Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tínedžerka Agáta žije so svojou mamou Magdou, ktorú vyhodili z práce. Magda sa rozhodne podnikať, otvorí si kaderníctvo. Vďaka podvodníkovi a nešťastnej hre osudu však príde o všetky investované peniaze i o strechu nad hlavou. Sťahujú sa do sociálnej ubytovne, kde 14-ročná Agáta objavuje zakázaný svet. Kým Magda sa snaží nájsť obživu, Agáta sa zapletie so sídliskovou bandou. Skúša prvé cigarety, alkohol, zažije krádeže v električkách, násilie, strach, ale aj oslobodzujúcu nezodpovednosť. Magdina kamarátka Zora, bezstarostná a energická žena, ktorá si život užíva vo všetkých smeroch a najmä s mužmi, sa snaží Magdu povzbudiť a motivovať. Ponúkne sa, že malú Agátu vezme na čas k sebe. Zora sa však zoznámila s atraktívnym mužom, česko-kanadským emigrantom Yurim. Jej nádejne vyvíjajúci sa vzťah sa zamotá. Zdá sa jej totiž, že Yuri má k Agáte oveľa bližšie, ako by si želala. Vyhodí Agátu z bytu a rozčarovaný Yuri odchádza tiež. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (59)

Rosana 

všetky recenzie používateľa

Film měl myšlenku a určitě chtěl i hodně říct. Bohužel pomalý spád a nic moc akce trochu nudily. Je to asi názor vkusu, ale filmy rozebírající nějaký sociální problém mě moc nebaví a také tam udělali páni filmaři hromadu kiksů (tramvaj jede vedne, najednou je noc a kdyz vystupují, je zase den; nesprávné očitrhající střihy a podobně) ()

filip.novak 

všetky recenzie používateľa

Tak to bolelo, dámy a pánové. To bolelo. Dialogy šustící papírem bych přežil, jelikož sem tam se na plátně objevil někdo, kdo se aspoň snažil hrát, ale ten střih zabíjel všechno. Při sledování jsem měl pocit, že sleduji nějaký levný seriál z 80. let, který stříhal ospalý brigádník... o nějaké dynamice vyprávění nemůže být ani řeč. Scénář je jedna velká snůška klišé a nesmyslů, film se snaží tvářit tak moc civilně, že vás uhodí do očí svojí křečovitostí a nepřirozeností. [ viděno v rámci Filmové noci ] ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Filmy o lúzeroch sú obľúbené, človek s ľuďmi na dne môže buď súcitiť alebo sa im vysmiať, že mne sa nič také nemôže stať. V tomto prípade sa obávam, že sa nestalo ani jedno ani druhé, príbeh aj jeho podanie bolo slabé. Dobrý dojem som mal len z Bolka Polívku, ktorý bol ale na scéne iba krátko a z Terezy. Tá sa úlohy zhostila s mladým zanietením, a nielen že dobre vyzerala, ale bola aj prirodzená. Ničotný príbeh sa jej však zachrániť nepodarilo. ()

fefee 

všetky recenzie používateľa

Nudný film, amatérske herecké podania a tie slovenské dialógy sú tak strašne neuveriteľné... Šišková a Polívka sa tu bohužiaľ stratili v podpriemernom hereckom obsadení. Kameraman má zjavne rád nový Bratislavský most, a trojica úbožiakov čo vykrádali v električke ľudí mi prišla ako z inej planéty... Jediné čo sa mi páčilo vo filme bola Polívkova Honda. :) ()

Endyis 

všetky recenzie používateľa

Lidi nekoukejte na ty český a slovenský filmy zadkem. Opravdu nechápu jaké kolikrát slabé komerční standarty jsou hodnoceny tak vysoce a jaké perly jsou naprosto nepochopitelně shazovány... Ach jo; Vyníkajícně zrežírované a zahrané drama lidí, kteří se proti své vůli ocitnou na dně. Věc, která může kdykoliv a kdekoliv potkat každého z nás a o tom jak se snažíme pomalu drápat zase nahoru. Rozhodně stojí za pozornost (vyzdvihl bych velice talentovanou Terezu Nvotovou) 85% / 5* ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (6)

  • V scéne, v ktorej Magda (Anna Šišková) vystupuje z električky, si môžeme všimnúť, že električka má na priečelí ako konečnú zastávku napísanú mestskú časť Dúbravka. Z hlásenia vnútri električky však počuť ako konečnú zastávku Komisárky, nachádzajúcu sa v mestskej časti Rača. (GTS_PUNK)
  • V scéne, keď si Magda (Anna Šišková) hľadá prácu v kaderníctvach, sa nachádza na Dunajskej ulici v Bratislave, pričom do jedného z nich vstupuje. Hneď v ďalšej scéne však vidíme, že vošla do úplne iných dverí, navyše na úplne inej ulici. (GTS_PUNK)
  • Film sa natáčal v Bratislave, konkrétne v častiach Rača a Petržalka. Takisto aj na prírodnom jazere v Plaveckom Štvrtku a v Brne. (Zdroj: skcinema.sk) (Raccoon.city)

Reklama

Reklama