Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před mnoha lety se nad centrální Afrikou zřítilo letadlo. Přežil jediný pasažér - nemluvně George. Uplynulo dvacet let a z George se stal skutečný král džungle. Pak k jeho útulnému bungalovu z palmoví zbloudila výprava s krásnou dívkou Uršulou, kterou pronásleduje její slizký snoubenec Lyle. Když se Uršula dostane do smrtelného nebezpečí, odporný Lyle zbaběle prchá, zatímco hrdinný George se spouští z liány přímo na překvapeného lva zabijáka a odnáší Uršulu do svého království. Dívka je šokována - pohledný a sexy opičí muž, mluvící gorila a uměleckým nadáním a slon, který se při své mnohametrákové váze chová přesně jako přítulný pejsek. Nicméně překvapen je i George, když se později se svou láskou Uršulou vydává do San Franciska a na vlastní kůži poznává džungli velkoměsta... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (235)

lakikaki 

všetky recenzie používateľa

George, kráľ džungle je podľa iných slabou komédiou pre deti, ale aj napriek tomu som ho videl asi 5x a ešte nikdy som to neoľutoval. Áno, je tu zopár dosť trápnych momentov, príbeh je o ničom, bla, bla, bla... Ale na tomto filme sa vždy dobre pobavím. Brendan Fraser je v úlohe Georga vtipne šarmantný (scéna pri koňoch je toho dôkazom), Thomas Haden Church hrá zlého trkvasa dokonale a navyše poteší "interaktívny" a vtipný rozprávač. Tie 4 hviezdičky sú dosť subjektívne, ale čert to ber! ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Ruže nie!“ Chytľavá pesnička dokorán rozráža dvere do divokého afrického dobrodružstva o svalnatom panicovi (Brendan „a vôbec skvelý chlap George“ Fraser), ktorého vychová geniálna hovoriaca opica, ktorý sa stane vládcom džungle (kam sa naňho hrabe Tarzan), má aportujúceho slona a liany sa nenaučí používať napriek tomu, že to v kombinácii s jeho nešikovnosťou vždy dopadne rovnako. Film je to rovnako bláznivý ako po technickej stránke (výprava, triky, kaskadérske výkony, práca so živými zvieratami) nečakane kvalitne spracovaný, vrátane veľmi dobrých a vtipných akčných scén. Všetko v snímke je nadávkované presne v takej mierke, aby to bolo „tak akurát“, príbeh sa pôvabne neberie vážne („Vezmeš si ma?“ – „Spamätaj sa!“) a miestami dosahuje, i vďaka rozprávačovi, príchuť Monty Python („Ty sa hádaš s rozprávačom?!“ alebo „A potom sa zrútil do gigantickej priepasti, no keďže je toto rodinný film, nikto v ňom neumrie.“). Osviežujúce a kúzelné („... a tak pri veľmi drahej dekorácii vodopádu...“). Fraser je nielen silný dramatický herec, ale má i obrovský komediálny talent. Ostatní v jeho dravej one man show (Mannová, Church, Benrubi) nemajú šancu, ale vôbec to neprekáža, skôr naopak. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

Žiji ve světě, který neustále někam spěchá a stejně nic nestíhá. Možná proto by nebylo od věci, kdyby mne v poklidu vychovaly opice, wrestling bych cvičil se lvem, psychiatrickou praxi bych prováděl na zamindrákovaných opičkách a pro zábavu bych nechal aportovat slona kmeny stromů. Samozřejmě by mi přitom občas chyběla nějaká ta samice mého druhu, ale George z džungle je jasným důkazem toho, že podobné problémy se snadno vyřeší. Já se přitom vždycky pobavím a navíc poučím - opičí technika svádění mi už jde skoro stejně dobře jako královi džungle a v houpání na liánách atakuji pozici světové dvojky. Ještě trochu tréninku, internet do chatrče a v civilizaci mne už nikdy nikdo nepotká. ()

Estrellita 

všetky recenzie používateľa

"George, George, George from the jungle!" Zabijte mě, ale nemůžu jinak než 5*. Vždycky když se kouknu na Krále džungle, zas a opět se královsky bavím! Znám tenhle film už hodně dlouhou dobu, ale při každém dalším shlédnutí si člověk všimne nové hlášky nebo dalšího skrytého významu a smích se dostavuje znova a znova... Výborný Brendan Fraser, příjemná Leslie Mann, dále sečtělá mluvící opice, slon, který aportuje, kleptomanský tukan, sympatičtí zloduchové a jejich hádky s vypravěčem příběhu... ("Ty ses hádal s vypravěčem?" - "On si začal!" ) Film toho může nabídnout opravdu hodně, ovšem pokud ho neberete vážně. Prostě kravinka, která neurazí, naopak skvěle pobaví! :) ---> ("ÁááÁÁáááÁÁááá!!!" ) ()

suzanne1997 

všetky recenzie používateľa

Můj komentář nebude dlouhý, protože tenhle film mě naprosto dostal, nebyla tam snad ani jedna chvíle, kdy bych se nesmála, opravdu výborná komedie a na zpestření sobotního večera či nedělního odpoledne výborný film. Vřele doporučuji, protože dle mého názoru si zde každý najde nějaké místo pro zasmání. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (17)

  • Opičku Crystal (malpa kapucínska) si jej tréner adoptoval, keď mala len 2,5 roka. V tom čase vraj bola veľmi agresívna, no jemu sa ju podarilo skrotiť. Meno dostala po speváčke Crystal Gale. Obaja spolupracovali dlhých osem rokov v jednej šou, kým sa opičke nepodaril prelom a dostala rolu vo filme George, kráľ džungle. Odvtedy jej hviezda len stúpala. Je držiteľkou zvieracieho Oscara. Videli sme ju už v 25 filmoch, vrátane Vo štvorici po opici (2009), Vo štvorici po opici 2 (2011) či Noc v múzeu (2006) a jej tréner Tom Gunderson hovorí, že je to Angelina Jolie medzi opicami. (krasomama)
  • Snímek byl natočen podle stejnojmenného komiksu Dana Olsena. (Terva)

Reklama

Reklama