Reklama

Reklama

Leonarda, syna majiteľa malej čistiarne z brooklynského Brighton Beach, po rozchode so snúbenicou sužujú depresie a samovražedné sklony. Počas večere u svojich rodičov s rodinou otcovho obchodného partnera sa zoznámi so Sandrou, ktorá sa do neho už dávnejšie zamilovala a chcela by s ním stráviť zvyšok života. Hoci nie je Leonardovi nijako ľahostajná, predstavuje pre neho skôr únik pred úzkosťou z predchádzajúceho vzťahu. Úplne osudovým sa pre mladíka stane stretnutie s novou susedkou Michelle, lenže jeho nesmelosť a nerozhodnosť mu nedovoľujú, aby jej vyjavil svoje city. Michelle berie Leonarda ako kamaráta, takže sa mu zverí so svojím vzťahom k ženatému spolupracovníkovi, ktorého zase ona bezhranične miluje. Leonard síce začína plánovať spoločnú budúcnosť so Sandrou, ale neprestáva myslieť na Michelle. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (200)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Priznávam, že presladené a nereálne romantické filmy, to nie je nič pre mňa. Ale reálna romantika zo života s poctivou psychológiou postáv, bez nejakých ťažko uveriteľných zvratov, to vždy môžem. Po výbornom Núdzovom východe s C. Winslet, tu je niečo z podobného súdka a s takým hereckým esom, akým je J. Phoenix, som si film nenechal újsť. Celý film je trošku v pochmúrnom duchu, obraz s vyblednutými farbami, ale aspoň zopár úsmevných momentov tu je. Pobavila ma tanečná Phoenixova vsuvka na diskotéke, hotový robocop... Najviac si cením to,ako sa tento film výrazne odlišuje od sladkých romantických filmov, akých ročne vznikajú desiatky. V kútiku duše dúfam, že si J. Phoenix rozmyslí svoj odchod a vráti sa k filmu, pretože by mi fakt chýbal. Takmer každý film s ním je zážitok. 80%. ()

Kryšpín 

všetky recenzie používateľa

Milujeme filmy. Některé více, některé méně. A protože jich je strašně moc, musíme mít i filmové milenky. :) Jedním z nich se stalo tohle drama "Two lovers". Obsahuje v sobě něco zvláštního. A strašně moc mě známého z osobního života. Možná proto jsem to celé procítil a absolutně chápal postavy ve filmu. Joaquin Phoenix je sympaťák ve svém slova smyslu, ale získal si mě. Občas mi připomíná stále ještě dítě, které je plaché a neví co si v daných situacích počít, ale díky skvělému scénáři to odehraje bravurně. Škoda, že je to jeho poslední velká role a začne se věnovat hudbě. Mrzela mě snadná předvídatelnost děje, ale přesto jsem rád, že to skončí tak, jak to skončí. ()

Reklama

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Takovy vlastne nicim zajimavy a nic noveho neprinasejici romanticky drama, na ktery se ale celkem dobre kouka, protoze je slusne natoceny a obsazeny. Pribeh je ale jinak dalsi variace na vztah mezi chlapem a zenskou, kdy on ma pritelkyni, ale mysli na jinou, ktera ho ale bere jako kamose a taky nekoho ma. Proste typickej vztahovej film. A vlastne se tu ani nic jinyho nedeje a ke konci uz filmu precejen dochazi dech, protoze proste nema co nabidnout. A i ten konec je takovej lehce pitomej. Aspon, ze tu je silna herecka sestava v cele s Phoenixem, kterej hraje takovyho lehce rozsrackovanyho typka, pak tu je problemova sousedka v podani slusny Paltrow a sympaticka Shaw. Nekde sem cet, ze ve filmu bude odvazna scena s Gwyneth, jestli si teda film bude nekdo poustet kuli tomu, tak upozornuju, ze to je jeden zaber na jedno prso z dalky. Celkove sice dobre natoceny a zahrany drama, ale nic extra. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Tento film ma naozaj veľa zaujal, pretože je to presne zo života, nebol to žiadny slaďák, žiadna nezmyselná romantika ako kopa presladených romantických filmov. Toto bola jednoducho realita. Aj keď bohužiaľ smutná. K príjemným momentom snímky patrí aj jej atmosféra. Dej sa odohráva v minimálnom rozpätí prostredí, byt Kraditorovcov je ale príjemný a autentický a ulice Brooklynu majú tiež svoje čaro. Celkový dojem dotvára síce skromný, ale vkusný soundtrack. Navyše herecké obsadenie je skvostné. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

SPOILERy! Hovoril som si, že to môže mať len tri konce. Cynický happy end (?), kde by odišiel s Michelle, ublížil všetkým ostatným, a odo mňa dostal plnú pálku. Tuctový smutný koniec, keď by ho Michelle nechala a on spáchal samovraždu, alebo to proste zabalil, čím by celý film degradovali o triedu nižšie. A potom ten zrealizovaný smutný happy end, ktorý bol svojim spôsobom pekný a vlastne aj originálny. Lebo slovami klasika; Len blbci majú šťastné vzťahy. A som s tým vlastne spokojný a pri flaške červeného by som možno išiel ešte aj vyššie. Ale len ten prvý koniec by bol ozajstná udalosť. Čo sa týka mňa, Sandra je príťažlivejšia fyzicky, aj povahovo, ako nejaká zdrogovaná hysterka z vyššej triedy. A bolo to teda napísané tak, že to nebola láska, ale crush, aj keď si hlavný hrdina myslel opak. Alebo bola Michelle len naozaj tak plochá. 85%, Phoenix jeden z naj výkonov kariéry, ústredná melódia krásna. ()

Galéria (33)

Zaujímavosti (11)

Reklama

Reklama