Reklama

Reklama

Zamilované zvieratá

  • Česko Zamilovaná zvířata (viac)
Trailer
Francúzsko, 2007, 85 min

Obsahy(1)

Láska v ríši zvierat má, rovnako ako u ľudí, rôzne podoby. Okázalé tance a bohaté dary slúžia často na prilákanie vhodnej partnerky či partnera. Zvieratá od hmyzu až po opice sa snažia očariť toho druhého, aby mohol vzniknúť nový život. Ich milostné obrady sú zrkadlom, v ktorom sa často spoznajú aj ľudia... (STV)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (71)

kamil0606 

všetky recenzie používateľa

Utrpenie bolo sediet na tomto filme v kine ... rozne typy zvierat vykonavaju tu istu cinnost asi 5 minut potom vykonavajau dalsich 5 minut dalsiu cinnost atd... reziser asi IQ na urovni hupacieho konika , hudba nic moc ale dajme tomu ze celkovy dojem a zopar dobrych usekov o zvieratach zabezpecilo aspom 2 hviezdy ... mozno aj 2 a pol ale nic viac... " Nuudaaaa !! " ()

Prochy38 

všetky recenzie používateľa

Budu to hodnotit jako dokument, ne jako film. Ano, nádherné záběry, do toho krásná a pasující hudba! Záběry zvířat, které jen tak nikde jinde neuvidíme. Krásně zachyceno namlouvání, páření, gravidita, porod a první krůčky mladých. Paráda. Ale celé to bylo takové rozházené, pár slov na začátku, pár slov na konci. Kdo se moc přírodou nezabývá, u poloviny zvířat nebude ani vědět, co to za zvíře je a co a proč dělá! To mi přijde škoda! A co tomu ubírá nejvíc? Zamilovaná zvířata? Odborníci! Fakt jsou zamilovaná? Mám zvířata hrozně moc rád a trochu je studuji a zajímám se o ně. Už název je debilní! ()

Reklama

DeLaMorte 

všetky recenzie používateľa

Krásný oddychový dokument téměř beze slov.Mám rád projekty jako jsou Baraka apod...proto mě tento dokument velice zaujal a potěšil!Koukat skoro hodinu a půl na namlouvající se zvířata,která rodí v absolutním souladu s přírodou své potomky a s pravou mateřskou láskou se o ně starají byl pro mě balzám na nervy!Krása! ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Zábery sú krásne, lenže tiež už dnes dokáže natočiť snáď každý. K záberom citlivo zvolená hudba, čo už teda síce nedokáže každý, ale z mojho pohľadu ide stále iba o štandart. A tak ma zaujíma pridaná hodnota, lenže tá akosi prítomná nie je. Samozrejme, autori sa snažili o nejaké mikropríbehy, ktoré vcelku mali evokovať akýsi dokola sa opakujúci kolobeh života. Ale tu mal prísť komentár, a ten neprichádzal a neprichádzal...takže k nemu nemôžem povedať ani slovo, čo je veľké mínus dokumentu. Už len z toho dôvodu, že snímok nemá štandartných 45-50 minút, ale raz toľko. Malé mínus za to, že sa dokument zaoberal zväčša vtáctvom a ostatné druhy živočíšnej riše nedostali toľko priestoru. Takto je to pre mňa iba další z rady bežných francúzskych experimentov na poli prírodopisnej dokumentaristiky. Hodnotenie: 65% ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Zklamání. Po řadě vynikajících francouzských dokumentů o přírodě, kdy pro mě je nejúžasnější Mikrokosmos, přichází skutečně nudný a nepříliš objevný film o zamilovaných zvířatech? hm, nic proti ptákům, ale zabírají většinu filmu. Proč, když je zde skvělý Ptačí svět? Jo a Philip Glass se poslouchá pěkně, leč nějak nám chlapec ustrnul. Zpočátku jsem si dokonce myslel, že hudbu skládal nějaký jeho plagiátor... Raději si znovu pustím Válku termitů, ta má alespoň správný říz! ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (4)

  • V inej scéne sa kamera plazí z tŕstia vo vode k hniezdu penice a záber končí zhora. Dostať sa tak blízko k vtákom bez toho, aby ich pri tom vyplašili, zabralo štábu 12 dní pomalého a starostlivého postupu. (PeterJon)
  • Ako uvádza distribútor filmu SPI International, aby filmári zachytili aj tie najmenšie detaily zvieracích pytačiek, použili nielen najmodernejšie technológie, ale často vymýšľali nové techniky, ktoré umožnili ich tímu natáčať zvieratá z bezprostrednej blízkosti a byť pri tom nenápadní. Použili všetky možné vynálezy vytvorené pre systém „vidieť a nebyť videný“. Natáčali jeleňa za pomoci diaľkovo ovládanej kamery ukrytej v kmeni v lese blízko krmelca; podobne použili kameru na palube diaľkovo ovládanej miniatúrnej lodi, aby natočili 12 m záberov potápiek so svojimi potomkami. (PeterJon)
  • Rôzne výzvy vyžadovali rôzne technické riešenia: kamera 5 m vysoko vo vzduchu natáčala dve žirafy, kamera 30 cm nad hladinou vody sledovala pohyby plávajúcej potápky. Ďalej boli použité teplovzdušné balóny, helikoptéry a žeriavy, aby sa kamery čo najviac priblížili k sledovaným objektom bez toho, aby boli potrebné transfokátory. (PeterJon)

Súvisiace novinky

Festival francouzského filmu

Festival francouzského filmu

11.11.2008

Nebývalý počet atraktivních předpremiér nabízí 11. ročník FFF, který se koná od 20. do 26. listopadu v Praze a zároveň v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě, Pardubicích a… (viac)

Reklama

Reklama