Reklama

Reklama

Císařovna a bojovníci

  • Čína Jiang shan mei ren (viac)

Čínský výpravný film pojednává o princezně jednoho z deseti království, která mezi sebou neustále vedou války. Po smrti krále křehká ale odhodlaná dívka nastupuje na trůn, a ačkoli za ní stojí věrní válečníci a rádci jejího otce, musí prokázat, že je hodna postu vládce mocné říše vzešlé z prachu bojiště. Jenže když na ni zlotřilý kníže usilující o trůn pošle zabijáky, princezna se při dramatickém útěku sblíží s vynalézavým poustevníkem, který jí ukáže, že existuje svět za zdmi paláce a mimo bitevní pole. Dá princezna přednost svým citům nebo zodpovědnosti za říši svých předků? Ačkoli v základu je Císařovna a bojovníci pohádkový příběh s ponaučením o zodpovědnosti, tvůrci film pojali jako nákladný epos s opulentními davovými scénami a bojovými sekvencemi. V nich září představitel princeznina přítele a generála Donnie Yen, který v současnosti platí za přední hvězdu hongkongských akčních filmů s bojovými uměními. Hlavní roli ztvárnila populární herečka a zpěvačka Kelly Chen a postavu poustevníka hraje jeden z předních hongkongských popových zpěváků a herců Leon Lai. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (48)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Strašne nesúdržný mix rôznych žánrov, ktoré sa striedajú príliš rýchlo a necitlivo. Máme tu boj o moc po mŕtvom panovníkovi, romantický trojuholník, scény bojového výcviku a samozrejme dôjde aj na masové bitky alebo komorné lietacie kung-fu. Donnie je v bitkách nevyužitý. Bije sa tu dokopy asi 2 minúty. Celý film je za takého trubiroha, ktorého nechcú jeho podaní za panovníka a ani princezná za manžela. Línia s Leonom Laiom do ktorého sa zamiluje princezná mi tu pripadala naviac. Bez nej by film fungoval lepšie. Hromadné bitky sú krátke a ničím nezaujmú. Kung-fu scény sú totálne predrátované. Donnieho bitky na meče sú skôr také umelecké. Nič dych vyrážajúce nepredvedie. Vo výsledku film pôsobí ako taká emancipačná agitka o tom ako si princezná musí všetko sama vybojovať a postaviť sa na čelo štátu. Film by snáď fungoval s dvojnásobnou stopážou, ale v tom zbesilom tempu žiadna scéna poriadne nefunguje. 4/10. ()

Deimos 

všetky recenzie používateľa

TV/// Obsazení 7/10 Děj 10/10 Hudba 10/10 Výprava 10/10/// +prakticky vše je stoprocentní, charismatická hlavní postava, krásné prostředí, fascinující hudební doprovod, věrná historická výprava, adrenalinové souboje, spousta krve, perfektní choreografie bojů a rozsáhlých bitev...a mohl bych pokračovat donekonečna -největší problém je najít na tomto filmu nějaký problém, protože přece jen 100 procent nedávám každý den, zatím ho ode mně dostali jen 2 filmy a to jeden z nich ani není tady na databázi, takže to svedu na méně známé herecké tváře (přeci jen asijské herce tolik neznám), přesto to dělám opravdu nerad, protože postavy jsou výborně napsané, charaktery dobře rozpoznatelné a zahrané je to přesvědčivě, jenže v jiné oblasti hodnocení jít níž nemůžu/// Spojení asijské výpravnosti a historického námětu je samo o sobě poutavé. Tento film je ovšem okořeněn o romantickou linku, krásné exteriéry, jímavé melodie a přitom se to vše obešlo bez drátů a zbytečných dějových nesmyslů či nepochopitelných momentů. Zatím jeden z nejlepších asijských filmů co jsem viděl./// Celkem 95%/// ()

Reklama

kikuka 

všetky recenzie používateľa

... nerada to hovorím, ale ani záverečné strhnutie brnenia nejako nedokázalo odtrhnúť moje úvahy o tom, kde som počula onen hudobný motív (dospela som k záveru, že Gladiátor)..... asi tak..... Dieter Bohlen moje oči!!!..... veľká výprava jak šľak, nechcem vedieť, koľko detí ťažilo materiál na kostýmy, načrtnuté línie a s nimi i postavy, nedotiahnuté.... a vlastne polnoc na krku, zajtra škola, ale mám aspoň nejaké nové slovíčka.......... ()

MartinezZ odpad!

všetky recenzie používateľa

Naprostá a pozornosti nehodná pitomost, splácaná z bůh ví jakého důvodu. Dětsky jednoduché téma a scénář, dialogy na úrovni páté třídy základní školy, herci nehrají, vlastně to vypadá spíše jako záznam nějaké zkoušky. Navíc použitá hudba se do rádoby epického historicko-válečného dramatu absolutně nehodí a vysloveně ruší. Všechno, co se ve filmu děje, je tak neskutečně průhledné, že o zápletkách tu nemůže být ani řeč. ~~~ S hlavou v dlaních jsem trpěl hodinu, na zbytek jsem neměl sílu a jen přeskakoval v ději, hledajíce alespoň náznak smysluplného konce. Našel jsem jen titulky. Jaká úleva. ()

Z0oMb3E 

všetky recenzie používateľa

Film sám nevie, čím chce byť. Či chce byť kvalitným vojnovým filmom s masovými bojmi, formáciami a taktikou. Či chce byť politicko-mocenský film, kde sa intriguje, zrádza a bojuje, aby sa niekto dostal k moci na úkor druhého. Či nebodaj tragicko-romantickým filmom v tomto období, kedy princezná stretne svojho “Tazrana“ zaľúbi sa, vzdá sa všetkých výhod, odíde za milým, ale ten nakoniec schytá za ňu (už len pre to, že je princezná). Bla bla bla, a nakoniec sa pomstí. V tomto filme chce režisér obsiahnuť všetky tieto scenáre naraz, ale nevíjde mu pritom ani jedno, ba naopak zhovädil celý film, tak že je celý nesúladý. Pár vecí, čo vo filme ozaj funguje, sú kostými a kde-tu nejaký šermiarsky súboj. Ostatok vyznie viac menej stroho. Osobne ma chytil aj soundtrack, i keď nie som extra romantik (to bude tou Čínštinou) xDD. Avšak na 3* film celkovo nedosiahol. Škoda potenciál mal na to obrovský. ()

Galéria (68)

Reklama

Reklama