Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tragikomédia zo súčasnej Bratislavy o rozpade vzťahov a hodnôt, o miznutí elementárnej slušnosti z nášho života. Sympatickí a úspešní štyridsiatnici sa v zajatí každodennej banality s ľahkosťou a šarmom – akoby mimovoľne – dopúšťajú drobných podrazov, klamstiev a nevier, až sú náhle konfrontovaní s neúprosným odhalením. Autor s jemnou iróniou a humorom zachytáva rôzne bizarné, smutnosmiešne, provokujúce i nebezpečné pokusy ako prekryť utajované pocity úzkosti a nespokojnosti s osamelým, vyprázdneným životom. A pritom niekde celkom blízko nich uteká pred skutočným násilím nelegálna imigrantka z Arménska...

Majiteľ prosperujúcej firmy Viktor náhodou zachráni mladú ženu pred utopením. Vysvitne, že zachránená Mia len experimentovala s fotografovaním svojho autoportrétu vo vlnách Dunaja. Ženatý muž sa do nej zamiluje, hoci študentka fotografi e žije s výstredným muzikantom a ošetrovateľom laboratórnych zvierat Konzim a je pritom aj rebelujúcou dcérou Viktorovho priateľa z mladosti Patrika a jeho ženy Bibi. Hlavný hrdina sa zapletá do nerovného vzťahu stále viac, zatiaľ čo jeho osamelá, bezdetná manželka, bývalá lekárka Karla hľadá východisko z depresie, ktorú jej komplikuje oddané dvorenie neúnavného Valéra ako aj kleptomanské výstrelky problematickej mamy, snažiacej sa takto upútať jej pozornosť. Viktorov únik zo zabehaných vzťahov potvrdzuje aj odchod obchodnej partnerky, niekdajšej milenky z firmy. A tak sa mu postupne „zosúva“ jeho schizofrénny život až po nečakane definitívne finále... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (103)

angel74 

všetky recenzie používateľa

O tom, že jsou ti čtyřicátníci sypmatičtí a úspěšní, by se dalo hodně pochybovat, stejně tak jako o kvalitě téhle tragikomické vztahovky. Nicméně nelituji času, který jsem jí věnovala, i přesto, že několikrát sklouzla do hlubin trapnosti. Člověk si totiž při jejím sledování uvědomí, jak neskutečně malicherní někdy jsme a jak dokážeme nesmyslně lpět na absolutních zhovadilostech, jež jsou úsce spjaté se současným divným fungováním společnosti. (50%) ()

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Ani nemusím nijak přihlížet k tomu, že režisér je v oblasti celovečerního filmu debutantem. Natočil to totiž opravdu výborně. Stejně povedené je i obsazení, hlavně krásná a talentovaná Táňa Pauhofová, pro niž mám ostatně slabost. Proč tedy jen tři hvězdičky? Protože je tu ještě scénář, který se chvílemi drží, ale občas sklouzává do kvalitativně mnohem nižších pater. ()

Reklama

Radko 

všetky recenzie používateľa

Chlap v rozpuku síl a splnených ambícií potrebuje súložiť. Neustále. Znudená manželka takto zaneprázdneného podnikateľa túži po osviežení v podobe dieťaťa alebo práce. Mladá umelkyňa zas po skúsenej náruči oťukaného matadora. Dráždivé korenie iného dlhodobého vzťahu dodá prezlečenie za inštalatéra (copyright Samotáři). Mladí nezávislí umelci nihilisticky a bombasticky hazardujú zo životom. Utečekyne z Arménska sa spamätávajú z hrôz občianskej vojny na neveľmi vábnom, ale mierumilovnom Slovensku. A vernisáž nádejnej fotografky sa nesie v znamení šoku, vystrihnutom z Playboyovej show o vlastných príbuzných. Kopa nesúrodo popremiešaných téz opatrného bulváru, niečo ako klebetníček v kaviarni. Plný nezvládnutých dialógov a krčmového humoru nižšieho štandardu. Stačí to na plnohodnotný zážitok? Zdá sa že väčšinou áno (čsfd-66%), aj na verejnom premietaní sa film dočkal vysokej návštevnosti a búrlivého potlesku. Hudba síce bola skvelá, Janžurka v úlohe kleptomanky tiež, potešili aj známe bratislavské lokácie, len nakrútené boli tentoraz akosi sterilne (napr. aj oproti podobne zlému, ale o poznanie atmosférickejšiemu filmu Zostane to medzi nami). Vytvorenie lesklého farebného magazínu bez kazu sa vydarilo, lenže výsledok postráda zmysluplný dej aj atmosféru. To nezachránia ani dobrí herci a snaha o kvalitnú formu. ()

majo25 

všetky recenzie používateľa

Znova sa ukazuje, že slovenskí autori majú problém natočiť moderný film o modernom svete. Modernú dobu hľadajú v sexe, nevjazaných vášňach a vulgarizmoch. Naštastie užívatelia csfd zaradili tento film presne tam, kam sa s tou ich pofidérnou modernou tematikou autori môžu strčiť - do priemeru. 1* navrch za kvalitnejšiu technickú a hudobnú stránku. Hodnotenie: 55% ()

JANARYBA 

všetky recenzie používateľa

Nevím, jestli to bylo mojí nesoustředěností, ale byla jsem půl filmu naprosto zmatená, kdo je kdo , přestože tam vlastně jde jen o 2 manželské páry a pár milenek hlavního představitele. Když jsem si pak pustila začátek znovu, bylo mi vše naprosto jasné. Tím pádem i stouplo hodnocení nejmíň o jeden bod. Takže nevím, jestli jsem tele já, nebo to bylo nepřehledně udělané. Jinak rychlé vyřešení krize středního věku (milenky) pomocí granátu by mohlo být pro spoustu opuštěných manželek inspirativní.... ()

Galéria (25)

Reklama

Reklama