Reklama

Reklama

Zamilované zvieratá

  • Česko Zamilovaná zvířata (viac)
Trailer
Francúzsko, 2007, 85 min

Obsahy(1)

Láska v ríši zvierat má, rovnako ako u ľudí, rôzne podoby. Okázalé tance a bohaté dary slúžia často na prilákanie vhodnej partnerky či partnera. Zvieratá od hmyzu až po opice sa snažia očariť toho druhého, aby mohol vzniknúť nový život. Ich milostné obrady sú zrkadlom, v ktorom sa často spoznajú aj ľudia... (STV)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (71)

subic 

všetky recenzie používateľa

Frantíci se pustili do království Sira Davida Attenborougha a jeho skvostů z dílny BBC. Udělali dokument s kratičkým stejným komentářem úplně na začátku a pak na konci. Děj už popsal distributor. Ten pouze sem tam doplní hudba. A přiznejme si, vzhledem ke své délce docela nuda, je to dobré tak k žehlení a podobným domácím pracím. 53% ()

gudaulin

všetky recenzie používateľa

V tomhle případě se vzdám hvězdičkového hodnocení, protože jsem snímek v určitém momentě vzdal. Viděl jsem ho totiž v televizi a přistupoval jsem k němu s nemalým očekáváním. Chtěl jsem zkrátka vidět novou Baraku, jenže podobnou kategorii filmů založených na velkolepých záběrech přírody je bez debat potřeba vidět na velkém plátně nebo přinejmenším na televizní obrazovce maximální velikosti a kvality obrazu. Takhle to není ono a dojem z filmu to výrazně kalí. Přesto si myslím, že Zamilovaná zvířata nedosahují kvality slavných snímků své kategorie a režisér mohl z námětu vymáčkout víc. Chtělo to větší dynamiku a odvážnější střih. Takhle je emocionální dopad oslabený. ()

Reklama

majo25 

všetky recenzie používateľa

Zábery sú krásne, lenže tiež už dnes dokáže natočiť snáď každý. K záberom citlivo zvolená hudba, čo už teda síce nedokáže každý, ale z mojho pohľadu ide stále iba o štandart. A tak ma zaujíma pridaná hodnota, lenže tá akosi prítomná nie je. Samozrejme, autori sa snažili o nejaké mikropríbehy, ktoré vcelku mali evokovať akýsi dokola sa opakujúci kolobeh života. Ale tu mal prísť komentár, a ten neprichádzal a neprichádzal...takže k nemu nemôžem povedať ani slovo, čo je veľké mínus dokumentu. Už len z toho dôvodu, že snímok nemá štandartných 45-50 minút, ale raz toľko. Malé mínus za to, že sa dokument zaoberal zväčša vtáctvom a ostatné druhy živočíšnej riše nedostali toľko priestoru. Takto je to pre mňa iba další z rady bežných francúzskych experimentov na poli prírodopisnej dokumentaristiky. Hodnotenie: 65% ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Zvieracie rituály pri hľadaní vhodného partnera sú veľmi rozmanité. Tance, spev a dokonca aj dary. Je to zaujímavý, niekedy dosť zábavný a často krát i dojímavý proces. Francúzsky filmár Laurent Charbonner natočil v roku 2008 snímok "Les Animaux Amoureux", ktorý pojednáva o tom ako sa dokážu zvieratá zamilovať. V roku 2009 francúzska filmová akadémia ocenila tento titul ako najlepší dokumentárny film. Získal cenu César Awards. Ja ho oceňujem troma hviezdičkami. Bolo to fajn. *** ()

ic 

všetky recenzie používateľa

Je to príma... jen málo dokumentů se dostane do kin a vůbec do hlubšího kolektivního (po)vědomí, ale neshledal jsem tu nic dosud nevídaného ani poučného. Vůbec informační hodnota 0. Jestli si někdo myslí že jde o něco obscéního až šokujícího tak to vůbec (bohužel), prostě nic extra na tom nebylo. Poměrně vysoké hodnocení jen ukazuje jak málo dokumentů lidé sledují a je potřeba jim je servírovat takto přehypované aby si jich vůbec všimli. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (4)

  • Ako uvádza distribútor filmu SPI International, aby filmári zachytili aj tie najmenšie detaily zvieracích pytačiek, použili nielen najmodernejšie technológie, ale často vymýšľali nové techniky, ktoré umožnili ich tímu natáčať zvieratá z bezprostrednej blízkosti a byť pri tom nenápadní. Použili všetky možné vynálezy vytvorené pre systém „vidieť a nebyť videný“. Natáčali jeleňa za pomoci diaľkovo ovládanej kamery ukrytej v kmeni v lese blízko krmelca; podobne použili kameru na palube diaľkovo ovládanej miniatúrnej lodi, aby natočili 12 m záberov potápiek so svojimi potomkami. (PeterJon)
  • Rôzne výzvy vyžadovali rôzne technické riešenia: kamera 5 m vysoko vo vzduchu natáčala dve žirafy, kamera 30 cm nad hladinou vody sledovala pohyby plávajúcej potápky. Ďalej boli použité teplovzdušné balóny, helikoptéry a žeriavy, aby sa kamery čo najviac priblížili k sledovaným objektom bez toho, aby boli potrebné transfokátory. (PeterJon)
  • 365 dní príprav
    2 roky filmovania v 16 krajinách pod vodou, v močiaroch, v korunách stromov, vo vzduchu
    teploty od -30 do +50° Celzia
    170 druhov zvierat (PeterJon)

Súvisiace novinky

Festival francouzského filmu

Festival francouzského filmu

11.11.2008

Nebývalý počet atraktivních předpremiér nabízí 11. ročník FFF, který se koná od 20. do 26. listopadu v Praze a zároveň v Brně, Českých Budějovicích, Hradci Králové, Olomouci, Ostravě, Pardubicích a… (viac)

Reklama

Reklama