Reklama

Reklama

Leonarda, syna majiteľa malej čistiarne z brooklynského Brighton Beach, po rozchode so snúbenicou sužujú depresie a samovražedné sklony. Počas večere u svojich rodičov s rodinou otcovho obchodného partnera sa zoznámi so Sandrou, ktorá sa do neho už dávnejšie zamilovala a chcela by s ním stráviť zvyšok života. Hoci nie je Leonardovi nijako ľahostajná, predstavuje pre neho skôr únik pred úzkosťou z predchádzajúceho vzťahu. Úplne osudovým sa pre mladíka stane stretnutie s novou susedkou Michelle, lenže jeho nesmelosť a nerozhodnosť mu nedovoľujú, aby jej vyjavil svoje city. Michelle berie Leonarda ako kamaráta, takže sa mu zverí so svojím vzťahom k ženatému spolupracovníkovi, ktorého zase ona bezhranične miluje. Leonard síce začína plánovať spoločnú budúcnosť so Sandrou, ale neprestáva myslieť na Michelle. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (200)

andrii 

všetky recenzie používateľa

Srdce na rozcestí v bouřlivých výšinách času lásky. Volný pád do peřin zamilovanosti. Pomíjivost vztahu. Rozervaně něžný neklid a citlivost Joaquina Phoenixe, jenž je "obklíčen" jednou ženou, se kterou spí a o té druhé sní. Nesmělé jiskření a sympatické oťukávání mezi ním a Vinessou Shaw. Phoenixova ztráta půdy pod nohama, když spatří záhadnou Gwyneth Paltrow, onu nevyzpytatelnou bella donnu. Rty slasti těch správných milenců splynuly a daly šach mat hlasu pokušení v prozření rozumu citů. ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Žiadna rozprávka o takmer dokonalých vzťahoch, ružiach bez tŕňov a šťastných spoileroch. Keď som išiel pozerať Milencov prvýkrát, pojem americký romantický film pre mňa znamenal pohľad na plesnivého Toma Hanksa a peroxidovú blondínu, ako sa bodro prechádzajú po Central Parku. Nemal som vtedy ešte moc skúseností s nezávislou tvorbou, ktorá sa neštíti tento žáner častovať výrazmi ako úprimný či civilný. A tak som bol pochopiteľne prekvapený z nasledovného. Hlavný nehrdina hneď na začiatku neúspešne spácha samovraždu. Rodičia pri ňom chvíľu síce chodia po špičkách, ale potom mu navrhnú zoznámiť sa s jednou slečnou. No jeho zaujme iná, koketa zo susedstva, ktorá je snáď všetkým a všetkých, len nie bezpečnou voľbou. To je mu však úplne jedno, pretože ako všetci vieme, v citoch si človek nevyberá, neuvažuje logicky, je schopný vstúpiť do rieky, kde naňho serú všetky ryby, vždy znova a rád, či pokojne si pofajčievať v horiacom kresle. Človek je proste kokot, keď rozmýšľa orgánmi od krku dole, svet mu to vždy vie dať patrične najavo, tento film je o tom a preto ma zaujal. P.S.: Tento komentár bol najprv vytvorený do diskusie Dostaň svůj fýdbek, no teraz mi napadlo ho zverejniť na protest proti avízovanej cenzúre na čsfd ako z POMOcnej školy. ()

Reklama

freddy 

všetky recenzie používateľa

Bohužel tenhle film má jednu velkou chybu. Milenci jsou totiž velmi roztahaný film, který se k tomu vyvrcholení blíží tak nějak opravdu pomalým hlemýždím tempem, přičemž někteří diváci by klidně mohli usnout, než se ten film ke svému cíli vůbec dostane. Skoro mi to připadá, jako by tvůrci neměli dost nápadů, tak to schválně natahovali a zpomalovali, aby se dostali na nějakou solidní délku filmu. A bohužel toto velmi pomalé tempo jinak velmi atraktivnímu a zajímavému příběhu opravdu dost ubližuje, což je veliká škoda, protože jinak bych neměl k Milencům žádnou výhradu. Je zde totiž zajímavě popsané dilema, co dělat, když muž nemůže zavadit o lásku a najednou se objeví hned dvě dívky, které mají zájem o vztah. Co bych udělal já na místě hlavního hrdiny mi bylo jasné ihned, jakmile jsem spatřil atraktivní Vinessu Shaw. Ale kdyby se hlavní hrdina rozhodl hned, tak by ten film skončil pár minut po svém začátku. A jak už jsem naznačil, příběh je to atraktivní, docela zajímavý a velmi dobře koukatelný, a nebýt toho roztahaného tempa filmu, tak bych neváhal s nadprůměrným hodnocením. Takhle bohužel chtě nechtě musím film označit za průměrný, avšak s docela zajímavým dějem. Takže celkově hodnotím průměrnými třemi hvězdami, což je opravdu docela škoda, ale tvůrci si za to mohou sami. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Filmové naplnenie úvodnej slohy textu skupiny Zóna A k pesničke Prečo je život taký?: "Igor má rád Evu, Eva jeho nie a tak preto Igor, stále smutný je. Eva chce mať Vojta, Vojto Evu nie a tak preto Eva, stále smutná je." Rozuzlenie smeruje k zmiereniu a vyrovnaniu sa s daným stavom. Blonďatá suseda zároveň predstavuje typickú ženu - rusalku, využívajúcu do neho zaľúbeného muža ako spovedníka, poslucháča a radcu pri riešení jej životných kríz, tráum a vnútorných konfliktov. Takéto typy žien s oddanými zaľúbenými spovedníkmi nič mať nechcú, slúžia im len ako záloha pre prípad obveselenia, keď frajera nieto (kino, kaviareň, zábava) a zároveň ako prostriedok na zvýšenie sebavedomia. ()

peiton 

všetky recenzie používateľa

Naposledy som mala možnosť si pozrieť na základe docela pozitívnych referencií a solídnemu hodnoteniu túto ,,neuveriteľnú" nie tak docela dramu ako píšu.Moje hodnotenie vychádza zo zážitku z celého filmu,ktorý sa rovnal nulovému zážitku.Bola to jedna dlhá nudná prechádzka ošumelým, staromodnym prostredím Brooklynu,dotvorené komornou atmosférou...A nechýbali ani nezáživné dialogy.Zbytočná dráma,ktorá sa navyše nekonala.žiadna pointa,ľahkopredvídateľný dej,..Ku koncu som myslela,že to neustojím a zaspím na mieste,no zvedavosť mi nedala, radšej som mala poslúchnuť vnútorný hlas.Ponevač, níbrž, protože,jelikož by som sa už k tomuto snímku už nikdy viac nevracala. ** hviezdy za Phoenixa a Paltrow, v opačnom prípade píšem odpad! a pruser ako mraky :) Ach využiť tak produktívnejšie ten čas strávených pri takejto hrôze.Skôr by som zaujala a mala úspech s 50-tymi sivými tričkami ako s týmto tu.Panebože ak ma chcete zabiť a unudiť k smrti pustite mi toto :)) ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (11)

  • Film sa odohráva v prevažne ruskej židovskej štvrti Brighton Beach v New Yorku, rovnako ako Grayov úplne prvý film Malá Odessa (1994). (Arsenal83)

Reklama

Reklama