Reklama

Reklama

Bezhlavý jazdec

  • Česko Bezhlavý jezdec (viac)

Netušia, že už o chvíľu môžu stratiť hlavy. A to doslovne!  V zapadnutom farmárskom mestečku Wormwood raz za sedem rokov na Halloween prichádza k príšerným udalostiam. Objavuje sa totiž bezhlavý jazdec z pekiel a číha na obete, ktoré by obral o hlavy, aby si obnovil tú svoju. Partia mladých ľudí sa na sviatok vyberie na výlet, zablúdia a natrafia na temné mestečko Wormwood. Okrem toho, že všetci jeho obyvatelia pôsobia nanajvýš čudesne, netušia, že práve nastal deň, keď si bezhlavý jazdec vyťahuje svoj meč a hľadá vhodnú hlavu na sťatie. Komu z partie sa podarí uniknúť? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (40)

Gorehound 

všetky recenzie používateľa

Už režisérova prvotina Boo(2005) sa mi veľmi páčila(budem si musieť dať reprízu), a Headless Horseman to u mňa potvrdil. Anthony C.Ferrante je moja krvná skupina, tu krásne spojil len ľahko načrtnutý klasický príbeh o bezhlavom jazdcovi, prerobil ho po svojom a obalil ho v krásne halloweenskej jesennej atmosfére. Pridal vcelku sympatickú mládež a neostýchal sa ani veľmi dobrého slasheroidného gore. Parádne(nie len) dekapitácie, v dvoch prípadoch dokonca pocta legendám ako The Burning(1981) a Madman(1982), radosť pre každého old school slasher fanúšika. Samotný bezhlavý jazdec je urobený veľmi dobre, mestečko v lesoch a jeho podivné obyvateľstvo s tajomstvom, ktoré ich obklopuje samozrejme len pridáva na atmosfére. Ku koncu sa príbeh a tempo už trošku príliš "zašmodrchá" a tak trošku stratí dych, ale finále je celkom v pohode. Je to ale iba malá výtka ku inak skvelej nadprirodzenej slasher zábave. ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

A já byl spokojený! Zapomeňte na Ospalou díru, klasický příběh je přenesen do současnosti (trochu mi připomněl 2001 maniaků). Místo historické legendy (ze které se jen vychází) tu máme sympatický slasher. Skupinka sedmi mladých se na cestě za zábavou vydá zkratkou (njn, otřepané klišé, ale budiž) a skončí v městečku, kde už na ně čeká bezhlavý jezdec (společně s osazenstvem, co se páří mezi sebou, tudíž o zrůdy není nouze). A hlavy létají jedna radost! Sekera či kapota auta, to je úplně jedno. A také se dost střílí s náležitými doprovodnými rudými gejzírky. Jedinou slabinu bych viděl v laciných digitálních efektech, ale nebylo jich příliš, a proto je shovívavě přehlédnu. Tak nízké hodnocení si tahle zábavná vyvražďovačka nezaslouží. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Už keď som po úvodnom historickom prológu zbadal dodávku obklopenú bandou klišiodných mladistvých, vedel som ktorá bije. Prečo tam musí byť stále DODÁVKA?! No nič, ku samotnému filmu - každý teda vieme o čo pôjde, ak sa na začiatku filmu zjaví DODÁVKA, vzhľadom k názvu pôjde o nadprirodzený slasher, to jest bude sa tu sekať jedna radosť, krvička nám potečie jedna báseň a celková tuposť tu má deň otvorených dverí. Nemal som s tým problém, je to podradná hororová b-movie zábava, jedna z tých lepších ktorá sa vo východoeurópskom Hollywoode ( Rumunsko ) točila. ()

WANDRWALL 

všetky recenzie používateľa

Mnohokrát zpracované téma o bezhlavém jezdci, jak literárně tak filmově. A přece tenhle bezhlavý jezdec ví co dělá. A diváka trošku může i poděsit.... Amatérští filmaři si mohou klidně natočit sami film o bezhlavém jezdci, není to nic těžkého a na amatérských filmových festivalech mohou s dobře udělaným filmem zaujmout nudící se porotu... ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Partia mladých ľudí cestou na párty odbočí z plánovanej trasy. V časti malého, opusteného vidieka narazí na legendárneho "bezhlavého jazdca", ktorý každoročne, v deň osláv Halloweenu, neprestáva hľadať svoje obete. Ozaj sa mám k tejto teenegersko amatérskej sračke s množstvom idiotských hereckých výkonov a dialógov seriózne vyjadrovať? Jedna ★ za občasne nápaditý spôsob vrážd, lebo gore a efekty sú miestami tak realistické, ako nenávratný úver od vašeho zamestnávateľa. Druhá za snahu, lebo aj to sa cení. Horor pre nenáročných a veľmi unudených, ktorí v danom momente nemajú do čoho "pichnúť" - 35%. ()

Galéria (23)

Reklama

Reklama