nenormálne až na to najšpinavšie dno bahna. Už sa to vôbec nedá ani sledovať. Úplne trápny dej, herecké výkony, ba aj nezmyselné a trápne niektoré nové, vlastne všetky nové postavy, vrátane tích bláznov alias majstrov, ktorý sa tam snažia po rómsky rozprávať. A nová séria v poradí asi 14, či aká má byť super? Tak to ani omylom. ()

R4D0 

všetky recenzie používateľa

Mám taký zvláštny pocit,pri zhliadnutý mnohých upútaviek,na daný serial my behal po chrbte mráz.Nie preto že by som sa extrémne tešil pravdu povediac som mal pocit že další odpad v podaní neznámeho režiséra o to známejšieho scenáristu a hl.kameramana.Ale stala sa my vec ktorá ma milo prekvapila a obohatila tak každý bežní den na lepší.Dobré spracovaný film každým dňom naberal grády a ja som sa vždy tešil a aj teším na každú časť,dobre spracované vhodné dialogy,monology výborný priebeh a ten čo to nesledoval od začiatku alebo aspoň od desiatej časti nepochopí čo sa deje dal som štyri hviezdičky ale sám neviem prečo nie čistých pät možno preto že som to pozeral vtedy kratšie,tak teraz to dobieham a dávam päť. ()

Galéria (158)

Zaujímavosti (48)

  • Viki Ráková si kvôli postave Agáty musela farbiť vlasy na červeno každých 14 dní a udržiavať ich v dĺžke pod ramená. Po skončení prvej série si konečne dopriala tmavý krátky účes. (matthew.17)
  • Ateliéry, v ktorých sa Panelák nakrúcal, bolo nutné poriadne nasvietiť, aby boli všetky zábery dostatočne kvalitné. Na tento účel sa používalo až 220 svetiel, ktoré mali dokopy cez 400 000 wattov. [Zdroj: joj.sk] (JADIM)
  • Červenú audinu, ktorou jazdí Agáta Fodrászová, dostala za seriál (okrem honorára) Viki Ráková, ktorá Agátu stvárňuje. Auto sa však objavuje len v prvej sérii, keďže ho Viki nabúrala a už nebolo viac pojazdné. Herečka je aktuálne (jar 2011) bez auta. (matthew.17)

Reklama

Reklama