Reklama

Reklama

Smrtiaca zbraň

  • Česko Smrtící zbraň (viac)
všetky plagáty
Trailer

VOD (1)

Starnúci bývalý policajt Matt Conlin (Steven Seagal) si vďaka svojej chorobnej hráčskej vášni narobil množstvo nepriateľov a obrovitánske dlhy, ktoré splatiť rozhodne nebude ľahké – presiahli už totiž milión dolárov! Keď však jedného dňa diskrétne skúpi akási tajná vládna organizácia všetky jeho dlhopisy, zdá sa, že sa naňho konečne opäť usmialo šťastie. Na oplátku za túto „láskavosť“ má Matt vypátrať zopár mocných kriminálnikov, ktorým sa vďaka ich hriešne veľkému bohatstvu až dosiaľ darilo stáť nad zákonom - a zlikvidovať ich! Nemá s tým v podstate žiadny väčší problém... No keď odmietne eliminovať skorumpovaného policajta, ktorého mylne považuje za čistého, je zrazu nútený pokúsiť sa prestrieľať na slobodu. Ocitne sa totiž v nezávideniahodnej situácii, v ktorej každý pohyb môže byť jeho posledným... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (103)

Deimos 

všetky recenzie používateľa

TV/// Obsazení 4/10 Děj 2/10 Hudba 5/10 Akce 3/10/// PLUS: Seagal jako nájemný zabiják (tedy záporná role), který neví na čí straně má stát je něco nového, hudba tomuto filmu dodávala alespoň nějakou tu atmosféru, a případná likvidace protivníků je jako za starých časů MÍNUS: tak slabí film už jsem dlouho neviděl, závěrečná přestřelka je nepřehledná a podivně natočená, Seagal neví na čí straně stát a divák neví ani na čí straně stojí, je to celkově nepřehledné, kvalita obrazu je hodně špatná, nudil jsem se./// Shrnutí: Steven "Sádlo" Seagal je tak svalnatý, že se ani nemusí krýt (nemá to pro něj cenu, protože se nevejde za cokoliv co by ho krylo) a rovnou vyráží vstříc přestřelce. A přitom počáteční nápad s postavou, který přišla o všechno a nemá na výběr je minimálně zajímavá. Natočeno je to ovšem způsobem, který vás znechutí a odradí od dalších filmů. A to jsem se přitom na tento film docela těšil./// Celkem 31%/// ()

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Ne a ne. Ani na opakované shlédnutí mě tenhle film nebavil. Má takový nijaký tempo, postavy nezaujmou. Jediný co zaujme je, že tu Seagal zkusil zahrát něco jinýho než obvykle a moc se mu to nepovedlo. Po stránce akce je to bída, bitky nic moc přestřelky divný i ta závěrečná na tom hřbitově hrozně fádní. Mimo Seagala to nevytrhl ani Henriksen. Hlášky taky slabota, takže za mě poměrně profesionálně odvedená velká sterilní nuda.15% ()

Reklama

Jino 

všetky recenzie používateľa

Tento Seagalův nový film mě moc nesedl. Je tam pár dobrých momentů, kde Steven bojuje, ale když střílí tak je to o ničem a bolí z toho oči. Ještě, že kamera aspoň při těch soubojích neuhýbala. Jinak děj a scénář je trochu zmatený, jak to koneckonců u posledních Stevenových filmů bývalo zvykem. Škoda, že film nepřínáší více akcí, zvláště toho kecání je tam zbytečně moc na to, aby film dokázal více zaujmout. Ale někdy jsem se docela pobavil, např.: Když padla slova na Stevenovo přirození. A jako vždy se tradičně bavím u přebalů na dvd a kazety - tady taky není současný Steven :-D, ale jen jeho kopie před cca 15 lety. Slabé, Zákon ulice se mi líbil víc - 40%. Jen takový dodatek - Steven pořád umí lámat ruky a s rychlostí dokáže odzbrojit nejednoho parchanta - takže bych ho určitě nechtěl potkat na ulici, když je pěkně namíchnutý. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Tak neviem. Keď to takto pôjde ďalej, tak Seagal bude musieť za pozretie jeho filmu rozdávať medaile. Film je klasika z rokov osemdesiatych a začiatku deväťdesiatych, odvtedy sa nikam nepohol. Akurát tak stlstol, zlenivel a namiesto hrania sa začal prechádzať s jedným jediným zamrznutým (nepoužíva botox?) výrazom na tvári a vychádzkovým krokom pripomínajúcim bojovníka suma po mozgovej mŕtvici. Dejovo je to typické klišé Seagalovského typu. On hrdina, trpiaci po nespravodlivom prepustení z polície, moralizuje a chodí po meste kde zjednáva na zákazku spravodlivosť guľkou do hlavy. Popritom sa príde na to, že jeho prípad súvisí s jeho prácou a tak to samozrejme dá na konci do cajgu. Záporák je nesympatická krivá držka pripomínajúca Buba z Forresta Gumpa (ale Buba bol krajší a stokrát sympatickejší). Ostatní herci vypadajú akoby ich vytiahli niekde z televíznej žumpy kde hnili 30 rokov. Kde sú tie časy, keď hrával s Trejom, Tommy Lee Jonesom, Crainom...? Asi sa už každý normálny herec bojí, že by sa pri Seagalovi a jeho filme mohol skompromitovať. A právom. Svetlou výnimkou je Machete (2010), ale tam hral našťastie iba druhé husle a celkom netradične rolu záporáka. Jediné čo sa z filmu dozvieme je to, že byť kňazom je rizikové povolanie (skoro v každej Seagalovke si to zlízne aj kňaz), že Seagal má rád bolesť (udržiava ho pri živote), že nevie hrať Texas Holdem, že je katolík, a že má veľkého vtáka. Jedno je isté, Seagal pozdvihol trápnosť na novú úroveň, kde sa už stáva celkom zábavnou. Napríklad v scénke, kde policajti v aute prenasledujú a špehujú Seagala, ktorý sa prechádza svojim vychádzkovým krokom po meste (3 km/h), pričom sú mu za zadkom tak 10 metrov a tvária sa hrozne nenápadne :). Preto tie 2*. 30/100 ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Pustit si tuto Seagalovku po jeho prvych styroch klasikach je dost sokujuci zazitok. A to Pistol Whipped patri medzi to lepsie z jeho srackoidneho video obdobia. Pritom, co sa týka velkoleposti, tak velmi nezaostava za jeho rannymi filmami. Jedna nahanacka, 2 väcsie prestrelky a par bitiek boli u Seagala standardom aj v jeho zaciatkoch. Hlavný rozdiel je v prevedeni. Seagal sice nikdy nepracoval so spickovymi rezisermi, ale rutineri na prelome 80/90 rokov mali o niekolko tried vyssi standard ako sucasni video beckari a na akciu bolo radost pozerat. Pistol Whipped sice netrpi bleskovym neprehladnym strihom a Seagal sa tentokrat snazil absolvovat väcsinu bitiek bez vyrazneho pouzita kaskaderov, ale choreografia je podstatne menej napadita, Seagal posobi unavene a je sterilne natocena. Takisto prestrelky pôsobia monotonne. A kratka nahanacka je vylozene k smiechu. Co prekvapi este viac, je ze nefunguje ani zapletka. Sice sa snazili Seagala stylizovat do ineho typu postavy ake bezne hrava, ale prilis mu to nesedi a Seagal posobi vylozene nesympaticky. Nema tu jedinu scenu v ktorej by posobil nejak impozantne a dialogy su totalne trapne. Napriek tomu vsetkemu sa bohuzial stale jedna o jeden z tych lepsich novodobych Seagalovych filmov. Co len svedci o tom ako strasne hlboko klesol a je mi to strasne luto pretoze dakedy davno patril medzi ultimativnych akcnych hrdinov. Dnes je uz nepouzitelny a dufam, ze sa mu nepodari dostat do ziadneho dielu Expendables. 5/10 v ramci Seagalovych videosraciek. 3/10 v ramci jeho klasik. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (7)

  • Pracovní název: Marker. (Stocki)
  • Natáčeno od 7.května do 1.června 2007. (Stocki)
  • V přestřelce na hřbitově na závěr filmu dojdou Stevovi (Mark Elliot Wilson) ve zbrani náboje, přesto na Matta (Steven Seagal) zvládne s prázdným zásobníkem ještě dvakrát vystřelit. (rublik05)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené