Reklama

Reklama

Mladá televizní reportérka Angela (Jennifer Carpenter) se svým kameramanem natáčí noční pořad o hasičích, a když zazní poplach, dvojice spolu s nimi vyjíždí na místo, odkud přišlo volání pomoc. Hrůzu, jež tam na ně čeká, však nikdo nemohl předvídat…  Když se televizní reportérka Angela Vidalová (Jennifer Carpenter) a její kameraman vydají natočit akci odvážného týmu hasičů v Los Angeles, nikdy by je nenapadlo, že první noční volání o pomoc může být i poslední. Právě díky němu se ocitají v pasti obytného komplexu, který je bez varování zapečetěn a neprodyšně uzavřen. Je vyhlášena karanténa, telefony, internet, televize i mobilní telefony přestanou fungovat a zachránce bez možnosti úniku obklopí vystrašení obyvatelé budovy, kteří jsou zřejmě infikováni jakýmsi smrtelným mutujícím virem. Co se za zdmi budovy dělo dál, je známo jen díky později nalezenému natočenému materiálu... Karanténa je americký remake úspěšného španělského hororu, který měl premiéru v listopadu 2007. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (469)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $12miliónovTržby USA $31,691,811Tržby Celosvetovo $41,319,906Tržby za predaj DVD v USA $13,183,807 //počet predaných kusov 686,387║ Tento remake Španielskeho horroru [Rec] , kopíruje samozrejme všetko rad radom ale je to bez kúska hútnej atmosféry, celé to vyznie hrané, pozor hrané! ako z amatérskeho naivného divadla, takže autentickosť nulová a roztrasená digitálna kamera tu je tiež v pase, skoro nič tu nefunguje na rozdiel od originálu, veľké sklamanie, ktoré každou minútou narastá len na otravnosti. /20%/ ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Keď som v roku 2007 videl španielsky film "REC" tak to na mňa velice silne zapôsobilo. Skoro som sa dosral od strachu. Bol to desivý found footage okultný zombie horror. Dal som mu plné hodnotenie. Rok po jeho premiere skočili po tejto originálnej horrorovej téme americkí filmári a natočili cover verziu. Vznikol remake "Karanténa". Celkom sa im to podarilo. No je to v podstate len presná kópia španielskej predlohy. Ak by som však nepoznal pôvodný snímok dal by som tomu štyri hviezdy. *** ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Keďže originál Rec som videl asi pred rokom ,so zhliadnutím tohto remaku som sa neponáhľal, pretože Rec mám v živej pamäti.Napriek tomu ma dráždilo pokušenie, ako si s remakom američania poradili.Pozitívne je ,že v deji nezmenili prakticky nič,pridali možno pár záberov a efektov navyše.Vadilo mi ,že si tvorcovia mysleli ,že môžu pridať aj viac tmy a kamerou triasť ešte viac.To už mi nesedelo. Originál sa mi zdal rozhodne prehľadnejší a aj strašidelnejší,hoci chápem ,že to bude aj tým ,že som už originál videl.Myslím ,že by sa v mojom hodnotení nezmenilo nič aj keby som videl filmy v opačnom poradí .Rec jednoznačne víťazí.Kto nevidel ,musí byť aj s touto kópiou spokojný,ale my ostatní máme bližšie k originálu.Ja určite.Vzájomnému porovnávaniu týchto filmov sa nedá vyhnúť,pretože tak do bodky urobený remak sa len tak nevidí.Stále ale platí ,že ak dvaja robia to isté, nie je to, to isté. Rec-100%.Karanténa 70%. ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

Na stanici máme hodně různých hadic a tohle je Griffinova hadice, povídá jeden z hasičů, kteří mají za úkol doprovázet komentátorku a jejího kameramana na svých výjezdech. Film je tudíž točen "roztřesenou" kamerou a já tento druh filmů nemám moc v oblibě. Tak chvilku počkám a uvidím, co z toho vyleze. Tak po půl hodině už mně bolí hlava, kamera se neustále klepe, rozostřuje, skáče, "čumí do blba", dialog je ubohej a nudnej, hudba žádná. Jsem rozmazlený, chci od filmu víc!!!! ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

No zas si Amici chceli niečo dokázať, že to natočia lepšie ako Španieli. Hádam by sa to aj stalo, keby boli prví ale neboli. Len okopírovali, ten istý príbeh ako v REC, nechápem načo a hlavne pre koho. Mysleli si, že keď tam dajú iných hercov ale tén istý dej tak to bude lepšie ako Španielsky originál, leda hovno, totálne zbytočný film. 3* dávam len pre hlavnú predstaviteľku J.Carpenter, ktorá má bavila o niečo viac ako v originále M. Velasco. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (11)

  • Film nemá vlastní soundtrack, což je v hollywoodské produkci dost nezvyklé. (-bad-mad-wolf-)
  • Dougu Jonesovi trvalo čtyři hodiny, než si nasadil celotělovou protézu. Svou roli natáčel pouhý jeden den. (LUKICKK)
  • Všechny symptomy ve filmu jsou příznaky vztekliny. (KucC)

Reklama

Reklama