Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmári toho o predstieraní vedia až-až. Ich práca od začiatku do konca máí iba jeden jediný cieľ. Oklamať diváka a nechať ho veriť tomu, čo nie je pravda. Herci, maskéri, osvetľovači, všetci do jkedného sa spoločne podieľajú na vytváraní ilúzie, ktorej by mal každý bez problémov uveriť. Columbo prichádza do filmových štúdií, aby prešetril istú vraždu. Ťažko možno uveriť tomu, že hlavným podozrivým sa stáva režisér, pre ktorého bola obeť blízkym človekom... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (51)

d-fens 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Záporák z tohto dielu je pre mňa jeden z najslizkejších z celej série. Polemika o realite a fikcii - ilúzii bola v istých momentoch zaujímavá (najmä záver filmu), no väčšinou nahlúplo užvanená a teatrálna (v podaní zápornej postavy). Pomerne slabá však bola samotná detektívna zápletka a postup vyšetrovania, ktoré ma ani napriek zaujímavému prostrediu hollywoodskych štúdií nedokázali naplno strhnúť a zaujať. Douglas by možno povedal, že režisér vytvoril tak dokonalý fikčný svet zápornej postavy, ktorý zmiatol aj mnohých divákov, ktorí hodnotia túto epizódu slabšie. Proste film v nás vzbudil taký odpor k postave vraha, že podvedome si túto averziu ventilujeme nízkym hodnotením :) K tomu však treba dodať, že režisér poskytuje divákovi aj určité zadosťučinenie vo vzťahu k negatívnej postave, keď postupnou gradáciou sa slučka okolo vraha zviera stále viac a viac až do teatrálneho finále. Človek ktorý príliš sebavedome narábal s ilúziou sa na nej nakoniec sám popálil... napriek všetkému ale vydarený 4* diel s čerešničkou na torte, Columbom ako cirkusovým principálom :) ()

PeteBuck 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Veľmi slušná časť. Hlavne koniec, kde sa poručík zahrá na režiséra. Pekný náhľad do Hollywoodu, je často zaujímavé, že ako sa časť chýli ku koncu, tak od vraha sa začína odvracať šťastie, rúca sa jedna vec za druhou a vtedy sa zjaví Columbo, aby vraha totálne dorazil. Toto je jeden z tých prípadov. Fishera Stevensa som videl naposledy v seriáli Californication, kde zomrel obesený na dverách a so stiahnutými nohavicami. Vie si strihnúť fakt zaujímavé úlohy. ()

Reklama

Godhaj 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

,,Brzy budeš velkej jak vzducholoď.“ Umístění tohoto dílu do filmového studia mě naplňovalo zvědavostí, k čemu všemu se Columbo přichomýtne. Jenže vrah je naprosto k smíchu, Columbo nad ním má od první chvíle obrovskou převahu a vrah se nezmůže na víc, než že mu celou dobu pochlebuje. A závěrečné odhalení vrahovy viny je opravdu přihlouplé a ke Columbovi se vůbec nehodí. Potěšily mě ale menší scény na jeřábu, a když poručík zkouší rozkydlý sedací pytel a vodní postel, na kterou si samozřejmě lehne v botech, plášti a s doutníkem. ()

ripo 

všetky recenzie používateľa

Ako usvedčiť uznávaného filmového režiséra , používajúceho množstvo filmových trikov a kašírovaných scén , z vraždy ? Pre poručíka Columba nič jednoduchšie ! Mimochodom - v tomto dieli sa Columbo, pri závarečnej filmovej "ďakovačke" zobrazí cca na 2 sekundy v oblečení principála a nie v klasickom ušmudlanom baloniaku ..... Stalo sa to aj iných dieloch ? Ja o tom neviem .... ()

Radek273 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Záporák, který je tak maximálně až moc sebevědomý. Oběť, která si za své neoprávněné vydírání přímo zabít zasloužila. Přítelkyně, která je nevděčná a nakonec i bezcitná mrcha. Mrtvý kámoš, který je největší vůl, jakého kdy záporák mohl potkat. A k tomu Columbo, který vše opět zdatně vyřeší, ale podává to takovým způsobem, že bych ho už v půlce oddělal sám. Obzvláště poslední věta: Sem moc rád, že vás mohu zatknout." je tak absolutně nesmyslná, že se záporákem dokonce soucítím. Jediným zločinem byla tedy nakonec vražda, kterou si oběť sama zasloužila! ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (3)

Reklama

Reklama