Reklama

Reklama

Zamilované zvieratá

  • Česko Zamilovaná zvířata (viac)
Trailer
Francúzsko, 2007, 85 min

Obsahy(1)

Láska v ríši zvierat má, rovnako ako u ľudí, rôzne podoby. Okázalé tance a bohaté dary slúžia často na prilákanie vhodnej partnerky či partnera. Zvieratá od hmyzu až po opice sa snažia očariť toho druhého, aby mohol vzniknúť nový život. Ich milostné obrady sú zrkadlom, v ktorom sa často spoznajú aj ľudia... (STV)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (71)

Ducharme 

všetky recenzie používateľa

V porovnání s Earth (http://www.csfd.cz/film/228566-earth/) to bylo poměrně slabé. Což už nejspíše tušili i sami tvůrci - takže jsem chvílemi dumala, zda se ve zmiňovaném dokumentu tak trochu "neinspirovali". Ale sama o sobě je to fascinující podívaná pro všechny, kdo se rádi nechají okouzlit pohledem na ničím nepřikrášlený svět. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Zvieracie rituály pri hľadaní vhodného partnera sú veľmi rozmanité. Tance, spev a dokonca aj dary. Je to zaujímavý, niekedy dosť zábavný a často krát i dojímavý proces. Francúzsky filmár Laurent Charbonner natočil v roku 2008 snímok "Les Animaux Amoureux", ktorý pojednáva o tom ako sa dokážu zvieratá zamilovať. V roku 2009 francúzska filmová akadémia ocenila tento titul ako najlepší dokumentárny film. Získal cenu César Awards. Ja ho oceňujem troma hviezdičkami. Bolo to fajn. *** ()

Reklama

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Zklamání. Po řadě vynikajících francouzských dokumentů o přírodě, kdy pro mě je nejúžasnější Mikrokosmos, přichází skutečně nudný a nepříliš objevný film o zamilovaných zvířatech? hm, nic proti ptákům, ale zabírají většinu filmu. Proč, když je zde skvělý Ptačí svět? Jo a Philip Glass se poslouchá pěkně, leč nějak nám chlapec ustrnul. Zpočátku jsem si dokonce myslel, že hudbu skládal nějaký jeho plagiátor... Raději si znovu pustím Válku termitů, ta má alespoň správný říz! ()

subic 

všetky recenzie používateľa

Frantíci se pustili do království Sira Davida Attenborougha a jeho skvostů z dílny BBC. Udělali dokument s kratičkým stejným komentářem úplně na začátku a pak na konci. Děj už popsal distributor. Ten pouze sem tam doplní hudba. A přiznejme si, vzhledem ke své délce docela nuda, je to dobré tak k žehlení a podobným domácím pracím. 53% ()

DeLaMorte 

všetky recenzie používateľa

Krásný oddychový dokument téměř beze slov.Mám rád projekty jako jsou Baraka apod...proto mě tento dokument velice zaujal a potěšil!Koukat skoro hodinu a půl na namlouvající se zvířata,která rodí v absolutním souladu s přírodou své potomky a s pravou mateřskou láskou se o ně starají byl pro mě balzám na nervy!Krása! ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (4)

  • Rôzne výzvy vyžadovali rôzne technické riešenia: kamera 5 m vysoko vo vzduchu natáčala dve žirafy, kamera 30 cm nad hladinou vody sledovala pohyby plávajúcej potápky. Ďalej boli použité teplovzdušné balóny, helikoptéry a žeriavy, aby sa kamery čo najviac priblížili k sledovaným objektom bez toho, aby boli potrebné transfokátory. (PeterJon)
  • 365 dní príprav
    2 roky filmovania v 16 krajinách pod vodou, v močiaroch, v korunách stromov, vo vzduchu
    teploty od -30 do +50° Celzia
    170 druhov zvierat (PeterJon)
  • V inej scéne sa kamera plazí z tŕstia vo vode k hniezdu penice a záber končí zhora. Dostať sa tak blízko k vtákom bez toho, aby ich pri tom vyplašili, zabralo štábu 12 dní pomalého a starostlivého postupu. (PeterJon)

Súvisiace novinky

Festival francouzského filmu

Festival francouzského filmu

11.11.2008

Nebývalý počet atraktivních předpremiér nabízí 11. ročník FFF, který se koná od 20. do 26. listopadu v Praze a zároveň v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě, Pardubicích a… (viac)

Reklama

Reklama