Reklama

Reklama

Profesionálny zabijak Chev Chelios (Jason Statham) spozná život na baterky! Keď Chelios prežije pád z helikoptéry, čínski mafiáni mu vyoperujú unikátne, takmer nezničiteľné srdce a nahradia ho umelým strojčekom, ktorý sa musí pravidelne dobíjať elektrickým prúdom, inak sa zastaví. Chelios sa rozhodne získať svoje pôvodné srdce späť za každú cenu a pomstiť sa darebákom. A tak sa začína šialená naháňačka ulicami Los Angeles, počas ktorej Chelios likviduje každého, kto sa mu postaví do cesty. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (868)

B!shop 

všetky recenzie používateľa

No ale kurva, ultimatni super naklad, takovou mega rezbu jsem teda necekal. Film navaze tam, kde prvni dil skoncil a od zacatku do konce to je nehorazna brutalni jizda, kde se neustale nekdo s nekym honi, rube a nebo strili a neni tu ani chvilka na vydechnuti, i kdyz nektery momenty jsou prijemne odlehceny a brany s nadhledem. To navic podporeny neskutecne zbesilou, ale zaroven prehlednou kamerou, ktera na me sice ze zacatku pusobila jak z Jackass, ale za chvily jsem si na ni zvyknul a dodavala filmu takovej syrovej nadech a paradni hudbou. No a Statham, takle vostryho jsem ho fakt jeste nevidel, neskutecne nasranej, hazi jednu hlasku za druhou a odrovna takovejch zmrdu (mimochodem samy naprosto libovy drzky), ze by to vystacilo na deset filmu. Amy Smart si z blby blondyny polepsila, je tady super sexy, misty taky pekne nasrana a to co predvede s Stathamem na zavodisti nema chybu. Snad nejvostrejsi Stathamovo film, kterej me totalne odrovnal a klidne bych si dal jeste dalsi dil. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Do centra Los Angeles dnes dopadl běloch, který přistál uprostřed rušné křižovatky, zničil jedno auto a poslal do nemocnice postaršího řidiče." Ne, nebyl jsem to já, protože já pády z letadla obvykle nepřežívám. Byl to zase nesmrtelný Chev Chelios, kterému ukradli zbytečnost zvanou srdce a on se naštval. Jen se musí pravidelně dobíjet a mě tato lekce fyziky zase bavila. Takže to máme tření, elektrický obojek, autobaterie, napojení do elektrické soustavy a pokaždé je to zábava. Pro mě je to zkrátka stejně dobré jako jednička, ale možná je to proto, že mi čínská mafie ukradla mozek. Naštěstí ho nepotřebuju. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrá akčná komédia s Jasonom Stathamom, ktorá je pokračovaním slušnej jednotky. Má veľmi dobrý príbeh o nájomnom zabijakovi, ktorý po vyriešení účtov s gangstrami vypadol z vrtuľníku, no tento pád prežil a hneď ho zajme čínska mafia, aby mu odobrala srdce a nahradí ho špeciálnou batériou. A tak musí urobiť všetko preto, aby ho získal späť, ale batériu musí priebežne dobíjať a samozrejme po ňom opäť ide množstvo zabijakov. So spracovaním som nadmieru spokojný, dej priamo nadväzuje na záver predchádzajúceho dielu a opakuje totožný koncept, takže samotná zápletka síce v porovnaní s predchádzajúcim dielom prakticky nič nové nepriniesla, ale jej prevedenie je už iné. Tvorcovia sa už tentokrát absolútne utrhli z reťaze a nezastavia sa pred ničím. A tak je to jedna veľmi dynamická a mimoriadne nápaditá jazda, kde jedna nezabudnuteľná situácia strieda druhú, pokiaľ možno dotiahnutá až do maximálnej absurdnosti, je tu nespočet originálnych nápadov, plno svojských postáv, ktoré to celé osviežia a po celý čas si to udržuje vysokú úroveň zábavnosti a zbesilosti, takže tu sa nedá nudiť ani na okamih. Akcie je tu dosť a v rámci svojej kategórie je výborná. V rámci čistého akčného žánru by nestála za nič, súboje a aj prestrelky nespĺňajú žánrové štandardy, ale tu ide predsa len o niečo úplne iné. Hlavne, že všetky tie likvidácie, naháňačky, zrážky a všetko ostatné je nápadité, zábavné a aj pomerne drsné. Herecké obsadenie je na tom dobre, výborný Jason Statham, ktorý je tu ešte lepší, než predtým, Amy Smart je naopak na tom horšie, ale našťastie ani nemá až tak moc priestoru a zvyšok postáv, či už tie, ktoré zostali rovnaké, ale aj nové ma dosť bavili, obzvlášť mladík so záchvatmi. Réžia a technická stránka síce pôsobia dosť zvláštne, na rozdiel od predchádzajúceho dielu to má o dosť amatérskejší vizuál, ale to bolo viditeľne zámerom a aj tak tu ide hlavne o tú neutíchajúcu zbesilosť a množstvo vizuálnych nápadov a to sa vydarilo. Už jednotka bola veľmi zaujímavá a originálna, ale stále sa ešte trochu držala na uzde, aby bola prístupnejšia aj bežnému divákovi, no to už tentokrát neplatí a toto pokračovanie je už čisto pre fanúšikov. Síce uprednostňujem bežné akčné filmy, ale rozhodne nemám problém ani s takouto nápaditou a zábavnou akčnou jazdou a prípadnú trojku si určite nenechám ujsť. 78% ()

JFL 

všetky recenzie používateľa

Tvorba dua Neveldine/Taylor dává přesně to, co v dnešní žánrové kinematografii chybí (obzvláště pak v českých kinech). V době počítačových her a adrenalinových sportů působí i sebespektakulárnější akční filmy uondaně, neboť za sebou vlečou železnou kouli schémat a hodnot. Staromilský alibismus, který velí vyvažovat destrukci a jiné přímočaré atrakce stvrzováním hodnot dominantní společnosti podkopává nohy i jinak slibným dílům (např. "12 Rounds"). "Crank 2" v tomto kontextu představuje alternativní, ba až undergroundový výplod. Nesvazuje si nohy realismem, příběhem, ani zažitými vyprávěcími strukturami. Prostě na diváky po vzoru videoher valí proud primárních atrakcí a podvratných lákadel. Uvažovat o výtvorech Neveldina/Taylora jako o béčkových filmech, nedej bože v úrovni trendu "cool" žánrovek je pomýlené. Toto jsou ultimátní (akčně stylizované) exploatace – tedy přehlídky prvoplánových atrakcí, které chtějí přímo oslovovat diváky, velikášsky přiznávají svou lacinost i pokleslost a otevřeně atakují mainstreamové struktury a hodnoty. Hystericky frenetická obrazová koláž frivolně prezentované tělesnosti (ženské i mužské), excesivního násilí, videoherní estetiky (přímá aluze na FPS hry a celková evidentní inspirace sériemi Grand Theft Auto či Saints Row) a karikované popkultury se z plátna valí za zvukového doprovodu burleskních zvukových efektů, řízné hudby a kupy požitkářsky vyslovovaných vulgarit. "Crank 2" je komnata, jejíž dveře bojácně obchází obdivovatelé "Transformerů 2". Punk opravdu ještě nezemřel a cyberpunk došel do svého vrcholu v amfetaminovém zrcadle současnosti! PS: Třešničkou na dortu je perfektní herecké obsazení, které karikuje image představitelů – Jason Statham jako testosteronový britský nabíječ, Bai Ling coby otravná asijská štětka a David Carradine jako zvrhlý seschlý dědek a rádoby Asiat. --- více v recenzi na Aktuálně.cz ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Prvý Crank na druhú, ešte v šialenejšom tempe a bez akýchkoľvek zapamätaniahodných momentov, vďaka čomu výsledok aj napriek krátkej stopáži chvíľami paradoxne nudí. Narozdiel od jednotky sa navyše v snahe o čo najefektnejšie balenie zachádza do extrémov, ktoré nútia buď odvracať zrak alebo vyvolávajú jemný úškrn na tvári. Naznačenie trojky v závere beriem čisto ako vtip, dvakrát a dosť, Chev Chelios. ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (17)

  • Slovo "fuck" ve filmu zazní 164krát - 1,71krát za minutu. (Dixxx)
  • Závěrečné titulky mají 12 minut a 26 sekund, což tvoří skoro 13% celého filmu. (Ficik)

Súvisiace novinky

Blonďaté posily

Blonďaté posily

05.07.2009

Filmoví hrdinové mají radši blondýnky. Amy Adams, Amy Smart, Jessica Biel a Piper Perabo se připojily k obsazení několika drsných a drsnějších chlapských filmů (a jednoho seriálu), v nichž nebude… (viac)

Statham nahradí Bronsona

Statham nahradí Bronsona

23.04.2009

Hádáte správně, chystá se další remake. Crank 2 se sice v amerických kinech zastavil a komerčně nepřežil, ale na statusu Jasona Stathama jako jednoho z nejdrsnějších chlápků v akčním žánru to šrám… (viac)

Reklama

Reklama