Reklama

Reklama

Arogantný a sebaistý Ludo Decker (Til Schweiger) je berlínsky bulvárny reportér a denne spolu so svojím fotografom Moritzom (Matthias Schweighöfer) sleduje hviezdy a hviezdičky, aby o nich prinášal najnovšie informácie i klebety v denníku Das Blatt. Svoju prácu často využíva aj na nadväzovania krátkodobých sexuálnych extempore. Samozrejme, že obaja novinári nemôžu chýbať ani vtedy, keď chce Wladimir Klitschko požiadať Yvonne Catterfeldovú o ruku. Keďže paparazzujú, snažia sa zostať neviditeľní. Lenže stane sa niečo neočakávané – Ludo prepadne sklenenou kopulou reštaurácie, kde sedia snúbenci so svojimi priateľmi. Padne rovno do torty a na sebe nemá nič okrem kúpacieho plášťa. Je jasné, že incident sa dostane až pred súd, kde Ludovi naparia odpracovať tristo hodín v družine mládeže. Tam sa Ludo zoznámi s vedúcou Annou Gotzlowskou (Nora Tschirnerová). Anna vyrastala s Ludom v rovnakej štvrti a on ju v detstve často hneval a vysmieval sa jej. Teraz však nastal čas na jej pomstu – môže ho poverovať tými najnepríjemnejšími úlohami, aby si kalich trpkosti vypil až do dna. Ludo nemôže ani ceknúť, pretože by sa jeho podmienka zmenila na tvrdú basu. Ani tu si však nedá pokoj s aférkami a vyspí sa napríklad aj s nymfomanskou matkou jedného z detí. Postupne sa však medzi Ludom a Annou napätie uvoľní, začína sa rozvíjať vzájomná náklonnosť. Keď sa Anne nevydarí schôdzka s mužom, zazvoní u Luda, a nechá sa utešovať. Skončia spolu v posteli a Anna sa nádeja, že by sa z toho mohlo vyvinúť aj čosi viac, ale dožije sa sklamania. Ludo až neskoro zistí, že mu na Anne vlastne veľmi záleží. Podarí sa ju o tom presvedčiť? (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (107)

Sundance.cz 

všetky recenzie používateľa

Od německé produkce jsem nečekal hodně, ale ani málo. A ouha jaké to překvapení. Zajíček bez oušek je film, u kterého jsem se vážně nenudil. Míst k zasmání tam bylo dost. A takových romantických komedií je v poslední době málo. Asi ve 3/4 filmu se dal děj ukončit romantickou scénou a bylo by to na výtečnou, ale Til Schweigeren šel ještě dál. Uvidíme, co nám přinese Kuře s ušima. Za mě 85 %, bravo. ()

darkreider 

všetky recenzie používateľa

Čakal som príjemnú romantickú komédiu a dostal som tento paskvil. Dobré vtipy spočítam na jednej ruke a o logickom uvažovaní postáv si môžem nechať zdať. Jednosmerné zameranie "hurá kozy" ma teda moc nebralo a romantika nemá moc vysokú úroveň. Schweiger to tentokrát prestrelil a ešte jasnú 85 minútovku natiahol na dve hodiny. To ma fakt nebaví. ()

Reklama

bouncer 

všetky recenzie používateľa

Zajímavá romantická komedie od našich západních sousedů. Til Schweiger si nebere za vzor romantiku v podání červené knihovny, tak jak jí jeho kolegové z Německa často exportují, ale vzhlíží spíše k těm krásným anglickým komediím o lásce ale bohužel i k těm méně povedeným hollywoodským. Přináší tedy film, jehož příběh je až tragicky okoukaný (namyšlený proutník-bulvární novinář a sympatická nešikovná ošklivka, která se do něho zamiluje...bleh), ale fanouškovi žánru to asi vadit nebude. Ale musím ocenit, že humor je trochu drsnější a několikrát mě film opravdu pobavil. ()

Makky 

všetky recenzie používateľa

Neskutočne nevyrovnané. V prvej polovici sa zajkovia hrajú na infantilnú komédiu s maximalizáciou trapnosti, kde nie je hlavným hrdinom dôvod fandiť. Sú nezaujímaví a tak trochu aj lezú na nervy. Film som pozeral na odporúčanie a s vedomím, že je to "pohodový romanťák", som absolútne nerozumel tomu, kde má tá romantika byť. No v druhej polke sa tá nepodarená teenage komédia zmenila na príjemnú romantiku, kde zrazu ústredné duo chytá úplne iný rozmer a zajkovia sa ocitli zrazu tam, kde mali byť celý film. Napriek tomu, že ma film bavil až od polovice a že som ho pozeral na dva krát, to vidím na lepšie tri hviezdy a veľmi rád si pustím aj pokračovanie. ()

rikitiki 

všetky recenzie používateľa

Možná fakt, že se podstatná část filmu odehrává v mateřské školce, svedl scénáristu k tomu, že i charaktery dospělých odpovídají spíše dětskému chování. Anebo mateřská školka byla poslední ucelené vzdělání, které scénárista získal. Jak jinak si totiž vysvětlit, že se hrdinové chovají přihlouple dětinsky a vedou spolu zcela pomatené dialogy? K tomu ještě musíme přidat trapné berličky, které děj postrkují násilně dopředu, jako například "náhodně" otevřené dveře do bytu, takže hlavní hrdince nic nebrání spatřit svou lásku v posteli s úplně jinou ženou. Nebo scéna vyznání, kdy to podstatné sdělení vždy znovu přehluší lodní siréna - to bylo snad inspirované Smoljakovým povídáním o vodníkovi ve filmu Na samotě u lesa. Hrdinka se na první rande obleče a namaluje jako modelka, ale na filmovou premiéru, kde ji čeká pózování na červeném koberci, si vezme svetřík se zvířátky a snad dokonce ještě poblitý od dětí z mateřské školky... ____ Ostatně i láska mezi ústřední dvojicí vypukne zcela nesmyslně, u obou z páru se projeví najednou jako zásah z čistého nebe, když teprve scénu předtím si byli lhostejní, nebo se i nesnášeli. ____ Kladem snímku jsou sympatičtí herci, závěrečná pomsta taxikáři a dva dialogy - jeden o nezávazných vztazích a druhý o intimnostech - ty bych, kupodivu, i podepsala, ale jinak je to jen plácání do vody. /16. 12. 12./ ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (10)

  • Spoločnosť Newmarket Entertainment naplánovala americký remake pod názvom "Rabbit Without Ears" na rok 2012, teda len päť rokov po premiére originálu. (Karush)
  • Snímka sa po premiére dostala na 8. miesto v rebríčku najúspešnejších nemeckých filmov od roku 1968. (Karush)
  • Scéna s Matthiasom Schweighöferom a Norou Tschirner na červenom koberci bola natáčaná na skutočnej ceremónii - nemeckých Bundesfilmpreise. (Karush)

Reklama

Reklama