Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Deunan, mladá válečnice a Briareos, veterán kyborg-válečník, jsou oba partneři a milenci. Jakožto členové E.S.W.A.T. elitní speciální jednotky, která hlídá Olympus, jsou povoláni, když se objeví nějaký problém. Dva bojovníci najdou svůj vztah, který je testovaný novou cestou pomocí příjezdu nového člena do jejich řad. Tím je experimentální Bioroid Tereus. (KoubaX)

(viac)

Recenzie (67)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý animovaný akčný sci-fi film, ktorý je pokračovaním slušnej jednotky. Má celkom dobrý príbeh, ktorý sa nesie v podobnom duchu ako predchádzajúci diel, takže opäť v budúcnosti spolu žijú ľudia a čiastoční cyborgovia, ktorých zranenia boli nahradené mechanickými časťami. Výborná policajtka, špička vo svojom odbore, ktorá svojho partnera nechce za žiadnu cenu meniť, ale práve je zranený a tak dostane za úlohu odskúšať v akcii nový typ, ktorého pozná už z minulosti. Síce táto trojica sa až tak moc nemusí, ale vzájomné nezhody musia skončiť, lebo práve niekto získava kontrolu nad mysľami rôznych ľudí a tak musí trojica spojiť svoje sily a zakročiť proti tejto veľmi nebezpečnej hrozbe. Spracovanie je celkom slušné, toto pokračovanie na rozdiel od jednotky už skôr vsadilo na jednoduchosť, čo mu aj prospelo, dej nie je zbytočne prekombinovaný, ale správne dynamický a celý čas sa na to dobre pozerá. Akcie je tu pomerne dosť a som s ňou nadmieru spokojný. Tvoria ju hlavne rôzne prestrelky, ktoré sú obsahovo a aj vizuálne veľmi dobre zvládnuté, poteší aj mnoho výborných spomaľovačiek, na akciu je tu rozhodne radosť pozerať. Len škoda, že tou najlepšou je hneď prvá akcia. Spokojný som aj s postavami, hlavné duo ostalo nezmenené, nesklamú ani nové postavy, tu nie je problém. Animácia je tu o triedu lepšia ako v jednotke, opäť skvelo vyzerá prostredie, aj rôzna technika, ale na postavách to vidno najviac, vizuálne je to veľmi dobre zvládnuté. Appleseed Saga: Ex Machina určite nepatrí medzi to najlepšie, čo sa dá v tomto žánri nájsť, ale aj tak je to vydarená akčná zábava s dobrým vizuálom. 74% ()

M.Macho 

všetky recenzie používateľa

Mnohem větší maglajz než první díl - Ex Machině se však právě musí nechat ta šílená, obrovská pastišovost. Dalším velkým kladem je pozměněná, již celo rendorovaná grafika (nechci však směšovat ani porovnávat s 1. dílem - oba mají něco do sebe). Dvojka je také více roztříštěná a jsou to spíše úchvatné segmenty, obrazy než kompaktní, lineární struktura dávající smysl. Všechno se vším, ale přesto něco z toho... Víc zbraní, víc cyborgů, víc...zběsilé?... ()

Reklama

klerik 

všetky recenzie používateľa

Lepšie ako jednotka. Opäť úžasná lavína krásnej akcie a obyčajného scenára... aj keď tentoraz mal príbeh originálnejší nádych (vďaka emóciam som mal normálne až chuť zamyslieť sa...) a až kdesi za polovicu naňho tvorcovia rezignovali. Povedzme si otvorene - už názov Appleseed je bravúrnou variáciou na GHOST IN THE SHELL... predsa len však nejde o konkurenciu, skôr je to alternatíva pre publikum, ktoré nestrávilo umeleckosť GITS 2. Ľahko pochopiteľná zápletka a neprestávajúci pohyb ma nútia dať opäť štyri hviezdy, aj keď je to len "štandardne kvalitné akčné aninme"... o kúsok lepšie ako VEXILLE... ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Oproti nemastnej, neslanej prvej časti, appleseed sága prešla kompletnou renováciou. Postavy už nie sú tak hlúpe ako boli, animácia je o stotinu lepšia a takisto hudba je viac pompéznejšia a živšia. Akčné scény doslova dýchajú novátorstvom a neustále je na ne radosť pozerať. Detaily mesta sú precíznejšie a prostredie alebo pozadie ak chcete je detailnejšie ako u jednotky. Rovnako v scenári nenájdeme toľko klišé a naivných hlášok ako tomu bolo v prvom diele. Je vidno že sa jedná o 180 stupňové zlepšenie a že Appleseed ex machina je konečne to pravé orechové animé na aké som sa tešil v kontexte s prvým dielom ale dostalo sa mi ho až v druhom. Rovnako ako v prvom filme aj tento neprichádza s originálnym príbehom , ale jeho znázornenie utopickej budúcnosti, ktorá sa vplyvom prístrojov , ktorý ovláda ľudí a kyborgov, mení na mesto mŕtvych - pretože ovládaní nemajú ďaleko k Romerovým zombiekom. Viac menej sa vracajú všetky staré postavy a pribúda pár nových. Dievčatá sú krajšie :) a muži svalnatejší. Konečne hýbu ústami tak ako rozprávajú a celkovo na mňa film pôsobil ako skvelá akčná sci- fi oddychovka, pri ktorej sa nezaprie že ju produkoval akčný král John Woo. pre mňa po jednotke príjemné prekvapenie, ku ktorému sa v dohľadnom čase vrátim. A dejová línia medzi Deunan a Briareosom bola neskutočne dobre napísaná. a ich vzájomné handrkovanie s Tereusom bolo úsmevné. takže Two Thumbs Up! ()

mandelbrot 

všetky recenzie používateľa

Vykrádačka a splácanina všeho možného od Matrixu a Advent Children až po Resident Evil. Jinými slovy, originalita se rovná nula. Příběhově naštěstí není k smíchu tolik jako třeba Vexille, ale nebýt slušně provedené akce, byl by to stejně celkově průšvih. Akční scény jsou prostě jediným tahounem nového Appleseed a když člověk příliš nepřemýšlí o ději, jedná se o velice příjemné pokoukání, obzvláště pak v HD. Nářezovosti již zmíněných Advent Children ale Ex Machina zdaleka nedosahuje. ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama