Reklama

Reklama

Smrtiaca zbraň

  • Česko Smrtící zbraň (viac)
všetky plagáty
Trailer

VOD (1)

Starnúci bývalý policajt Matt Conlin (Steven Seagal) si vďaka svojej chorobnej hráčskej vášni narobil množstvo nepriateľov a obrovitánske dlhy, ktoré splatiť rozhodne nebude ľahké – presiahli už totiž milión dolárov! Keď však jedného dňa diskrétne skúpi akási tajná vládna organizácia všetky jeho dlhopisy, zdá sa, že sa naňho konečne opäť usmialo šťastie. Na oplátku za túto „láskavosť“ má Matt vypátrať zopár mocných kriminálnikov, ktorým sa vďaka ich hriešne veľkému bohatstvu až dosiaľ darilo stáť nad zákonom - a zlikvidovať ich! Nemá s tým v podstate žiadny väčší problém... No keď odmietne eliminovať skorumpovaného policajta, ktorého mylne považuje za čistého, je zrazu nútený pokúsiť sa prestrieľať na slobodu. Ocitne sa totiž v nezávideniahodnej situácii, v ktorej každý pohyb môže byť jeho posledným... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (102)

Campbell 

všetky recenzie používateľa

Seagal skvěle pokračuje v sestupné tendenci, tentokrat mu ale konkuruje henriksen kterýho mám sice raději ale nechápu proč se pustil i do tohohle, příběh je jako vždy vykrádačka milionu dalších akčňáků, a celý to strašně pomalu utíká, malá role Ryanové potěšila, ale prostě to nemá moc dobrých světlých stránek, prostě pro mě lehký podprůměr, chtělo by to lepší roli pro Seagala. ()

Karamanlis 

všetky recenzie používateľa

Nepresvedčivé seagalovské klišé, na aké som už z posledných rokov zvyknutý... Steven je poriadne z formy, veľa zo svojho umenia tu neukázal a radšej sa púšťal do prestreliek než do súbojov muža proti mužovi. Rok 2008 mal Seagal slabý, určité zlepšenie našťastie prišlo o rok neskôr s filmami Ruslan a čiastočne aj The Keeper, ktoré som videl skôr ako Pistol Whipped. Mimochodom, nemôžem si pomôcť, ale počas ľúbostných scén s tajomnou černoškou mi Štefan pripadal ako slon na hodine baletu... ()

Reklama

Lateef 

všetky recenzie používateľa

Na začátek musím zdůraznit, abyste těch 60% brali s určitým dodatkem: chtěl jsem tím především vyjádřit viditelné zlepšení oproti předchozím Stevenovým filmům. Pistol Whipped je nejlepší ´seagalovka´ za posledních šest sedm let! Především má schopnějšího režiséra, který natočil koukatelné souboje, ten v nadzemních garážích je sice krátký, ale lokty se lámou, a ten na bowlingu je vrcholnou bojovou sekvencí filmu, má slušnou choreografii a hlavně není rozstříhaný na tisíce milisekundových záběrů, jak jsme byli doposud zvyklí. Ale kupodivu budu chválit dál: líbila se mi hudba, tvůrci se snaží o pěkné kamerové záběry a i Steven, ačkoliv je evidentně objemnější, se stále umí hýbat a i obstojně hrát. Slušně vyseknul ex-poldu, který se utápí v neřestech (alkohol, hazardní hry) a zanedbává svoji dceru. Příběh vlastně není až tolik důležitý, hlavní je, že celkově to všechno na mě působí lepším dojmem. Auta se sama neopravují v následujícím záběru, střílí se opravdovými náboji, kulky naráží do překážek. Lance Henriksen určitě nemá hlavní roli, objeví se všeho všudy na pět minut, ale jeho přítomnost potěší. Nečekejte nějaký obrovský Stevenův comeback, ale na druhou stranu film stojí podstatně výš, než předchozí počiny. Steven stárne a nějakého jeho hitu se pravděpodobně již nedočkáme. Vezměme tedy zavděk alespoň takovouto akčňárnou, kde lze našeho oblíbeného hrdinu vidět při souboji v celé jeho kráse a kde mají scény normální návaznost bez velkých logických chyb. Objektivně je to spíš mezi dvěma a třemi hvězdičkami... ale ta Stevenova ´jin-jang´ bunda je supr! ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Nový Seagal!! Lepší Seagal!! Ale pořád jen Seagal!! Jeho zářivé, hodně hubené a jediné slušné období z přelomu 80. a 90. let (Under Siege, Marked for Death) je nenávratně pryč. Pro tentokráte si oblékl kabát bývalého poldy, a nepříliš vzorného otce, aby se mohl prostřílet a místy i prolámat do finále. A na tom, že s ním vydržíte, má milý podíl holandský režisér Roel Reiné. V podivně kroužící kameře vysekl několik (na Seagala) zajímavých akčních sekvencí a člověk by si pomyslel, že by to mohla být důstojná tečka za jeho kariérou, nicméně zdá se, že se rodák z Michiganu nehodlá vzdát!! Budiž mu přáno.. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrá akčná dráma so Stevenom Seagalom, ktorá patrí medzi jeho horšie filmy. Má pomerne dobrý príbeh o bývalom policajtovi, ktorý má problémy s hazardom a kvôli nim je v ťažkých dlhoch, no všetko sa zmení, keď tajomný muž splatí všetky jeho dlhy, čím nad ním získa kontrolu a chce, aby zabíjal vplyvných členov zločineckých organizácií. Ale nanešťastie to výrazne ovplyvní aj jeho osobný život. Spracovanie nie je zlé, ale nie som s ním až tak moc spokojný. Zápletka síce v rámci žánru ponúka celkom slušný potenciál, ale nedarí sa ho ideálne využiť. Hlavným problémom je, že táto zápletka a postava sa k Seagalovi moc nehodia, kvôli čomu to nedokáže až tak utiahnuť, ako je u neho bežné, no aj celkovo tomu chýba ten správny náboj a osobnejší motív, takto mi to prišlo až príliš vlažné. Ale určite ani nemôžem len kritizovať, hlavne stredná fáza ma dosť bavila, no aj zvyšok je aspoň celkom obstojný. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom slušná. Súboje majú zaujímavú choreografiu, sú úplne prehľadne natočené, takže sa dá vychutnať každý chvat a páči sa mi aj výber prostredí, len škoda, že väčšinou sú krátke, nepôsobia až tak drsne, ako zvyčajne a pre dej má väčší význam len jeden, ten najdlhší, zvyšok už pôsobí dojmom, že je tu hlavne na to, aby sa zvýšila akčnosť filmu. K tomu poteší aj niekoľko kratších prestreliek, prípadne slušná automobilová naháňačka, ale veľmi ma mrzí finále na cintoríne, to ma moc nebavilo. Najviac sa mi páči akcia v sídle Yakuzy, prípadne kratší súboj na parkovisku. Herecké obsadenie je na tom dobre, Steven Seagal je tu v dobrej forme, vidno, že v akcii nemá problém a navyše aj celkom slušne hrá, len škoda, že táto postava sa mu nehodí. Ale poteší aj dobrý výber vedľajších postáv, hlavne Lance Henriksen, ale aj zvyšné. Réžia a technická stránka sú až prekvapivo kvalitné, miestami veľmi zaujímavá kamera a niektoré scény majú výbornú atmosféru, na pomery akčných videofilmov sa jedná o veľmi výrazný nadpriemer. A ani hudba nesklame. Smrtiaca zbraň je pre mňa skutočne rozporuplný film, na jednej strane je z celej Seagalovej novodobej tvorby najkvalitnejšie natočený, napísaný, zahraný a prvýkrát sú súboje natočené plne prehľadne, ale zároveň ja som si Seagala obľúbil kvôli jeho špecifickým prvkom a tie sú tu zastúpené len minimálne. A tak je Smrtiaca zbraň dobrý film, ale osobne uprednostním mnohé tie síce horšie zvládnuté, ale aspoň seagalovskejšie. 71% ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (7)

  • V přestřelce na hřbitově na závěr filmu dojdou Stevovi (Mark Elliot Wilson) ve zbrani náboje, přesto na Matta (Steven Seagal) zvládne s prázdným zásobníkem ještě dvakrát vystřelit. (rublik05)
  • Na konci filmu donesie Seagalovi jedna žena balíček a fotku s mužom, ktorého má Seagal zabiť. V skutočnosti je to fotka samotného režséra Roel Reiného. Fotka bola odfotená pri natáčaní. (Seag)

Reklama

Reklama